Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Henkilökuvausta, vai ”henkilökuvausta”?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Herra iso herra, 7 Tammikuu 2019.

 1. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 019
  193
  63

  Kannattaa kuunnella Kissankehto ja varsinkin biisi "Kun keskustelen laamaeläimistä". Ainakin muistaakseni. Kuulin sen eilen tien päällä kulkiessani.

  Unka & Tapio Ylinen: Kun keskustelen laamaeläimistä

  Kissankehto - Susanna Vainiola
   
  Viimeksi muokattu: 7 Tammikuu 2019
 2. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 745
  4
  38
  Minulla on epäilys että täälläkin on kuvaajia, joilla on valokuvaus voi olla tietoinen tai tiedostamaton väline johonkin muuhun, mitä en pidä sopivana. Laillisuus on eri asia.
  Voi myös olla että kuvaajalla ja kuvattavalla on täysin erilainen käsity tilanteesta?

  Ei varmasti ole kummonen temppu saada kuvattavia nykypäivänä kun nuoret julkaisee itsekkin paljastavia kuvia itsestään. Varpaisillaan tässä yritän itseäni ilmaista ja joudun näköjään karrikoimaan.
   
 3. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 358
  80
  48
  Yritän kovasti keksiä jonkin syyn miksi pitäisi olla kiinnostavaa, että sinulla on: "epäilys että täälläkin on kuvaajia, joilla on valokuvaus voi olla tietoinen tai tiedostamaton väline johonkin muuhun, mitä en pidä sopivana."
  Mutta en keksi miksi tuo olisi millään tapaa kiinnostavaa. Tämän ketjun aloitusviestisi sen sijaan oli tavallaan kiinnostava.

  EDIT Typo korjattu
   
  Viimeksi muokattu: 7 Tammikuu 2019
 4. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 745
  4
  38
  Ok. S
  Onko sinun henkilökohtainen kiinnostavuus kynnys, joku kynnys kirjoiteluun? Minusta olisi erittäin mielenkiintoista saada näkemyksiä pimukuvauksen puolesta, voin jopa muuttaa mielipidettä kuuleessani kunnon argumentointia.

  Yritän kovasti olla olematta ilmasista mielipidettäni liian jyrkästi.
   
 5. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 745
  4
  38
  Nythän keskustelu on sitä normaalia täällä, miksi kysyn, miksi asiasta pitäisi yleensä mitenkään keskustella, välillä roskiin koko keskustelu ja mulle banni:D
   
 6. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 452
  242
  63
  Ryhdistäydys nyt hyvä mies, lopeta valitus ja pysy kannassas. Keskusteluun yleensä kuuluu myös eriävät mielipiteet, turha vetää herneitä nenään jos aihe ei etene haluamaasi suuntaan.
   
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 019
  193
  63
  Olet siis kuitenkin ihmisarvon kannattaja? Rumaa ja tuomittavaa kuitenkin on tuomitseminen ilman selkeää rajausta. Ilmaiset vain että täälläkin olisi arvottomia epäihmisiä. Totta kai siinä on banni liipasimella, ellei enemmänkin.
   
  Viimeksi muokattu: 7 Tammikuu 2019
 8. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 745
  4
  38
  No onhan erikoista että, yleisesti pidetään paheksuttavana jos setä kiikaroi puskasta yleisellä uimarannalla olevi tyttösiä. Sitten toisaalla peukuteaan setien nuorita tytöistä epämääräisissä olosuhteissa otetuista kuvista.

  Onko eroa olosuhteilla miten kuvat on saatu aikaan, entä julkaisu ym. ym.
  Googlasin erään toisen keskustelun yhteydessä, onko tarjolla alastonkuvausta maksusta ja sitä on olemassa paljonkin. Onko sellainen ok, minusta on! Kun peli säännöt on selvät, malli on täysi-ikäinen, saanut maksun ja antanut luvan julkaista. En kuitenkaan väitä että kaikki alastonkuvaus tai pimu kuvaus olisi jotenkin tuomittavaa.
   
 9. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 745
  4
  38
  Olet, sinä, mielipiteesi. Ei ei, nyt ei ole kyse minusta?
   
