Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Helmikuun F5.6-klubi: Kahtaalla

Keskustelu osiossa 'Kuvaustapahtumat & valokuvanäyttelyt' , aloittajana F5.6-klubi, 21 Tammikuu 2020.

  Sanni Saarinen - Kahtaalla_-1.jpg


  F5.6-klubi helmikuu: Kahtaalla

  F5.6-klubin kaksikymmenvuotiskausi alkaa! Kevään klubiputken korkkaa valokuvaaja Sanni Saarinen, jonka dokumenttiprojekteissa näkyy ulkomailla eletyt vuodet. Kuvakatselmuksen ohella Saarinen pohtii henkilökohtaisen suhdetta dokumentaarisiin, pitkäkestoisiin projekteihin niin yksityisesti kuin yleisestikin.

  Kodin ja kuulumisen kaipuun teemat näkyvät Saarisen töissä peilaten koettua:

  Projektissa Juuret Saarinen kuvasi itselleen merkityksellisiä mielenmaisemia ja läheisiä Suomeen palattuaan. Saariselle valkeni, että kaipuu juurille otti muotonsa, ei niinkään tiettyjen fyysisten paikkojen, kuin tunnemaisemien jäljittämisenä.

  Kahtaalla -projektin valokuviin Saarinen ikuisti ihmisiä kodeissaan Turun Varissuolla. Nimi Kahtaalla viittaa kahden kulttuurin välillä elävien ihmisten elämän ja identiteetin kahtalaisuuteen – noin yhdeksästätuhannesta, kahdeksaakymmentä eri kansallisuutta edustavasta lähiön asukkaasta yli puolella on juuret Suomen ulkopuolella.

  Tervetuloa uudelle F5.6-klubivuosikymmenelle!

  ***
  Varissuo -projektia (2018-19) ovat rahoittaneet Patricia Seppälän Säätiö, Turun kaupunki ja Journalistisen Kulttuurin Edistämissäätiö Jokes.

  ***
  Sanni Saarinen on dokumentaarinen kuvaaja, joka on työskennellyt myös toimittajana. Saarisen kuvia on ollut esillä ryhmänäyttelyissä Arlesissa ja New Yorkissa. Kesällä 2019 Saarisella oli yksityisnäyttely Turun Taidehallissa. Vuonna 2018 kansainvälinen LensCulture -julkaisu valitsi Saarisen yhdeksi Emerging Talent Awards -palkinnon voittajista.

  ***
  Helmikuun F5.6-klubi tiistaina 4.2. kello 19-21 (baari auki - 23) Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki

  Järjestää Suomen Kuvajournalistit ry. Vapaa pääsy.

  F5.6 on kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla.

  F5.6-klubista on tullut suosittu erityisesti ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta. F5.6:n järjestää keväällä 2020 Suomen kuvajournalistit.
   
  Viimeksi muokattu: 21 Tammikuu 2020