Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Fully vaccinated

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Tuojuk, 20 Elokuu 2021.

 1. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 572
  1 287
  113
  Kahdesti rokettu ei tarvi suunniteltua koronapassia. Omakannasta imuroidulla EU-rokotustodistuksella pärjää, kysy vaikkapa Heikki Piuholalta, joka liikkuu sen avulla pitkin poikin Eurooppaa. No britit ovat luku sinänsä. EU:n todistus ei heille kelpaa eikä brittien vastaava EU:lle. Kiusa se on pienikin kiusa.
   
 2. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 885
  1 007
  113
  Jep jep. Sillä tavalla olen "keinotodellisuuden" uhri, että asiallisista asioista puhuttaessa pidän evidenssiä parempana kuin tyhjää hölötystä. Ihan kauheaa:) EDIT En myöskään harrasta salaliittojen laajentamista enkä kiellä lähteiden luotettavuutta sillä perusteella että ne eivät tue mieilkuvitusleikkejäni. Kyllä olenkin uhri.
   
  Viimeksi muokattu: 22 Elokuu 2021
 3. Est

  Est Well-Known Member

  16 265
  1 588
  113
  Kauheata ...

  ;)
   
 4. oka

  oka Well-Known Member

  389
  1 030
  93
  Kyse on riskienhallinnasta. Riski saada rokotteesta jokin sairaus tai vakavia oireita on häviävän pieni verrattuna riskiin saada Covid-infektio. Itse asiassa riskien suhdetta ei voi edes arvioida, sillä käsitykseni mukaan tämä Covid tulee jäämään riesaksemme ja kaikki tulevat sen sairastamaan, tavalla tai toisella.

  Tuttavapiirissäni on perusterveitä ihmisiä, jotka ovat joutuneet sairaalahoitoon taudin vuoksi, eivätkä kuukausienkaan jälkeen ole vielä täysin toipuneet. Toisaalta 27-vuotias, kertaalleen rokotettu poikani sairasti taudin hyvin lievänä. On kuitenkin syytä ymmärtää, että tämä virus ei aiheuta "ihan tavallista flunssaa".

  Rokotteen teho ei tietenkään ole sataprosenttinen. Mutta riski näin 60-vuotiaan näkökulmasta sairastua rokottamattomana vakavaan Covid-tautiin on äärettömän korkea.

  Minun on todella vaikea löytää perusteluja rokottamattomuudelle. Jokainen tekee rokotuksen suhteen tietenkin mitä haluaa, mutta mahdolliset riskit on syytä tunnistaa.

  Ja olen myös sitä mieltä, että rokotuksesta kieltäytyvät eivät saa estää yhteiskunnan avautumista: Suomi tulee avata kokonaan rokotetuille.
   
  JPu, keegan, SakkeM and 4 others like this.
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 746
  2 588
  113
  Tuossahan hyvin todennäköisesti toteutuu se ns. vanhan kansan usein mainitsema riski: tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.
   
 6. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 919
  449
  83
  Perusteita rokottamattomuudelle on helppo löytää. Jos kyseessä on esimerkiksi täysin testaamaton uusi geenimanipulaatioruiske, jonka lanseeraukseen liittyy epämääräistä pakottamista, sensuuria ja painostamista, tiedemiesten vaientamista, eikä kukaan ota vastuuta, mikäli jokin menee pieleen. Erityisesti kaikkien tahojen omaa terveydenhoitoamme myöten irtisanoutuessa vastuusta, luulisi normaalissa pipossa hälytyskellojen soivan aikaisempien Pandemrix-kokemusten jälkeen. Haittailmoituksia on tullut moninkertaisesti katastrofaaliseen Pandemrixiin verrattuna, mutta niitä ei käsitellä enää asianmukaisesti. Pandemrixin jakeluhan lopetettiin jo kahteen kuolemantapaukseen ja parin sadan lapsen muututtua ikilapsiksi. Vähitellen kertyvät tiedot eivät myöskään imartele piikkien tehoja. Koska oma THL:mme ei julkaise luotettavia tietoja, ryhmä on käyttänyt Israelin terveydenhallinnon julkaisemia tilastoja, joiden mukaan suora lainaus Thomas Wireniltä "Datan perusteella voi todeta, että rokote ei anna pitkäaikaista suojaa sillä kun toisen annoksen saamisesta on kulunut yli 20 päivää, tautitapaukset lisääntyvät merkittävästi. Rokotettujen todennetut positiiviset tulokset ovat ikäryhmissä 20 - 90+ jopa 5,5 kertaa suuremmat kuin rokottamattomilla heidän vastaten jopa 85% positiivisista tuloksista. Tilanne oli sama myös viikolla 27. Lisäys: Lukijan on otettava huomioon, että rokotusaste on tällä hetkellä noin 63,5%, joten tilastollisesti rokotettuja on enemmän. Tilanne puoltaa kuitenkin sitä, ettei rokote anna pitkänajan suojaa, ainakaan luontaista vastustuskykyä parempaa." Riskejä siis on tarjolla täysin omalla vastuulla tässä maailman suurimmassa ihmiskokeessa, mutta hyötyjä melko laihanlaisesti. Tavallisesta influenssasta poikkeavan tästä tekee se, ettei rona ole samalla tavalla hengenvaarallinen kuin esimerkiksi 2018 influenssa oli, joka tappoi melkein kolme kertaa sen kuin rona vuodessa ja se, että rona ei näyttäisi leviävän kovin helposti, eikä ainakaan nuorison keskuudessa, jos muistelette vastaavia hongkongilaisia yms, kun puolet koululuokasta oli pois samalla kertaa. Rokotteen ottaminen henkii mielestäni vahvaa Darwin Award Prospect-henkeä, mutta ymmärrän, että joidenkin mielestä on helpompi ottaa piikki kuin kestää yhteisön painetta.
   
