Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Fully vaccinated

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Tuojuk, 20 Elokuu 2021.

 1. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  574
  951
  93
  Kuten jo aiemmin totesin, rajoitukset ovat ihan vain poliittinen päätös, joka seisoo päivä päivältä enemmän savijaloilla. Niiden rajoitusten olemassaolosta kannattaa kiittää vallanpitäjiä, ei yksittäisiä kansalaisia.
   
 2. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 582
  511
  113
  Se korona leviää juurikin yksittäisten kansalaisten välityksellä, eikä sillä ole politiikan kanssa sinänsä mitään tekemistä. Jos jotkut katsovat, että heidän ei tarvitse mitenkään ottaa osaa toimiin epidemiasta eroon pääsemiseksi, niin ihan hyvä, että pysyvät hieman loitommalla.
   
  keegan tykkää tästä.
 3. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  1 394
  496
  83
  ajat ja asiat (stoorit) muuttuvat, vielä reilu puolivuotta sitten korona rokotteissa 65-69v, joutuivat eri arvoiseen asemaan, oli pakotettu ottamaan Astra Zeneca rokote, vain todella sairaat ja toinen jalka haudassa olevat saivat valita esim. Biontech-Pfizerin rokotteen, siihen aikaan Media sai ihmiset pelkäämään kyseistä rokotetta, silloinhan rokotteen teho oli n. 65-70% luokkaa, myöhemmin Hanna Nohynek summasi yhden rokotteen jälkeen tehoksi yli 80% ja kahden rokotteen jälkeen yli 90% sama kuin Biontetechissä, no siihen aikaan varastot pullottivat Astra Zenecaa, josta päästiin eroon antamalla rokotteet kehitysmaihin.
   
 4. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 956
  1 047
  113
  Uutta lainsäädäntöä edellyttävät päätökset ovat määritelmällisesti poliittisia. Ei siinä ole mitään outoa. Tässä tapauksessa päätösten motiivina on kansalaisten hengen ja terveyden suojelu. Jokaisella on täysi vapaus pitää sitä jonkinlaisena totalitarismina, mikäs siinä. Sitten varmaan totalitarismia ovat myös esimerkiksi kielto ajaa autolla raskaassa humalassa, nopeusrajoitukset, aseiden ja ampumatarvikkeiden myynnin ja hallussapidon kontrolli ja se, ettei dimetyylielohopeaa saa ostaa R-kioskista. Ja näihinkin totalitarismin oireisiin liittyy esimerkiksi sellaista poisulkemista, että moottoriajoneuvon kuljettamiseen tarvitaan lupa. Huh huh.
  "Hurjimpia visioita" taas voi kuka tahansa kehitellä aivan oman mielikuvituksensa mukaan.
   
 5. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 954
  454
  83
  Israelista tulee tilastoja, jotka kertovat jostain aivan muusta kuin meidän mediamme. Yli 12-vuotiaat on melkein rokotettu jo kolmannen kierroksen ja neljäs kierros on alussa. Kaksi kertaa rokotetut eivät ole heidän rona-passinsa mukaan rokotettuja. Delta-variantti iskee rajummin rokotettuihin kuin rokottamattomiin. Gibraltarilla rokotekattavuus 99% ja rona-tapaukset rajussa nousussa.
   
 6. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 954
  454
  83
  Mietipä vähän ennen kuin jatkat asiaankuulumattomien ja mauttomien vertauksien - joista osa ei edes vertaudu - laukomista. Nurnbergin sopimus tehtiin erään Josef Mengele-nimisen tohtorin innoittamana ja sen olennaisin säännöstö lääketieteen osalta on:

  1. Koehenkilön vapaaehtoinen suostumus on olennainen. Tämä tarkoittaa, että kyseisellä henkilöllä tulee olla lain mukainen kelpoisuus suostumuksen antamiseen; hänen asemansa tulee olla sellainen, että hänellä on vapaa valintavalta, minkäänlaisen väkivallan, vilpin, petoksen, uhan, harhaanjohtamisen tai muun ulkoisen pakon tai painostuksen puuttumatta päätöksentekoon. Hänellä tulee olla riittävästi tietoa ja käsitystä kyseisestä tutkimuskohteesta, niin että hän kykenee ymmärtäen ja asiasta perillä ollen tekemään päätöksensä. Tämä ehto edellyttää, että koehenkilön myönteinen ratkaisu hyväksytään vasta kun hänelle on selvitetty kokeen luonne, kesto ja tarkoitus; sen menetelmä ja suoritustapa; kaikki sen aiheuttamat epämukavuudet ja vaarat, joita kohtuuden mukaan on pidettävä odotettavissa olevina ja kokeeseen osallistumisesta mahdollisesti aiheutuvat vaikutukset hänen terveyteensä ja henkilöönsä.

