Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhtikuun F5.6-klubi: Soldiers of Odin ja Vieras

Keskustelu osiossa 'Kuvaustapahtumat & valokuvanäyttelyt' , aloittajana F5.6 klubi, 28 Maaliskuu 2019.

  Huhtikuun F5.6-klubilla KESKIVIIKKONA 3.4. klo 19.00 herätään talvihorroksesta, kun Kööpenhaminasta lennähtää
  Silla Simone opuksineen.

  Illan keskiössä on Simonen Aalto-yliopistoon tehdystä Valokuvataiteen lopputyöstä versonnut, dokumentaarinen valokuvakirja Soldiers of Odin ja Vieras. Kirjassaan Simone tarkastelee v. 2015 syntyneen katupartiojärjestö Soldiers of Odinin toimintaa sen pohjoisilla alkulähteillä Kemissä ja Joensuussa, joka jo 90-luvulla sai maineen Suomen epävirallisena skinhead-kaupunkina.

  Paljastuskirjan tai poliittisen manifestin sijaan Joensuussa (1991) syntynyt Simone pyrkii puolueettomasti ymmärtämään miksi katupartio on syntynyt, keitä odinit ovat ja miksi nämä nuoret miehet käyttävät vapaa-aikaansa partioiden tässä äärioikeistolaiseksikin raportoidussa järjestössä.

  Simone on seurannut kameransa kanssa katupartion jäsenten elämää öisiltä partioinneilta kerhotiloihin ja odineiden koteihin. Astumalla välillä itse kameran eteen ja intiimeihin tilanteisiin, Simone koettelee klassisen dokumentaarisen kerronnan rajoja. Tuloksena on perinteinen kuvaraportti,vjoka jalostuu runolliseksi kerronnaksi.

  Illan aikana Simone avaa projektiaan ja esittelee myös kirjassa julkaisematonta materiaalia. Esityksen päätteeksi keskustellaan kuvaamisen käytännöistä ja käytännön etiikasta hankalien ja ristiriitaisten aiheiden parissa. Myös muille yleisökysymyksille on varattu aikaa. Debattiin osallistuu myös valokuvataiteilja Harri Pälviranta.

  Tervetuloa! Huomatkaa että klubi on poikkeuksellisesti keskiviikkona eikä tiistaina.

  ***
  Silla Simone on valokuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Kööpenhaminassa.

  Harri Pälviranta on suomalainen valokuvataiteilija, joka tarkastelee dokumentaarissa teoksissaan väkivaltaa ja maskuliinisuutta. Pälviranta on väitellyt taiteen tohtoriksi aiheenaan väkivaltaa käsittelevän dokumentaarisen valokuvataiteen merkityksellistäminen näyttelykontekstissa.

  ****
  F5.6 on valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla. Vuonna 2019 ohjelmassa on kiinnostavaa myös liikkuvan kuvan ystäville, kun Dokumenttikilta toimii Suomen kuvajournalistien rinnalla toisena järjestäjänä.

  F5.6-klubi keskiviikkona 3.4. kello 19-21 (baari auki -24)
  Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki

  Kuva Copyright Silla Simone