  EosMan tykkää tästä.
 7. Est

  Est Well-Known Member

  16 265
  1 588
  113
  Toisaalta: Ainahan ihmisiä on "menehtynyt".
  Kuka niitä kaikkia laskeekaan?

  Sitäpaitsi enemmistön ääni on kuuluvampi ja siksikin tuntuu siltä että samaa mieltä on, ikäänkuin, helpompaa olla?

  Ja mitäs väliä sillä on mitä seuraavaksi tapahtuu - kunhan ennen sitä on vaan mahdollisimman kivaa... ?
  Joten: Eiköhän me tehdä nyt niin että jätetään kaikenlainen kriittinen epäily?
  Kyllähän "asiantuntijat" ja "hallitus" - kuitenkin - tietää mikä on parasta?
  Mediakin ihan kurko totuudessaan...
   
 8. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 572
  1 287
  113
  Höpöhöpö.Tuollainen väittämä edellyttää sen todistamista. Nyt se on vain sanahelinää.

  Enimmät Suomessa todettut haittavaikutukset ovat olleet lyhytaikaisia kropan reagointeja rokotteen antamiseen. Samalaisia kuin esim. flunssarokotuksesta on joillekin tullut. Mutta tällainen juupas-eipäs kinastelu ei johda mihinkään.
   
 9. Est

  Est Well-Known Member

  16 265
  1 588
  113

  Typertyneeseen kyllästymiseen johtanut jo ajat sitten.
  Loputon ja hedelmiä tuottamaton...

  Miksi? - Ihmettelee sivustaseuraaja...

  Piikille vaan - kyllä se siitä!
  Samassa laumassahan me kaikki, lopultakin, ollaan?
  Kaikenlainen "erilainen ajattelukin" ihan turhaa...
  Kuka muka haluaisikaan olla jotenkin poikkeava ja "muita suurempi yksilö"?
  Tuskinpa kukaan...


  Edit: Haluan vielä lisätä notta: "Jäitä hattuun"...
   
  Viimeksi muokattu: 23 Elokuu 2021
 10. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 346
  302
  83
  Jokainen kai saa päättää itse. En ole koskaan voittanut lotossa, joten minäkin otin riskin. (Sinulla menee muuten flunssa ja influenssa sekaisin. Flunssaan ei ole rokotetta.)
   
 11. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 746
  2 588
  113
  Eikä siinä vielä kaikki.
  :)
   
 12. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 919
  449
  83
  Moderna kehui nettisivuillaan viime vuoden maaliskuussa kehittäneensä gmo-piikkinsä yhdessä viikonlopussa ja kun se heti tuli jakeluun, on vaikea kuvitella pitkäaikaishaittojen seurantaa, joka olisi toteutettu esimerkiksi seuraavana viikonloppuna. Tuttavani on avustanut haittailmoituksen tekemisessä ja tehnyt ainakin yhdestä kuolemantapauksesta. Carrierina käytetty piikkiproteiinikonsepti ei ole ilmeisesti aivan mutkaton, vaan aiheuttaa verisuoniston tukoksia ja hiussuoniston tukkeutumisia, jotka johtavat veritulppiin mm. keuhkoissa. Fimealla on huhupuheiden mukaan 8000 haittailmoituksen backlog. Mielenkiintoisia ovat taulukon vakavat haitat, joiden määritelmä on taulukon alla. Melkoinen määrä ilmoituksia... Kooste koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksista
   
  EosMan tykkää tästä.
 13. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 494
  499
  83
  No pitipä sattua. Meikäläinen sai ensimmäisen rokotteen Astra Zenecan valmistetta ja toinen oli juurikin Modernan tuote. Jännä nähdä, kauanko tässä vielä heilutaan…
   
  paraneva tykkää tästä.
 14. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 746
  2 588
  113
  Sasse. Minä sain kaksi annosta Modernan valmistetta. Vielä ei ole mitään sivuvaikutuksia ilmennyt, mutta minun ikäisellä miehellä on jopa todennäköistä, että 20 seuraavan vuoden aikana jotain oireita alkaa esiintyä. Asiaa auttanee, että tietää sitten, mistä se johtuu.
   