  Jokainen, joka suunnittelee tutkimusta, johtaa sitä tai on sitä suorittamassa, on velvollinen varmistautumaan suostumuksen pätevyydestä ja on vastuussa siitä. Tämä velvollisuus ja vastuu on henkilökohtainen eikä sitä voi seuraamuksetta siirtää toiselle.

  2. Kokeesta tulee koitua yhteiskunnan hyväksi sellaisia hyödyllisiä tuloksia, joita ei muilla tutkimusmenetelmillä ja -keinoilla saada; se ei saa olla luonteeltaan umpimähkäinen eikä tarpeeton.

  3. Koe on niin suunniteltava ja sen on perustuttava eläinkokeiden tuloksiin ja luonnontieteelliseen tietoon sairaudesta tai muusta tutkittavasta ongelmasta, että ennalta arvioidut tulokset oikeuttavat kokeen suorittamisen.

  4. Koe on suoritettava kaikkea tarpeetonta ruumiillista tai henkistä kärsimystä ja vauriota välttäen.

  5. Mitään sellaista koetta ei saa suorittaa, josta on a priori syytä arvella olevan seurauksena kuolema tai invalidisoiva vamma; paitsi ehkä sellaisia kokeita, joissa koetta suorittavat lääkärit ovat itse koehenkilöinä.

  6. Kokeesta aiheutuva riski ei koskaan saa olla suurempi kuin kokeella ratkaistavan ongelman humanitaarinen merkitys.

  7. Riittävin valmisteluin ja asianmukaisin keinoin ja välinein on varustauduttava suojelemaan koehenkilöä etäisiltäkin vahingoittumisen, vammautumisen tai kuoleman mahdollisuuksilta.

  8. Kokeita saavat suorittaa vain tieteellisesti pätevät henkilöt. Kokeen suorittajilta tai sen suoritukseen osallistuvilta on kaikissa kokeen vaiheissa edellytettävä korkeimmantasoista taitoa ja huolellisuutta.

  9. Koehenkilöllä tulee kokeen aikana olla vapaus osaltaan lopettaa koe, jos hän on joutunut ruumiilliseen tai henkiseen tilaan, jossa kokeen jatkaminen tuntuu hänestä mahdottomalta.

  10. Kokeesta vastaavan tutkijan tulee kokeen aikana olla valmis keskeyttämään koe missä vaiheessa tahansa, jos hänellä on riittävät perusteet arvella - hyvässä uskossa, parasta mahdollista taitoa soveltaen ja huolellisesti harkiten kuten häneltä edellytetään - että kokeen jatkaminen todennäköisesti johtaa koehenkilön vahingoittumiseen, vammautumiseen tai kuolemaan.

  Olennaista tämän historian suurimman ihmiskokeen kampanjoinnissa on, että useampaa kuin yhtä sääntöä on rikottu suoraan tai epäsuorasti kiertämällä ja kampanjaan piirteisiin on kuulunut voimakas asiantuntijoiden vaientaminen sekä senbsurointi. Parilla sanalla ilmaisten tässä operaatiossa on helppo kuulla etäistä uuninluukkujen kolinaa.
   
 7. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  574
  951
  93
  Niitä hurjimpia visioita ei tarvitse keksiä, ne on jo keksitty: Executive Order on Requiring Coronavirus Disease 2019 Vaccination for Federal Employees | The White House

  Minulla on selkeästi tässä näkemyseroa monen kanssa sen suhteen, että millä perusteilla yksilönvapauksiin ja elinkeinovapauksiin voidaan valtion toimesta puuttua. Nykyisillekään rajoituksille ei minun näkemyksissäni ole perusteita, ja toimet ovat olleet muutenkin - rokotteita lukuunottamatta - melko tehotonta puuhastelua. Rajoituksille oli perusteet vielä pandemian alkuvaiheessa, kun ei oikein tiedetty minkä kanssa oltiin tekemisissä.

