Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Epäpyhä allianssi

Keskustelu osiossa 'Tutoriaalit ja DIY / TSI (Tee-Se-Itse)' , aloittajana Alfonso B, 22 Huhtikuu 2016.

  Askartelin Kievin Jupiter-12:n runkoon Nikon L35AF-pokkarin linssistön ja M-bajonetin. Mittaetsinkytkentä on hoidettu rampin muotoisella nokalla. Sopiva nousu nokalle oli laskennallisesti jotain 2,41 mm/r, jollaista manuaalisorvi ei kuitenkaan tarjoillut joten jouduin viilaamaan 0.09mm pois.

  Takaelementin jätin vajaan millin päähän himmentimen lehdistä. Ilmeisesti tästä tai venäläisestä laadusta johtuen lasi oli 1/3 stoppia hitaalla verrattuna muihin. Aukossa oli vähän kasvuvaraa, joten hioin stoppariuraa vaan pitemmäksi. Pitää meistää uusi merkki asteikkoon.

  Kakkula ei ole muutenkaan vielä täysin viimeistelty, maalasin omavalmisteosat mustaksi spray-maalilla jotta pääsin kokeilemaan toimintaa. Täytyy hakea happoa ja dylon-nappeja ja opetella anodisoimaan alumiiniosat, kunhan saan pari muuta pöydällä pyörivää, yhtä epäpyhää tuotosta valmiiksi..

  Jos jollain on viallinen jupiter, niin paiskaa yv:llä osoitetta, ja laitan alkuperäiset lasielementit ja kievin bajonetin osat postiin. linssipinnat eivät ole mitenkään virheettömät, mutta takaelementissä ei tainnut olla ainakaan raahausjälkeä.
   

  Liitetyt tiedostot:

  • kl1.JPG
   kl1.JPG
   Tiedostokoko:
   266,7 KB
   Katsottu:
   5 163
  Petre tykkää tästä.