 10. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 358
  80
  48
  No mutta kuulostele nyt vähän itseäsi, miltä tuo repliikkisi "epäilen että.... " mielestäsi oikein kuulostaa? Eihän tässä tiedä itseäkö vai nauraa. On sinulle tässäkin ketjussa aivan asiallisia näkemyksiä esitetty mutta taidat enimmäkseen sivuuttaa ne ja jatkaa oikeastaan siitä, mihin aina aiemmassa viestissäsi jäit.
   
 11. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 745
  4
  38
  Jään odottamaan mielipiteitä muusta kuin minusta:D
   
 12. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 019
  193
  63
  Luulisin että on. Siihen sinä tämän väkisin väännät. Jos haluat kuitenkin kertoa muista tai jostain toisesta, anna ihmeessä kuulua.
   
 13. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 452
  242
  63
  Keskustelussa on ilmennyt laaja yhteisymmärrys siitä, että hyväksikäyttö ja lain rikkominen eivät ole suvaittavaa. Olisikin aika erikoista, jos tilanne olisi päinvastainen. En kuitenkaan ymmärrä vaadetta, että kuvaajien pitäisi tulla tähän ketjuun puolustelemaan tai selittelemään kuvaamisiaan, varsinkin kun tämä ei ole kellekään suoraan osoitettu.
   
 14. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 019
  193
  63
  No joo. Siinäkö kaikki?
   
 15. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 358
  80
  48
  On niitä ainakin viestit numero 13, 15, 20 ja 33. Näkövinkkelista riippuen kenties muitakin.

  EDIT Siksi toisekseen, millaista keskustelua katsot voivasi odottaa, kun lähtökohtasi on se, että epäilet (ilman että perustelisit tai yksilöisit epäilysi) täällä ihmisten toimivan mielestäsi väärällä tavalla. Hyvä ja motivoiva keskustelun lähtökohta vai? Eihän meillä muilla todellakaan tuohon kovin paljoa lisättävää enää edes voi olla. Että epäile vaan....
   
  Viimeksi muokattu: 7 Tammikuu 2019
 16. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 745
  4
  38
  same old, samat jantterit, samalla asialla. Mutta jos joku muu haluaisi puhua itse asiasta, leinee kuitenkin kyse iän ikäi-ikuisesta proplematiikasta? Näihin minun motiiveihin samoilta kyselijöiltä, ei syytä vastata.
   
 17. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 647
  96
  48
  Täällä kierrellään kuin kissa kuumaa puuroa. Kyllä tyttökuvauksessa nuo kaikki piirteet vaikuttavat olevan, joihin iso herra viittaa, olivat ne sitten tiedostettuja tai tiedostamattomia. Turha sitä on kieltää. Siinä tulee kieltäneeksi samalla ihmisen seksuaalisuuden, eikä varsinkaan ainakaan siinä valossa, että jonkun ihmisarvo olisi siitä kiinni. Ei prostituutiokaan ole mikään ongelma, jos sitä ei ole julistettu kielletyksi ja kaikki osapuolet allekirjoittavat tietyt reunaehdot. Prostituoiduthan ovat hienoja ihmisiä, sillä he vievät ihmisen luonnollisten tarpeiden tyydyttämisen tarjolle sellaisillekin tahoille, joilla ei siihen muuten olisi mahdollisuutta. Näitä moraalisia järjestelmiä on hyvä arvioida ulkoapäin, eikä suinkaan sisältä päin, koska jälkimmäisestä ei tuppaa oikein tulemaan mitään.
   
 18. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 745
  4
  38
  Ok, yksi selitys on että porttofolioon, juu onhan se ihan perusteltua, että muutama genren kuva sinne sopii malliksi. Mutta jos niitä alkaa olemaan kymmeniä tai jopa pelkästään tätä genreä.
   
 19. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 745
  4
  38
  Juu jos nyt vaikka Iltikseen laitaisi kyselyn aiheesta, niin tulos olisi todella jyrkkä vastaan. Jos ilmiö olisi yleinen saataisi eduskunnan naisverkosto harkita lakeja?
   
 20. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 452
  242
  63
  Minkälaisia lakeja veikkaat eduskunnan naisverkoston harkitsevan, jos ilmiö olisi yleinen?