  Tässä käy äkkiä niin kuin väliaikaisen autoveron kanssa. Kun poliitikolle antaa valtaa, ei se siitä luovu vapaaehtoisesti. Ja pala palalta luisumme kohti kiinalaista järjestelmää, jossa kaupassa käynti on kiinni siitä, oletko kritisoinut suurta johtelijaa. Ja kyllä, politiikka on niin mätää touhua, ettei siltä kentältä ei puhtaita pelureita löydy. Valta korruptoi, siksi sitä pitää antaa yhdelle mahdollisimman rajallisesti.
   
  niffe tykkää tästä.
 8. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 956
  1 047
  113
  Niin, kyllähän noinkin voi ajatella. Omassa ajattelussani edellyttäisin aika vahvoja perusteita oletukselle sekä mainitsemastasi luisumisesta että kaikkien poliitikkojen ei-puhtaudesta. Vallan rajallisuus Suomessa ymmärtääkseni toteutuu varsin hyvin.
   
 9. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 829
  2 671
  113
  Uuninluukkujen kolinasta huolimatta (helpottanee, jos et kovin ravistele päätä) noitten rokotteiden testausvaiheessa on menetelty juuri mainittujen ohjeiden mukaisesti.

  Sananvapauden nimissä saa tietysti höpötellä mitä vain, hevonsontaakin tottakai, mutta on melkoista persuilua levittää sitä(kin) disinformaatiota, ettei rokotteita olisi testattu kunnolla, ja että niitä muka testattaisiin suurella yleisöllä. Kyllä on.
  - Toki on sitten ihan ymmärrettävää, että tietoa kertyy lisää ajan mittaan, kun kymmenien tuhansien asemasta on rokotettu satoja miljoonia. Testaukset ovat myyntiluvan ehtona, ja mm. naapurin maineikas Sputnik ei ole saanut (eikä saa) myyntilupaa EU:n alueella, koska SITÄ ei ole ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan testattu.

  Jos olen oikein ymmärtänyt, niin testausvaiheessa on keskitytty lähinnä haittavaikutuksiin. Rokotteen teho on sitten toinen juttu, ja nimenomaan siitä on saatu lisätietoa ajan mittaa ja eri valmisteiden erot ovat tulleet esille.
   
  keegan ja Jari_S tykkäävät tästä.
 10. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 829
  2 671
  113
  Semmoinen, joka aikanaan johti sekin ihan samaan inttämiseen ja keskusteluun, oli yleinen nopeusrajoitus. Siitäkin alkaa olla se 50 vuotta, öljyn hinnan vuoksi nopeusrajoituksia otettiin käyttöön 1973. Kohkaaminen oli tosiaan ihan vastaavaa kuin nykyisin: yksilönvapauden rajoitus, tutkimustulosten dissaaminen, vähättely ja väärennysepäilyt jne.
  - täydellisen analogista koronarajoituksia koskevaan keskusteluun, vaikka aikasiirtymää on se 50 v.

  Moottorilehtien toimittajat olivat erityisen käärmeissään, Tekniikan Maailmakin taisi julkaista useamman pääkirjoituksen, jossa vastustettiin ankarasti nopeusrajoituksia. Hyvin tavallinen väite oli, että rajoitusten mukaan ajaminen lisää polttoaineen kulutusta. (Aluksi siis rajoitukset olivat öljykriisin vuoksi voimassa.) Yksi minunkin tuttavani selitti tohkeissaan, että viikonlopun mökkimatkalla meni niin ja niin paljon enemmän bensaa, kun piti ajaa rajoitusten mukaan.

  Melkoista totalitarismiahan se oli. Rajoitettiin vapaan valkoisen lihaasyövän heteromiehen liikkumisvapautta. Kuten nykyisinkin, se kuitenkin loppupeleissä tehtiin kansanterveyden vuoksi. Liikennekuolemien määrä putosi alle puoleen, kun rajoitukset tulivat käyttöön, ja sama suhde taisi olla vammautumisissakin.

