Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhtikuun F5.6-klubiextra: A.D.Coleman

Keskustelu osiossa 'Kuvaustapahtumat & valokuvanäyttelyt' , aloittajana F5.6 klubi, 28 Maaliskuu 2019.

  F5.6-klubi tarjoaa huhtikuussa yleisölleen ylimääräisen extraklubin ja tuo lavalle poikkeuksellisen vieraan: Tiistaina 9. huhtikuuta klo 19.00 Lavaklubille saapuu maailmalla tunnettu, 50-vuotista uraansa juhliva kriitikko, historioitsija, kuraattori ja valokuvaan pohjaava taiteilija Allan Douglass Coleman New Yorkista.

  Tiedossa on poikkeuksellista kuultavaa: Colemanin luento palkitusta tutkimusprojektista ”Alternate History: Robert Capa on D-Day”.

  Kertomukset Capan seikkailuista Normandian maihinnousupäivänä (”D-Day”) 6.6.1944 sekä negatiivien häviämisistä ovat Colemanin mukaan kuvajournalismin myyteistä myyttisimmät.

  Totuus Capan kuvien takana on työllistänyt Colemanin tutkimusryhmää viiden vuoden ajan. Nyt ryhmä on löytänyt merkittäviä todisteita, jotka viittavat uuteen kertomukseen Capan kuvien synnystä 6.6. ja tuhoutumisesta lontoolaisessa pimiössä 7.6. vuonna 1944.

  Luennon ja yleisökeskustelun jälkeen Coleman vaihtaa hattua tutkijasta tekijäksi ja esittelee multimediateoksen "Spine" (Selkäranka), jonka fyysinen ja henkinen lokaatio on lounaisessa USA:ssa, ja johon laaja-alainen Coleman on kirjoittanut poeettisia tekstejä vapaan kirjoittajan roolissa. Valokuvat on ottanut valokuvaaja Nina Söderholm ja musiikin tehnyt säveltäjä ja muusikko Mikko Hassinen.

  Esitys pidetään englannin kielellä. Vapaa pääsy.

  Tervetuloa! Welcome!

  Illan tuottaa Suomen kuvajournalistit.

  ****
  Klubi-ilta on osa Colemanin kymmenpäivästä luentovierailua, jonka ovat järjestäneet Smidiga övergångar i Svenskfinland -hanke ja Yrkesinstitutet Prakticum yhteistyössä Yrkeshögskolan Arcada, Valokuvataiteen museon, Valokuvakeskus Perin, Turun ammattikorkeakoulun taideakatemian sekä Allan and Bo Hjelt Art Foundationin kanssa.

  ***
  Allan Douglass Coleman työskentelee kriitikkona, historioitsijana ja kuraattorina. Hän on julkaissut kahdeksan valokuva-alan kirjaa ja 2 500 esseetä. Hän on toiminut Village Voice, the New York Times ja the New York Observer -lehdissä kolumnistina ja kirjoittanut useita artikkeleita valokuva-alan julkaisuihin. Colemanin kirjoituksia on käännetty 21 kielelle ja julkaistu 31 eri maassa.

  A. D. Coleman on lisäksi kuratoinut näyttelyitä museoissa, gallerioissa ja festivaaleilla Suomessa, Hong Kongissa, Italiassa, Kanadassa, Kiinassa, Romaniassa, Slovakiassa, Espanjassa, Taiwanissa ja USA:ssa. Hänet on palkittu valokuva-alan kirjoituksistaan ja elämäntyöstään muun muassa Society for Photographic Educationin ”Insight Award for lifetime contribution to the field” -tunnustuksella. Colemanin suosittu blogi "Photocritic International" julkaistaan photocritic.com -sivustolla.

  ***
  F5.6 on valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla. Vuonna 2019 ohjelmassa on kiinnostavaa myös liikkuvan kuvan ystäville, kun Dokumenttikilta toimii Suomen kuvajournalistien rinnalla toisena järjestäjänä.

  F5.6-klubi keskiviikkona 3.4. kello 19-21 (baari auki -24)
  Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki