Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Oman kokemuksen perusteella suosittelen lämpimästi kuvanlaadun kannalta, mutta kuten jo mainittua tarkennusmoottori on äänekäs, sekä objektiivi ylipäänsä muovinen rimpula.
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Ainakin kiinteillä laseilla saattaa saada valovoimaa halvemmalla ja paremman kuvanlaadun (joka ei tietty näy välttämättä kovin selkeästi). Pakko silti myöntää että joku viehätys niissä muutenkin on. Vaikka siinä ei ole automaattisesti mitään erityisen hienoa että joutuu näkemään enemmän vaivaa kuvien eteen oman position ja sommittelun kanssa, on se ainakin mulle antoisaa. Niin kauan kun kuvaamista ei tee työkseen ja aikaa on, ei mua haittaa jos joku kuva jää ottamatta sen takia että putkessa ei ollut ulottuvuutta.
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Täällä päästiin perinteiseen vouhotukseen zoom vs kiinteä! Vielä oikein moottoripyörä- ja fillarivertauksin. On aivan selvää, että tässä on kaksi koulukuntaa, joilla kummallakin on omanlaisensa kokemukset ja henkilökohtainen kokemushistoriansa. Ja ne kummatkin ovat yhtä oikeita. Mielestäni tässä ketjussa ei tarpeeksi vielä kerrottu siitä, kuinka kiinteä polttoväli ohjaa kuvaamista ja opettaa polttovälin tuntemukseen hyvällä tavalla. Lisäksi peilikamerassa etsinkuva on kirkkaampi paremmalla valovoimalla. En minäkään pidä objektiivin vaihtamisesta, mutta kaikkea ei voi koskaan saada. Painottamiani asioita ovat myös objektiivin hyvä vastavalon sieto ja vähäiset vääristymät. Että kyllä se kunnon kone on tärkeää myös, joskus tärkeämpää kuin vaihteisto.
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Varastan piskuisen topikkia (ja Laajennan tai Kavennan, miten sen nyt ottaa, alkuperäistä kysmystä): Canonin EOS FullFrameen 35 ja 50mm:stä, etsin: -AF:ää ei tarvita, saa siis olla myös MF lasi -Valotuksen mittauksen soisin toimivan. -Valovoimaisia ja Hyvin reunoiltakin piirtäviä on ajatus ja hintalappu pienempi kuin Sigu 50/1.4. No sitä fullframea ei vielä ole, mutta C24/2.8 ja C50/1.8II:llä on harjoiteltu. Manuaalinahan noita tulee pääsääntöiseti ajettua.
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa ^ EOS 5D:n kanssa vanhoja Leica R ja Nikkor AIS objektiiveja kokeilleena voin ainakin sanoa, että valonmittauksessa kohtasin ongelmia. (Sinänsä himmennetyn aukon mittaus voisi olla ihan OK?) Lisäksi voi myös huomioida himmennin- ja tarkennusrenkaan suunnan verraten muihin objektiiveihisi, joka vaihtelee eri merkeillä. Noista valonmittauksen ongelmista täällä (lienevät ratkaistavissa, ja monilla kuulemma toimiikin): http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,46391.0.html http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,46986.0.html
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa SIGMA 30mm 1,4 on erittäin hyvä lasi, jos on täydellä aukolla pehmeä, on kyseessä tarkennuksen hienosäädön paikka. jos kuitti on jäljellä , Colorkolmio Hesan lauttasaaressa tekee sen velotuksetta. Se on yleis normaali mulla Nikon D2xs rungossa, 50mm Sigma 1,4 on jo potrettiobiska siinä rungossa. (erittäin hyvä sekin)
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Jopas täällä on saatu vääntöä aikaiseksi. Mulle tässä vaiheessa ois oikeesti ihan sama, hankkisinko pikkuzoomin vai kiinteän. Olen vaan antanu itseni ymmärtää, että hankkimalla kiinteän saan valovoimaa ja kuvanlaatua suht edulliseen hintaan vrt. zoom? Aiheen aloittaessani kuvittelin, että mulle kerrottaisiin se one and only -hankittava, jonka voisin sitten itselleni noutaa ja alkaa harjoittelun. Tähän mennessä tuntuu kuitenkin siltä, ettei mulla sen enempää havaintoa, mikä linssi tulisi hankkia. Lisäksi huomasin juuri, että olen laittanut koko keskustelun väärään paikkaan. Mutta se varmaan aloittelijalle annetaan anteeksi.