  - Ja juu, päätös oli täysin poliittinen: eduskunta sääti lain. :)
   
 11. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  574
  951
  93
  ^Eli kaikki rajoittaminen on hyvästä, eikä rajoita kenenkään yksilönvapautta? Check...

  Jos minulla olisi kovaa näyttöä tuosta poliitikkojen "epäpuhtaudesta", joutuisin todennäköisesti elämään jossain boliviassa maanpaossa. Mutta enpä yllättyisi, jos jokaisen suuren puolueen johtajan selän takaa löytyisi koplaus jos toinenkin, jos vähän tongittaisiin. Myönnän kyllä ihmisnäkemykseni olevan hyvin kyyninen. Varmaan lapsuudessa imetyt Kari Suomalaisen pilapiirrokset takkiaan kääntävästä ja jalasmökkiään raahaavasta Paavosta ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen.

  Njoo. Eiköhän tämä ole ajautunut tarpeeksi kauas taas ketjun aiheesta.
   
 12. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 954
  454
  83
  En tiedä miten asioiden tekemisen kunnolla pitäisi olla vain persujen ongelma. Sen pitäisi olla meidän kaikkien tavoite. Moderna oikein kehui kuinka rokote kehitettiin viikonlopussa ja sai heti markkinointiluvan sille. Rokotteiden pitkäaikaisvaikutuksista ei tiedetä yhtään mitään muuta kuin, että piikkiproteiinit tukkivat hiussuonistoa, ne menettävät tehonsa nopeasti, saavat viruksen varioimaan ja ovat tehottomia variantteja vastaan. Mikään Saken 28 vuorokautta ei ole pitkäaikaisvaikutustutkimus. Kuten Israelin data kertoo, variantit ovat fataaleja nimenomaan rokotetuille. Samaan aikaan näistä piikityksistä on tehty aikaisempiin lanseerauksiin verrattuna valtava määrä vakavia haittailmoituksia, joita ei käsitellä, eikä niistä tiedoteta asianmukaisesti. Aikaisemmin rokotusten jakelu on keskeytetty jo murto-osalla vastaavista haittailmoituksista vrt sica 2 kuollutta ja 200 zombie-lasta, kun rokottaminen keskeytettiin. Nyt haittailmoituksissa on mukana 117 kuollutta. Itse tauti ei ole tilastojen valossa yleisvaarallinen, mutta sen hoito alkaa olla sitä. Lapsillekin opetetaan, että kaikkea mitä maasta löytää, ei pidä pistää suuhun. Miksi sitten terveitä pitää hoitaa kokeellisilla piikityksillä, joiden seurauksista ei ole mitään takeita?
   
 13. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 829
  2 671
  113
  Tuo valeuutinen on osoitettu juuri siksi jo tälläkin palstalla, saati sitten vakavemmin otettavissa informaatiokanavissa. ;)

  - Mutta, jatka toki. Marjapensaiden syyslannoitukseen nuo jutut eivät lajityypistään huolimatta taida soveltua, mutta ovat kyllä muuten viihteellisiä ja hyvin informatiivisiäkin.
   
  keegan tykkää tästä.
 14. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 956
  1 047
  113
  Suomi on sellainen maa, että korruption (tai yleensä väärinkäytösten) paljastamisesta ei suinkaan joudu maanpakoon vaan saa vuoden journalistipalkinnon. Mutta uusi Kari Suomalainen olisi kyllä hyvä.
  EDIT Ei kai kukaan ole väittänyt, että kaikki rajoittaminen on hyvästä. Ja hieman oudolta tuntuu että pitäisi ajatella että joko a) kaikki rajoittaminen on pahasta tai b) kaikki rajoittaminen on hyväksi. Ainakaan oma ajatteluni ei taivu noin mustavalkoiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 11 Syyskuu 2021
 15. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 346
  302
  83
  Takaistuimella oleva vyöttämätön riskeeraa edessään istuvan terveyden.
   
  RDahl tykkää tästä.
 16. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 829
  2 671
  113
  Kaikesta en tiedä, mutta yleensä niin taitaa olla.
  - Vaikkapa apteekit, jotka lakkasivat myymästä liuottimia ja lipeää ns. omaan astiaan, ja pakkasivat niitä vain omiin pakkauksiinsa. Kun enää lipeää ei saanut ostaa vanhaan limsapulloon, vähenivät ja melkein loppuivat kokonaan siihen asti aika yleiset ruokatorven vammat, jotka johtuivat väärästä pullosta hörppäämisestä.
   
