Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

 1. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  446
  83
  On eroa, mutta melko vähän peilitön vs peilillinen koska vertasin enemmän vertailukelpoisia keskenään eikä f/2,8 vs 4. Minusta kokoero ei ole mikää juttu,vaan paino - tai muuten on tullut valittua väärä numero kuten hansikkaita ostaessa. Tai voimme miettiä muinaisia automainoksia kuinka jokin voi olla pieni päältä mutta iso sisältä! Ihme, tilaihme. Uusi meni kaupaksi silloinkin. Rahalla ei saa kaikkea ja mihin dino sisältä muuttuisi - elinaikanaan. Ja musiikiksi The Restless Consumer - Neil Young
   
  Viimeksi muokattu: 18 Lokakuu 2018
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  446
  83
 3. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Melko subjektiivinen testi. Mutta onhan tämä kamerakeskustelu muutenkin aika subjektiivista :)

  A9 on taatusti tekniikaltaan vaikuttavin kamera millä olen koskaan kuvannut. Just niin tehokas kuin mitä videossa kerrotaan. Mutta hiukan koepallon makua siinäkin sillä sillä kyllä tuommoinen usein raskaan teleobjektiivin kanssa käytettävä kamera saisi selkeästi olla järeämmissä kuorissa. A9 on enemmän D5 vastine kuin kilpailija Nikonin Z-mallistolle.
   
 4. cedricfan

  cedricfan Active Member

  369
  78
  28
  Onko objektiiveista keskustelu sitten objektiivista?

  Oli pakko :)
   
 5. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  On jos pidättäydytään mtf-käppyröissä :)
   
 6. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  446
  83
  Ahaa, minähän en tuota videota viitsinyt katsoakaan. Jos oikeesti tarttisin parasta urheilukuvauskameraa niin toki sitten. Nyt riittää nuo jutun tekstit.

  "The Sony A9 is the best camera of the tested bunch. But the “secret” winner might be Fuji X-T3." Totta hitossa pienemmällä kennolla on etuja ja siksi katsoisin myös D500 perään. Nikonilla on kuitenkin tukevuus- ja luotettavuuskertoimet korkealla eikä kyseessä ole mitään koepalloja.

  BTW, katsokaa kuinka pari Nikonia laitoin myyntiin. :) https://foorumi.kameralaukku.com/search/268425/

  (Häikäilemätöntä markkinointia keskustelupuolella! D7500 ja D810. )
   
  Viimeksi muokattu: 24 Lokakuu 2018
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  446
  83
 8. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 298
  361
  83
  Oliskos tuio viimeinen lause vielä häikäilemättömämpi?:
  "Vain vähän käytetyt ja erinomaiset. Shuttercount 3042 tällä hetkellä. Paino vain 1275g! D500 sisarmalli."
   
 9. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  446
  83
  @Olli Knuuttila Varmuudella ei. Siinä on linkki mistä voit itse todeta että se on nimenomaan sisarmalli kun et näköjään näitä nykymalleja tunne. (Ilmoitukseenkin laitoin esittelyn jossa oikein hoetaan kuinka D500 on pro ja kuvastakin näkee että se on isompi. Joten et viittis panetella.)

  Btw, toi on mun eka DX Nikon. Pieneltä tuntuu, vaan niin tuntuu FX:kin. Formaattia tarkoitan ja sitä että pitää olla hirvee monsterilasi jotta saa vähän terävyysaluetta hallintaan.

  ed. Silmäilin tätä sivua ja oikein ihmettelen mitä tuli laitettua. Olihan mun eka dslr D90 muutama vuosi sitten. DX Nikon. Outo unohdus.
   
  Viimeksi muokattu: 26 Lokakuu 2018
 10. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 298
  361
  83
  Enhän mä mitään panettele, kunhan vaan olen sitä mieltä, että noissa on kyse ihan eri asiasta, sisaruksia korkeintaan siinä mielessä, että samasta tehtaasta tulevat.
  Mikä ei ollenkaan tarkoita, etteikö D7500 olisi oikein hyvä ja oivallinen kamera ja hyvä hankinta...
   
 11. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  446
  83
  Menee jankkaukseksi mutta "ihan eri asia" on kyllä nimenomaan ihan erilainen asia. On helpompi luetella samanlaisuudet kuin eroavaisuudet, ainakin spekseissä. Luettelo alkaa jopa kennosta ja prosessorista. Ettäkö vain samasta tehtaasta on melkoinen provo.