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Ei se kiintä mikään autuaaksitekevä keksintö ole, mutta pikkuzoomissa olis hyvä olla se 2,8 valovoima. Mulla on Tamronin 17-50/2,8 ja se hakkaa mennentullen sen EF 35/2:n kaikissa muissa lajeissa paitti valovoimassa.
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Se aina riippuu siitä, mitä vaihtoehtoja verrataan toisiinsa, ja mitä kuvanlaadulla tarkoitetaan eli mitä toiston ominaisuuksia painotetaan. Objektiivin toistokyvyn ominaisuuksissa kannattaa myös tarkastella asiaa käytännöllisesti ja henkilökohtaisesti: miten esimerkiksi nykyisellä objektiivilla on tullut ilmi sen rajoitteet kuvanlaadussa?
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Ei tietenkään ole, kuten ei zoomillakaan. On tietenkin, kuten zoomillakin. Aivan, ja sama pätee zoomeihin. Juu, vaihdepyörällä polkemisen raskaus on koko ajan läsnä, ei pelkästään ylämäessä. Ovat saaneet vaihteiston kestämään? Nämä portaalliset vaihtamiset ovat tosiaan yhtä kökköjä kuin objektivin vaihtaminen. Ilman muuta tarvitaan variaattoriautomatiikka, jolloin saadaan zoomin edut: paljon bensankulutusta ja aina vähän ylikierroksilla... Näin on, jo stillkuva formaattina on todella aivoja rajoittava. Saatika että tulee kameran logiikka -ja zoomin huonot puolet mukaan!
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Katsot jo ottamistaksi kuvista mikä on se polttoväli jolla kuvaat eniten, jos nimittäin et vielä tiedä haluamaasi polttoväliä. Sitten katsot markinoilta sen polttovälin tarjonnan, ja kysyt sitten mielipidettä haarukoiduista tuloksistasi.
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa ^ Asiaa auttaisi, jos olisi joku laajempi käytössä, mutta löytyy vain 70-300. mirrored: valovoiman puute + haluan laajemman kuin 70mm
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Kun polttovälikin on vielä hakusessa, olisin varovaisempi objektiivin hankinnassa. Ainakaan uutta en ostaisi lainkaan tuossa tilanteessa. Sen sijaan laittaisin ostetaan-ilmoituksen 'Canoniin 15-35mm' tms. ja katsoisin tuleeko kivoja tarjouksia. Pääsisit käyttämään uutta polttoväliä tai jopa paria, mahdollisesti zoomin muodossa tai ei, ja samalla edelleen myynti olisi taloudellisesti kannattavaa, jos ei tunnu omalta. Laajakulma ei yhdessä mielessä tarvitse suurta valovoimaa. Käsivaralta pystyy käyttämään pitempiä suljinaikoja kuin pitemmillä polttoväleillä.
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Hmm, ostaisin sinuna kaksi objektiivia, ensin jonkun lyhyen zoomin, näitä kittiobjektiiveiksi haukuttuja, tai vaihtoehtoisesti vaikka 2,8-vastaava eli noita Tamron/Sigma-luokan objektiiveja -ja sitten, sen kokemusten mukaan se kiinteä. Tai siten ei.
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa On myös kamerakauppoja, joista voi saada kokeiluun käytettyä - vaikka vain hetkeksi kävelylle.
