Hyvä kehityssuunta. Ehdottomasti. Eri tekniikoilla on paikkansa aivan kuten maalaustaiteessa tai musiikissakin. Lopputulos ratkaisee. http://www.diyphotography.net/film-photography-makes-stunning-comeback/
Vs: Filmi porskuttaa Jutun mukaan vaikka filmin myynti romahti, volyymi ei ole enää laskenut. Sillä ei ole mitään tekemistä porskuttamisen kanssa.
Vs: Filmi porskuttaa On. Filmi ilmiselvästi elää, mutta voiko se tosiaan hyvin ihan porskuttaen elämänsä voimissa? Jutussa viitataan jopa Ken Rockwellin sanomisiin.
Vs: Filmi porskuttaa Jaa, riippunee siitä, mitä kullekin meistä sana "porskuttaa" kuvaa. Sivistysanakirja: "kuv. rehvakkaasta elämisestä, elämässä selviytymisestä." Minulle kyse on nimenomaan selviytymisestä, armottomasta kauhomisesta eikä niinkään sulavasta pinnalla pysymisestä. mvuori näkee ilmeisesti asian toisin.
Vs: Filmi porskuttaa Toisaalta juttu alkaa huomiolla että filmin myynti on tasaisesti kasvanut jo useita vuosia.
Vs: Filmi porskuttaa Tuossa nyt on epäsuhta sanan tulkinnassa yksilön ja kansan välillä. En sanoisi että navahot tai koltat porskuttavat. Filmistäkin on hävinnyt 98% sen elämästä - toisin sanoen suurin osa siitä on kuollut - ja sen elämän aika on paljolti ohi, puhumatta valta-ajasta. Jos se olisi yksilö, teho-osastolla oltaisiin. Mutta kuten sanottu, kieltä viilataan. (Ei se ole huono jos ei hyväkään asia. Pikemminkin päinvastoin.)
Vs: Filmi porskuttaa Kysymyshän on lopulta siitä, että kaksi toisilleen vastakkaisilta näyttävää asiaa voivat pitää yhtä aikaa paikkansa -- on nimittäin ihan totta, että jos filmin myyntimääriä katsotaan kokonaismäärällisesti, filmi on vain kalpea muisto siitä mitä se oli ennen. Eikä sen asian osalta tule tapahtumaan koskaan käännettä aikaisempaan. Mainstream on menetetty lopullisesti [kännykkäkameroille ja kertakäyttökuville sosiaalisessa mediassa]. Toisaalta, jos väitettä siitä että filmillä menee hyvin tarkastellaan suhteessa siihen väitteeseen, että filmi kuolisi ja lakkaisi olemasta, väite on aivan paikkansa pitävä. Vielä joku aika sitten uskottiin, että vanhojen filmijäärien konversion tai luonnollisen poistuman kautta filmi lopulta lakkaisi olemasta: Fuji ja Kodak lakkaisivat valmistamasta filmiä, jäljelle jäisivät vain lasinegatiivien kanssa puuhastelevat taiteilijat. Digi tulisi aina paremmaksi eikä kukaan kaipaisi filmiä. Nyt kuitenkin suunta on vaihtunut. Kodak vaihtoi johtajaa, 35mm elokuvafilmin myynti yksinään Euroopassa on viimeisen 12kk aikana tuplaantunut ja suunta on ylöspäin. Kodak on avaamassa New Yorkiin uutta elokuvalaboratoriota ja osti myös Englannissa toimivan laboratorion omiin nimiinsä. Syksyllä markkinoille on tulossa uusi Super-8 -kamera. Jollain tavalla on mielenkiintoista, että vaikka vielä kymmenen vuotta sitten Kodak oli vahvempi ja filmi hyvinkin mainstreamia, samalla ehkä piti jotenkin paikkansa että Kodak kärsi vähitellen näivettyvän miehen syndroomasta. Iso instituutio ei enää ollut innostunut omasta asiastaan. Konkurssin ja sitä seuranneiden laskelmien myötä tuli muutos. Tietyssä mielessä siis jopa Kodak porskuttaa eteenpäin paremmin kuin silloin, kun se oli jämerämmin seisova jättiläinen. http://motion.kodak.com/kodakgcg/fi/fi/motion/about/news/cannes_2016_heralds_resurgence_of_kodak_motion_picture_film/default.htm
Vs: Filmi porskuttaa Mitä nyt persetuntumalla ja valokuvakauppiaiden kanssa jutellut on tilanne se, että myynti ei enään laske ja pienoista nousua on havaittavissa, siis pienoista. Niin kauan kun filmissä on nykyisen kaltaista saatavuusongelmaa ja valokuvaliikkeissa Kodak gold maksaa 10€ rulla, niin aika vaikeeta on nähdä myynnin lähtevän nousuun. Uusia kameroita pitäisi kanssa saada suurilta valmistajilta järkihintaan markkinoille, koska kaikkia ei vanhojen romujen kanssa rassaaminen innosta. Todetaan nyt, ettei filmikuvaus mihinkään ole häviämässä.