  Jos mä menin liian pitkälle omassa myynnissäni, voisiko mieluummin poistaa tuo #306 ja tähän asti, kuin levittää disinformaatiota uusimmasta Nikonin DX rungosta. @Teemu Laine

  Minä laitoin linkin omiin viesteihini mutta en suoraan ilmoituksiini ja mainitsin että niistä löytyy myynnissä olevaa Nikonia. Johan pomppas Olli. Vai miten tän näät?
   
  Viimeksi muokattu: 24 Lokakuu 2018
 12. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 298
  361
  83
  Niin kuin olet huomannut, en ole kommentoinut ilmoitukseesi mitään, tänne vaan, ja lisäksi, niin kuin sanoin, pidän D7500 oikein oivallisena, hyvänä kamerana.

  Mutta kun nyt taas kysyit, niin: merkittävästi parempi autofocus , suurempi nopeus, kaksi korttia (joista toinen xqd)/ yksi sd, suurempi etsin, jämerämpi rakenne ja parempi ote, valaistut painikkeet, af-on-nappi takanappitarkennukseen ja joystick, ihan eri luokan takanäyttö, 33% suurempi suljinkestävyys, 30% parempi akunkesto, vain D500:n saa akkukahvan, usb 3/usb 2. Ne vaan on eri käyttäjäryhmille tehty...

  Mutta en mä halua enempää jankata. kaksi oikein hyvää kameramallia sinänsä.
   
 13. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  446
  83
  Tuollaiset erot ovat juuri tyypillisiä sisaruksille. Sisar on aina samaa sukupolvea. Ehkä et olisi reagoinut samalla tavalla jos olisin sanonut serkuksi? Ihmisiin verraten kuitenkin sisar on osuvampi koska serkkujenkaan välillä ei ole sen suurempia eroja kuin sisarusten,.
   
  Viimeksi muokattu: 24 Lokakuu 2018
 14. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Vai että D850 tai GFX tilalle... Miten nyt noin? Hienoja kameroita molemmat, mutta ovat kovin erilaisia keskenään. Eikö Z7 olisi ollut luonteva keskilinjan ratkaisu?
   
 15. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  446
  83
  Eihän se vielä. Sitten sitä voin harkita kun hinta alkaa alentua ja samalla käytettyjäkin liikkua. D850 olisi siten järkivaihto kun sen saisi noin noin tuhannen sijoituksella D810 arvoon. D810 tosin mulla nyt vaan on tarjolla eikä sen myynti ole niin päätetty, mutta katsotaan nyt tuleeko tarjouksiakaan. Tietty se pitää että jos maksetaan mitä pyydetty niin lähtee... eihän sitä sovi silleen perua. Ja toisaalta voihan olla että sitten hankkisikin halvemman Nikonin tilalle. Pidätän oikeudet muutoksiin. :D Ilmoituskin päivittyy herkästi "ei myynnissä" tilaan.

  D7500 taas on selvää siksi että ajattelin sen olevan liian hyvä mun näppäilykameraksi erilaisiin harrastuksiin. Tai siis liian arvokas kun en saa siitä vastaavaa hyötyä. Kun myyn sen nyt vasta sisäänajettuna, saan omani melko pitkälle takaisin, kun tuli harmaana hankittua. Yhtälönä mulla olisi D850 rahat jo näistä kahdesta, mutta en tiedä. GFX nyt varsinkin on lähinnä ajatus, vain ajatus. Olisi kiva kokeilla Hasselin laseja myös.. voihan niin tehdä Nikonillakin, mutta olisi se isompi vaan kiinnostava. GFX tulee kuitenkin lisääntymään markkinoilla, käytettynäkin varmasti vielä, kun julkistettujen uusien mallien myynti alkaa. (Uusi vanhalle 50M kennolle tehty malli maksaa vähemmän kuin parin vuoden ikäinen rinnakkaismallinsa ja tullee menemään myös paremmin kaupaksi. Ja kevytkin GFX on, joten kyllä sillä houkuttavuutta riittää vaikka AF olisi "muinainen".)
   
  Viimeksi muokattu: 25 Lokakuu 2018
 16. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Mieti nyt huolella... Jos ajattelee kuvaamisen hinta/laatu -suhdetta, eikä ole tarvetta actioniin tai ylettömän korkeisiin herkkyyksiin, niin D810 on aikalailla kurko nykyään. Tämä käsitys siitäkin huolimatta, että itse hiukan petyin D810 kanssa. Mukana saattoi tosin olla hiukan turhautumista silloin omistamaani Nikonin optiikkavalikoimaan. Mm. 16-35mm/4 ja 50mm/1.4 olivat minulle tärkeitä objektiiveja, mutta optisesti aika tuhnuja ja lisäksi tarkensivat (ainakin minun kamerayksilön kanssa) hankalasti korjattavalla tavalla pieleen (tarkennusvirhe riippui voimakkaasti tarkennusetäisyydestä). Vieläkään en ymmärrä miten menin myymän Nikonin 14-24 millisen!!