  Jari_S tykkää tästä.
 15. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 746
  2 588
  113
  Ei sitä kuvitella tarvitsekaan. Ainahan voi tutustua lähteisiin (vaikka ne tietysti ovatkin ihan valheellisia, ja youtubesta löytääkin parempaa tietoa.)

  "
  Brief Summary:
  This is a phase I, open-label, dose-ranging clinical trial in males and non-pregnant females, starting at 18 years of age, inclusive, who are in good health and meet all eligibility criteria. This clinical trial is designed to assess the safety, reactogenicity and immunogenicity of mRNA-1273 manufactured by ModernaTX, Inc. mRNA-1273 is a novel lipid nanoparticle (LNP)-encapsulated mRNA-based vaccine that encodes for a full-length, prefusion stabilized spike (S) protein of SARS-CoV-2. Enrollment will occur at up to 3 domestic clinical research sites. Up to one hundred and fifty-five subjects will be enrolled into one of thirteen cohorts (10 micrograms [mcg], 25 mcg, 50 mcg, 100 mcg, and 250 mcg). Subjects will receive an intramuscular (IM) injection (0.5 milliliters [mL]) of mRNA-1273 on Days 1 and 29 in the deltoid muscle and will be followed through 12 months post second vaccination (Day 394). Follow-up visits will occur 1, 2, and 4 weeks post each vaccination (Days 8, 15, 29, 36, 43, and 57), as well as 3, 6, and 12 months post second vaccination (Days 119, 209, and 394). The primary objective is to evaluate the safety and reactogenicity of a 2-dose vaccination schedule of mRNA-1273, given 28 days apart, across 5 dosages in healthy adults."
   
  keegan, ougle ja JPu tykkäävät tästä.
 16. ougle

  ougle Member

  160
  19
  18
  Kahdella "ooppelilla" ajellaan ...
   
 17. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  571
  944
  93
  Tämä aihe tuntuu nostavan pintaan niin paljon tunteita ja niin vähän järkeä, että tätä shakkia olisi viisaampi olla pelaamatta, mutta...

  Yhteiskunnan sulku on vain ja ainoastaan poliittinen kysymys. Eiväthän rokottamattomat sitä mitenkään estä, vaan ajettu politiikka. Yhtä hyvin voitaisiin päättää, että rokottamattomat ovat päätöksensä tehneet, eläkööt sen kanssa. Ja kun ottaa huomioon, että kun rokote ei estä sairastumasta tai levittämästä, niin oikeastaan rokotettu on rokottamattomalle vaarallisempi, kuin toisin päin.

  Enemmän kuin tauti, minua pelottaa tässä se, kuinka heppoisin perustein länsi on vaipumassa aina vain syvemmälle totalitarismiin sen hoidon suhteen. Kansan iloisesti hurratessa.
   
 18. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 746
  2 588
  113
  Jonnet eivät muista, mutta täsmälleen sama ruikutus oli vallalla täsmälleen 50 vuotta sitten, kun turvavyöpakko tuli voimaan henkilöautoissa. (No, käyttöpakko 45 vuotta sitten.)

  Perustelutkin (tai "perustelut") olivat täsmälleen samoja. Yksilön vapauden rajoittamista, miksei jokainen saa itse päättää, kukin vastaa itsestään, hirmuista määräilyä ja totalitarismia, turvavöistä aiheutuu terveysongelmia (keuhkovammoja kolareissa ja vammautumisia kun turvavyöt estävät kolarissa heittäytymisen turvaan auton lattialle jne. jne.).

  No, veneilijät taitavat sentään olla keskimääräistä fiksumpaa väkeä, kun ihan analogista ruikutusta en muista liittyneen pelastusliivien mukana pitämiseen. Kummallista yhteiskunnan totalitarismia sekin määräys, miksei ihminen saisi hukkua oman valinnan mukaan, siten kuin on "omilla aivoillaan ajatellut".
   
 19. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  571
  944
  93
  ^ Rokottamattomia ollaan hurjimmissa visioissa sulkemassa osittain ulos yhteiskunnan palveluista, maailmalla jopa työpaikoistaan (USA). Vyöttömyydestä saa sakot.

  Tämä näyttää olevan periaatekysymys, josta joutunemme olemaan vain kiltisti eri mieltä.
   
 20. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 494
  499
  83
  Se turvavyön käyttämättömyys riskeeraa lähinnä ko. henkilön oman terveytensä. Sen sijaan koronarokottamattomat ihmiset vaikeuttavat suunnitelmia luopua kaikista koronarajoituksista, eli vaikutus on yhtä ihmistä huomattavasti laajempi.
   
  keegan tykkää tästä.