Vs: Filmi porskuttaa Mitä pienempi markkina, sen vähemmän tuotteita ja sen kalliimpi hinta. Se on lainalaisuus, johon on pakko tyytyä. Mutta kun rullan filmiä saa parin tuopin hinnalla niin halpaahan se on...
Vs: Filmi porskuttaa • Sen perusteella mitä näin ja kuulin Berliinissä viime huhtikuussa kun kiertelin ns. taidekirjakaupoissa ja valokuvakirjojen kustantajien luona, voin sanoa, että "filmi porskuttaa" ja voi erittäin hyvin. Varsinkin mustavalkoinen filmikuvaus on vahvoilla. Tämä näkyy esim. berliiniläisten kuvaajien tuotannossa, eikä pidä unohtaa uskomattoman vahvan filmikuvauksen perinteen omaavaa japanilaista valokuvausta, joka oli edustettuna toinen toistaan upeamman valokuvateoksen muodossa. Filmikuvauksella on aina ollut, ja on edelleen vankka asema amerikkalaisessa dokumentarismissa ja valokuvataiteessa, sekä väri- että mustavalkoisen. Samoin Iso-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja miksei Italiassa ja Espanjassa. Lisäksi Venäjällä, Puolassa ja Baltian maissa on erittäin rikas mustavalkoiseen filmiin perustuva kuvauksen traditio. Me, EU:n koillisen väkiköyhän ulokkeen asukkaat, saamme valitettavan rajallista ja valikoitua tietoa siitä mitkä ovat nykyvalokuvauksen painopisteet tai tärkeimmät virtaukset.
Vs: Filmi porskuttaa Samoin heinäkuussa pyöriessäni Madridissa PhotoEspanassa (www.phe.es) näyttelyt olivat hallitsevasti analogista kuvaa. Mukaan tarttui vastikään julkaistuja kirjoja -- voisi suositella esimerkiksi Bernard Plossun "The Still Hour" ja huikea Federico Clavarinon "The Castle" -- ja nekin analogista kuvaa. Ei jäänyt sellainen maku että analogisella kuvalla olisi ainakaan taidemaailmassa huoli asemastaan.
Vs: Filmi porskuttaa • Satunnainen valikoima filmikuvaukseen liittyviä linkkejä iloksi ja hyödyksi: http://www.filmshooterscollective.com/film-photography-blog-index/ http://www.filmsnotdead.com http://www.thebwphoto.com http://istillshootfilm.org https://35hunter.wordpress.com https://filmosaur.wordpress.com https://zorkiphoto.co.uk http://www.nycstreetphoto.com/street-photography-with-black-and-white-film/ http://www.japancamerahunter.com http://aperturepriority.co.nz/i-shoot-film/ http://www.shootingfilm.net http://www.honestwithyou.com/blog/ https://shotonfilm.wordpress.com http://blog.photoshelter.com/2015/07/new-guide-film-photography-in-a-digital-age/ http://theanalogphotographer.blogspot.fi https://www.format.com/magazine/features/photography/future-of-film-photography
Vs: Filmi porskuttaa Vieläkö me nähdään se päivä, että joku valmistaja lykkäisi markkinoille uuden kuluttajille suunnatun filmikameramalliston ?
Vs: Filmi porskuttaa Eiköhän sellainenkin päivä ole nähtävissä, kunhan markkinoilla on tarpeeksi kysyntää. Tällä hetkellä valikoima on niin runsaasti ja vielä verrattain varmasti toimivaa, ettei se ole oikein kannattavaa. Superkasin osalta tilannehan on jo toinen, kalusto alkaa lahoamaan käsiin ja se syö harrastushalua, kun ei voi olla varma toimiiko kamera toivotulla tavalla. Siksi tilausta jo onkin http://www.kodak.com/ek/ID/en/Consumer/Products/Super8/Super8-camera/default.htm
Vs: Filmi porskuttaa Tällä hetkellä käteville 4x5 -kameroille olisi varmaan kysyntää. Ja onhan niitä tullutkin.
Vs: Filmi porskuttaa Mihin uutuuksiin mahdat viitata ja minkälainen laakafilmikamera on kätevämpi toista? (En millään käsitä postiasi muuten kuin ironiana.)