  Joka tapauksessa D810 on hyvin tasapainoinen kamera, mitä ei ehkä Z-malleista voi sanoa. Onnellinen on hän jolla on hyvin toimiva D810 ja siihen sellainen objektiivivalikoima josta tykkää. Ja sama tietysti myös D7500 kanssa vaikka olisi kuinka harmaavarpunen.

  Mutta nyt on paljon houkutuksia, eikä kameramarkkinoilla pärjätä enää oikein sillä, että laite toimii hyvin. Pitää olla wow- ja bling-aspektia. Tämän syksyn uutuuksien myötä jopa aikaisemmin ultramoderninan pidetystä Sonysta on tullut ihan tavallinen ja hiukan vanhanainaikainen. Uutuuksien hinnat on myös saaneet Sonyn vaikuttamaan melkein edulliselta. Lisäksi Sonyn aikaisemmin puutteelliseksi moitittu objektiivivalikoima on kuitenkin 10x laajempi kuin kilpailijoilla.

  Ajatuksena GFX:n iso kenno on kyllä houkutteleva, mutta ei siitä ehkä ole yleiskameraksi vaikka olisikin hieno laite käkkäräkatajan kuvaamiseen Jurmossa. Ja vielä enemmän uusi Hasselblad. "Seikkailuni kameramaailmassa" ovat kuitenkin opettaneet minulle, että muutun kärttyisäksi jos kamera ei ole toiminnoiltaan nopea sekä varmasti ja nopeasti tarkentava. Kuva on siis saatava sillä hetkellä kun sellaisen haluaa ottaa. Kameran pitää auttaa kuvaamista, ei estää sitä. Siksi ehkä Sony jos peilitön pitää olla. Vaikka tiedän kyllä, että nuuka järkimies etsii keinon millä olla tyytyväinen Nikonin D800-810 kameroihin.
   
 17. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 298
  361
  83
  Tähän on älyttömän helppo yhtyä. Mulla on D810 ja 35/1.4, 58/1.4, 85/1.4 ja 105/1.4. Mielestäni maailman paras jonkun merkin neljän objektiivin yhdistelmä. Tuossa vielä apuna D4. Mä en käsitä mitä voisin digipuolella tarvita.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 18. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  446
  83
  D850 ominaisuuslista on kuitenkin aika pitkä verraten edeltäjäänsä. Siinä vaan nousee kysymys tuleeko niitä käytettyä. Vaikkapa nyt focus stacking toiminto. Tai kaipaako kehitystä tarkennukseen. Myös pieniä hienouksia tullut lisää josta esimerkkinä valotuksen * viivetila* ja valaistut napit, jotka voivat vähentää tarvetta lankalaukaisimelle ja taskulampulle. Ja entäpä luurilla ohjaus... no katsokaa itse, videon kehitys ja kaikki. Melkoinen monitoimikone.

  D850 - YouTube


  (* * Mikä ero tossa nyt olikaan, menin sekaisin. Elektroninen etuverho+MUP+viivetila yhdistelmässäkö se piilee. Eikun että viivetila ei ole silleen säädettävissä kuin Nikon D850 Sivun loppupuolella alkaa)


  Mitä tulee Zeiskaan, satuin katselemaan Matt Granderin esittelyä islanninmatkaltaan. En sitä katsellut kuin "toisella silmällä" unilääkkeeksi, mutta bongasin hämmästyttävän lisävian muistikorttiin liittyen. Tai eihän yksi korttipaikka vika ole, mutta sen kanssa alkaa ollakin jos sen kansi todella aukeaa niin helpolla ja vahingossa kuin kerrottiin! Pahimmalla onnella XQD sitten on jossain pöpelikössä... ei muuten enää paljoa lohduta että on laatukortti!
   
  Viimeksi muokattu: 26 Lokakuu 2018
 19. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 585
  2 353
  113
  En tiedä millainen systeemi noissa on, mutta omasta vempeleestä kortti ei tule ulos kuin painamalla se ensin pohjaan, tippumaan se ei pääse vaikkei olisi kantta olenkaan, toki luukku saisi mielellään pysyä kiinni, tuollaisia ongelmia mulla ei ole ollut minkään runkoni kanssa.
   
 20. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 298
  361
  83
  No mutta just tämä. Jos ei varsinaisesti kaipaa mitään, on aika turha lähteä ihmettelemään että löytyisikö jostain joku "tarve", johon saisi laitettua ne rahat joita ei varsinaisesti ole.
   
  ougle ja Mirrored tykkäävät tästä.