Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Filmileica palautti kuvausinnon

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana Jukkis71, 16 Huhtikuu 2015.

 1. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 352
  1 300
  113
  Luova harrastus ja työ on kuluttavaa ja ottaa veronsa. Toisinaan, kun mikään ei oikein onnistu, voi jopa tuntua siltä, että putoaa tyhjään aukkoon ilman minkäänlaisia mahdollisuuksia enää juuri mihinkään.
  Huonoin vaihtoehto silloin on jäädä tulille makailemaan. Pitää ryhdistäytyä, ottaa Leica käteen ja kierää 50 millimetrin Summicron kameran mittatarkkaan bajonettiin kiinni. Kun usva hälvenee, etsimestä näkyy jälleen koko maailma. Se on sinun. Mutta vain, jos sinulla on Leica.
   
  Keni tykkää tästä.
 2. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 751
  294
  83
  Onko viestin loppu käytössä oleva Leican mainoslause? Ellei, niin pienellä muutoksella siitä saisi sellaisen: "Etsimessä näkyy koko maailma. Se on sinun. Mutta vain, jos sinulla on Leica."
   
  mlphotic, Keni ja Mixa tykkäävät tästä.
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 188
  353
  83
  Viimeksi muokattu: 5 Tammikuu 2019
 4. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 751
  294
  83
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 188
  353
  83
  Haloo! Kai tää on jonkinlainen kollektiivinen kestovitsi koko aihe. Ihmeesti vaan tuntuu pokka pitävän monilla.


  Tarkoitan ylimaallisia hehkutuksia. On toki höyrykoneissakin hohtonsa ja 50-luvun mersuissa. En minä sitä. Ja kivahan se, että Leicaa myytiin kuitenkin niin paljon, että sitä kohtuullisesti riittää harrastajille.

  ed. Tarina eurooppalaisesta kamerateollisuudesta on kuitenkin se juttu. Se on historiaa jolla oli kulta-aikansa.
   
  Viimeksi muokattu: 5 Tammikuu 2019
 6. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  1 635
  532
  113
  :) :)
   
  Viimeksi muokattu: 5 Tammikuu 2019
 7. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  1 635
  532
  113
  Lapin erämaassa.
  Kuljet koirasi kanssa 8 tuntia tapaamatta ketään. Rakennat yöpuusi vaaran kupeseen ja ennen nukahtamista katselet autiota maisemaa. Nouset ylös ja huudat, tämä kaikki kuuluu minulle ja Leicalle, joka juuri räpsähti vaimeasti ikuistaen ikimuistoisen näkymän. :) Ja filmille, joka takaa ikuisuuden.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 8. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 352
  1 300
  113
  Ei paha tääkään.

  Mutta jotenkin tää mun: ”Pitää ryhdistäytyä, ottaa Leica käteen ja kiertää 50 millimetrin Summicron kameran mittatarkkaan bajonettiin kiinni. Kun usva hälvenee, etsimestä näkyy jälleen koko maailma. Se on sinun. Mutta vain, jos sinulla on Leica”, on niin hyvä, että parempaan en kyllä pysty ihan äkkiä.
   
  Seppo R tykkää tästä.
 9. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 002
  39
  48
  Filmi ei todellakaan ole ikuista, vaikka mustavaloinen aika hyvin kestääkin. Vähänkin vanhemmat värikuvat ja myös negat vanhenee täysin pilalle jo 20-50 vuodessa riippuen kuin persiillen kemikaalit meni kehittäessä ja variaatioita valitettavasti kehittämöissä on ollut. Ja voihan nuo negat/paperikuvatkin digitoida, ainakin tärkeimmät.

  Mutta jos varmistusmenetelmät eivät ole hyvin mietittyjä ja moninkertaisia voi digikuvatkin päätyä käyttökelvottomiksi, vai pitäisikö sanoa, että media muuttuu lukukelvottomaksi. Siihen en usko, että yleisesti käytössä olevat formaatit kovin äkkiä lähtee käännösohjelmista tai kuvankatseluohjelmista mihinkään, vaikka sitäkin 20 vuotta sitten uumoiltiin..
   