 17. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  574
  951
  93
  Tiedätkö, kun muistaa ne lukioaikanani hoetut "Suomessa on maailman puolueettomin media", "On lottovoitto syntyä Suomeen" ja "Suomessa ei ole korruptiota" -höpinät, joita meille silloin nuorille hoettiin, niin en oikein jaksa enää uskoa tuohonkaan ihan vilpittömästi. Joku päivä vielä nekin varpaat löytyvät, joille astuttuaan ei ole enää kotomaan kamaralle asiaa. Mutta olkoot tämä vain merkki minun kyynistymisestäni ja epäluottamuksestani kansakunnan kaapinpäällisiä kohtaan.

  Ja ei, ei varmasti rajoittaminen ole mustavalkoinen asia. Tietty määrä regulaatiota joissain asioissa on ihan OK ja tarpeellistakin. Ydinjäte takapihalla ei ole hyvä idea. Mutta siitä, että turvavöitä täytyy pitää, ei ole johdettavissa että rokote on pakko ottaa. Varsinkaan kun - kuten totesin - rokotettu on rokottamattomalle suurempi vaara. Olettaen että rokotteet nyt pitävät sitäkään vähää, kuin on mainostettu. Valitettavasti vähän näyttää siltä, etteivät ne ihan sitä ole, mitä aluksi luvattiin ja toivottiin.

  Sehän tuossa taudissa on paha, ettei oikein mistään voi etukäteen tietää, että kuinka pahana sen sairastaa, jos kohdalle osuu. Sikäli rokotteen ottaminen on ainakin pieni apu. Omasta lähipiiristäni ikä tai painokaan ei ole ollut mikään ennustin, kun viisissäkymmenissä tikittelevä kollega manasi karanteenin tautia pahemmaksi vaivaksi. Toinen, pari vuosikymmentä nuorempi taas ei saanut itseään irti sohvasta viikkoon, ja voimat olivat poissa vaikka kuinka pitkään.

  Israelissa tosiaan näyttää rokotuskattavuudesta huolimatta lähteneen taas uusi aalto käyntiin. Raatomäärä (jos sallitte makaaberin ilmaisuni) on kuitenkin karkean silmämääräisesti luokkaa 1/2...2/3 siitä mitä se oli edellisessä aallossa. Ja tuosta nyt sitten sano yhtään mitiä, että mikä on rokotteiden, ja mikä ihan muun varianssin tulosta.

  Kirjoja tästä sokorasta tullaan vielä kirjoittamaan. Se on ainakin varma.
   
 18. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 956
  1 047
  113
  Nationalistinen hehkutus on nationalistista hehkutusta, ei sitä taida enää olla yhtä paljon kuin takavuosina. Korruptiota ja mediaa kyllä tutkitaan kansainvälisestikin ja ymmärtääkseni varsin läpinäkyvin perustein. Ehkä Suomen tilannetta voisi olla hyvä suhteellistaa muihin maihin.
  Rokotettahan todellakaan Suomessa ei ole pakko ottaa. Ei kai sitä ole kukaan järjissään oleva edes ehdottanut.
  Sokora oli uusi sana. Mitä se tarkoittaa?
   
 19. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  1 394
  496
  83
  ja elokuvia tehdään, kuka uskaltaa ottaa ensimmäisen askeleen.
   
 20. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 582
  511
  113
  Hienoa, että huomasit tuon tämän keskustelun kannalta aivan oleellisen seikan! :D

  Muuten, jossain juuri aivan hiljattain varotettiin autossa kiinnittämättä olevista lemmikeistä aivan tuon saman asian takia. Sama tietysti koskee autossa irrallaan olevia isompia esineitä yms.

  Toki sekin on mahdollista, että auto törmää vaikkapa puuhun ja vyöttämätön kuski lentää tuulilasin läpi ulos ja törmää metsässä sienestämässä olevaan rouvaan, joka loukkaantuu tilanteessa vakavasti. Elämä on vaaroja täynnä...