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Juniori statuksella katson kulkevani ja tarina menee näin.... Omat kiinteät olivat lähes 4 vuotta laukussa painolastin tehtävissä. Zoomilla kun sain niin paljon helpommin tilanteet vangittua. Kiinteiden käyttötunnit lisääntyivät vasta siinnä vaiheessa, kun huomasin skannaavani ympäristöä ajatuksella "minkähänlaisen kuvan tuostakin saisi.." Tässä vaiheessa kiinteän kanssa kävely kohteen ympärillä höystettynä kyykkimisellä ja konttaamisella astui kuvioihin. Millien merkitys muuttui rajaamisesta kuvakulmaan lyhkästen putkien puolella. No osa "Pidempään" harrastaneista kavereista on siirtynyt takaisin Zoomeihin. Vähempi kakkuloita, eikä piirron laatukaan kuvaa huononna. Tärkeämpäähän on kuvan tuottama mielihyvä, kuin reunapiirron pixelin piippaus.
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Juu, sillä ajatuksella että huonokin on aika hyvä. Itse olen todennut että hyväkin on aika huono. Tuottako se mielihyvää? Ei, koska en ole masokisti ;-)
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Valovoimaisen kiinteäpolttovälisen idea on se valovoima, ei kiinteä polttoväli. Jos kuvaat paljon ja etupäässä ulkona, hanki tarpeekis hyvä ja kätevä zoomi, jos kuvaat sisällä tai vaikeissa olosuhteissa, on suuri ero sillä jos kuvaat aukolla 1,4 tai 2 ja 400/800 asalla tai aukolla 2,8 asa arvolla 3200...
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa ^ Juuri niin, ajatukseni on hankkia nimenomaan valovoimainen objektiivi. Tarkoitus on kuvata sisällä ja ulkona, linssin tulisi siis sopivan myös vähäisemmässä valossa kuvaamiseen. Tein soittokierroksen ja sain lainaan kaverilta kititilinssin. Piti heti käydä testaamassa, ja maailmahan näytti heti tosi suurelle. Testailu jatkuu, mutta en tiedä tulenko tämän kanssa hullua hurskaammaksi. Kokeilun saldo: 50mm on liian kapia ja 3.5 valovoima ei riitä mihinkään. Vinkkejä saa edelleen antaa ja olen positiivisesti yllättynyt, miten moni "vaivautuu" vastaamaan tällaiseen aloittelijan kysymykseen.
Vs: Ensimmäinen kiinteä hakusessa Valovoima on ihan kiva asia. Sitä saa, jos on mahdollisuus käyttää todella runsaasti rahaa. Näin erityisesti laajakulmissa ja hieman pitemmissä teleobjektiiveissa. Jos ostat f/1,4 -valovoimaisen 24-, 30- tai 35-millisen se maksaa ja hinnasta riippumatta täydellä aukolla on terävyysalue todella pieni. Etu, mitä rahalla saat on kirkkaampi etsinkuva ja se tärkeä seikka, että kun himmennät jo yhden aukon, eli f/1.4stä f/2.0 paranee kuvanlaatu jo nähtävästi, Jos himmennät vielä f/2.8 paranee se vielä enemmän. Eli saat suuremmalla valovoimalla parempaa laatua kuin keskiverto zoomilla, jonka suurin aukko, eli valovoima on vaikkapa f/3.5 tai f/4.5. Huomaa, että kun valoa on riittävästi eli voit käyttää F/5.6 tai f/8 tasoittuvat erot erityyppisten ja-hintaisten objektiivein välillä huomattavasti. Ero vaikkapa f/4 ja f/2.8 välillä on sama kuin muuttaisit suljinajan 1/15 sekunnista 1/30 sekuntiin. Tuntuu pieneltä, mutta on usein se maaginen raja, jolla siedettävän terävä kuva syntyy kun olosuhteet ovat vaikeat. Vaikka kamera olisi kiinni pultattu sementtiin, eikä siis tärähdä, voi kohde liikahtaa sen verran, että suljinajalla on aina merkitystä. Maksat siis pienen pienestä erosta paperilla mutta suuresta erosta käytännössä. Yksi hyvä vaihtoehto on käytetty objektiivi. Voi olla että vastaan tulee sutta ja sekundaa mutta paljon luultavampaa on, että saat ihan hyvän ja kunnollisen objektiivin. Tosin on melkoisen harvinaista, että näitä huippuvalovoimaisia esiintyy myyntipalstoilla.