 10. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  1 635
  532
  113
  Ikuisuus ja aika ovat melko suhteellisia käsitteitä vaikka moni ilmastonmuutoshömpötyksessä panikoitunut ei sitä tiedostakaan.
  Minulla on lähes sata vuotta vanhoja täysin toimivia perintönä saatuja mv. negoja. Silloisen kuvaajan uskoisin hahmottaneen ne ikuisiksi, niin minäkin.
  Moni vanhempi ihminen muistaa tietokoneiden alkuvuosilta korput ja lerput, joita minullakin on laatikoiden pohjilla. Samoin erilaisia magneettinauhoja lojuu kaapeissa, on miniä ja mitä lienee, mutta niistä saatava tieto on jo saavuttamattomissa. Tai ainakin niin vaikeaa ettei siihen löydy konsteja tavallisesta taloudesta. Vanhassa negassa on kaikki tieto tallessa ja helposti löydettävissä.
  Sähköinen media muuttuu ja kehittyy nopeasti joten siinä mukana pysyminen edellyttää valokuvien tallentajalta liian paljon mikäli nyt sitten periodiksi otetaan vaikka sata vuotta.
  Filmi on ikuista. ( suhteellinen käsite :) )
   
  Keni ja papetsu tykkäävät tästä.
 11. Keni

  Keni Well-Known Member

  5 995
  1 061
  113
  Multa ei ole ikinä negoja hävinnyt tai mennyt huonoksi. Ikuisia ovat. Digikuvia on kylläkin sekä hävinnyt että tuhoutunut. Mutta kuka nyt niitä kaipaa?
   
  Kimo ja Seppo R tykkäävät tästä.
 12. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 751
  294
  83
  Minulla se toistasataa vuotta vanhoja sukunegoja ja ilmeisesti yhtä vanhoja pinnakkaisia niistä. Ihan kunnossa ovat. Asiallisesti tehdyn mustavalkonegan odotettu elinikä ymmärtääkseni on varsin pitkä. Ei ikuinen mutta useampi sukupolvi kyllä.
   
 13. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 002
  39
  48
  Oliko tosiaan muovista valmistettuja negoja about sata tai toista sataa vuotta sitten? Ei kait?
  Sen ymmärrän minäkin, että lasille tai pellille kuvattu säilyy hyvin pitkään, mutta varmaan aika harvan materiaali leicalla kuvatessa :D
   
 14. jja

  jja Well-Known Member

  503
  379
  63
  Rullafilmi (120) tuli myyntiin 1901.

  --jja
   
 15. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 751
  294
  83
  Tuolla: Photographic Film History - Who Invented Photographic Film? sanotaan muun muassa näin: "The first roll film on transparent plastic (on nitrocellulose which is highly flammable) was invented in 1889. "Safety film" was introduced by Kodak in 1908. It was made of cellulose acetate and was invented as a replacement for dangerous nitrate film. "

  EDIT: International Center of Photography; Encyclopeadia of Photography näyttää myös ajoittavan selluloidipohjaisen rullafilmin 1880-luvun lopulle.
   
  Viimeksi muokattu: 9 Tammikuu 2019
 16. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 777
  563
  113
  Tossa on ehkä joku pikku klappi. Olen ollut siinä uskossa, että vuosi oli 1888. (Silloin tapahtui paljon muutakin.)

  National Museum näyttäisi olevan sitä mieltä;

  Original Kodak Camera, Serial No. 540
   
 17. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 002
  39
  48
  Näille filmeille kuvattuja negojako tarkoitat, joita sinullakin on hallussa ja hyvin säilyneitä? Luulisi, että niillä on arvoa aika paljon, vaikka kuvat eivät kummia sisältäisikään, onhan tuo historiallinen suuri mullistus, filmin tuleminen lasi-negaa helpompaan muotoon.
   
 18. Juke.K

  Juke.K Well-Known Member

  14 573
  96
  48
  Tollanen takanäytötön digikamera on kyllä aika kätsy. Sitten kun tekevät sen mitä minä olen unelmoinut. Kun ottaa digikortin ulos kamerasta se pitää erilliseen kehitys pönttöön pujottaa. Ja sitten pönttöä liikutellaan kymmen minuutin ajan aina välillä heiluttaen. Sillä tavoin saadaan sitten filmikuvien tuntua niihin.
   
 19. Pelari

  Pelari Member

  819
  11
  18
  Minulle on ihan sama säilyvätkö kuvani sata vai kaksisataa vuotta.
  Sillä ei ole vaikutusta siihen, että Leica palauttaa kuvausinnon säännöllisesti.
   
 20. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 777
  563
  113
  Ei kai mikään estä sua nytkään niin tekemästä? Kunhan et nesteitä kaada sinne pönttöön.
   
  Juke.K ja JPu tykkäävät tästä.