Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Emmadecka

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana mlphotic, 12 Marraskuu 2019.

 1. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 826
  1 850
  113
  Kirjoitin edellä, että omalta osaltani enempi kommentointi kuvastani on koko lailla tässä.

  Mutta tähän mun pitää vielä todeta pari sanaa.

  JPu, älä turhaan pahoittele kommenttejasi.

  Et varmasti ole ensimmäinen, jolle sattuu vähän vihkoon mennyt arvio ja kommentti. Usein syy vain on, vähän sieltä nojatuolista lähtevä ja kuvan esille laittajan yläpuolella oleva opettajamainen asenne.

  Mutta voidaan uljaasti! Kuvataan ja kommentoidaa, jos siltä tuntuu. Mutta vältetään ”hiton huono kuva” ja ”en nyt halua opettaa” tyylisiä kommentteja. Ei se oma kompetenssi useinkaan oikein riitä kuitenkaan niin pitkälle.
   
  Viimeksi muokattu: 16 Marraskuu 2019
 2. TKa

  TKa Well-Known Member

  3 042
  228
  63
  Hymy, intensiivinen katsekontakti ja mielenkiintoinen jäntevä asento tekevät henkilöstä ja kuvasta kiinnostavan. Kuvat, joiden ottamisessa kuvaajan huomio on mennyt liiaksi valojen asetteluun ja knoppologiaan ja joissa kauniisti meikattu malli näyttää kuolleelta lahnalta, ovat tylsiä.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 3. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 022
  47
  48
  Vihkoon menee vain se miten narsistisesti otat kommentit huonosta kuvastasi. Sulla ei ole varaa arvioida, muiden kompetenssiä ja on lapsellista kiukutella, tai yrittää alentaa muita ja nojatuolivihjailuilla, sun muilla. Mutta koska arvostelet minua henkilönä, vastaan: Säälin sinua ja pienuuttasi, minä en arvostellut sinua vaan kuvaasi.
   
 4. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  1 906
  781
  113
  Huh, huh.
   
 5. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 350
  271
  83
  Aika varsin vaikutit arvioivan kuvaajaa mielestäni sen kuva-arvostelun avulla, joten ihmekös tuo, jos tulee palautetta palautteesta. Oliko tieten tahtoen vai vahingossa, en tiedä, mutta etenit varsinaiseen "pihviin" ilman minkäänlaista esileikkiä. Yritä ensi kerralla vähän erilaista taktiikkaa, kuten esimerkiksi aloittaa sanoilla; mielenkiintoinen kuva ja malli, mutta olisin ehkä itse kiinnittänyt enemmän huomiota valon suuntaan ja laatuun tjsp... Pienillä sivistyseillä sanakäänteillä voi saada ihmeitä aikaan keskustelun laadun ja jatkon kannalta.
   
  Viimeksi muokattu: 18 Marraskuu 2019
  SakkeM tykkää tästä.
 6. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 271
  788
  113
  Kameraseuramaailmassa on (pihvistä puheen ollen) käytössä ns. hampurilaisarvostelu, jossa asia sijoitetaan kahden tasoittavan lausuman väliin. Se saattaa aina tuntua kuvan esittäjästä kivemmalta kuin pelkkä pihvi - ehkäpä se täälläkin olisi myönteisempää.

  Tyyliin; "Kuvassa mallihenkilö in hyvin esillä, sommittelu ja pinnan jako on taitavasti toteutettu, joten tuloksena on varsin tasapainoinen kuva. Poseeraus ja mallin ilme lisäävät kuvan mielenkiintoisuutta.
  Teknisesti kuva sijoittuu johonkin perseen ja paskan välimaastoon, tarkennus on tehty hutiloiden ja terävyysalue (se vähä mitä sitä on) on väärässä paikassa. Värivirhe kuvassa tekee sen luonnottomaksi ja rumentaa viehättävän oloisen mallin.
  Muutoin kuvan jälkikäsittely on toteutettu taitavasti, esimerkiksi vinjetointi tukee hienosti kuvan viestinnällistä sisältöä häivyttäen taustan kokonaisuutta häiritseviä yksityiskohtia."
  (Ei siis mitenkään ketjun kuvaan liity, onpahan vain esimerkki.)

  Itse olen tottunut hiukan suoravciivaisempaan palautteseen, josta tietty on seurannut paljon mielensä pahoittaneita kuvan esittelijöitä. Omissa opinnoissani lausumat "Vie tuo koiranoksennus pois, ja tule takaisin sitten, kun olet saanut aikaan jotain kunnollista" tai "Tota nyt ei katso edes perssilmällä ilman, että se tulee paskaiseksi" olivat tavanomaisia, mutta kaikkeen tottuu :)
   
  Viimeksi muokattu: 18 Marraskuu 2019
  JPu tykkää tästä.
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 271
  788
  113
  (P.S. Puhuttaisiinko näissä kuvaketjuissa vain kuvista ja arvioinnista? Kuvaajiin ja kommentoijiin liittyvät arvioinnit sopisivat paremmin tuonne taistelurintamalle.)
   
  JPu tykkää tästä.
 8. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 036
  498
  83
  Kameralaukku on sekaforumi, täällä on sekä entisiä ja nykyisiä ammattilaisia että harrastajia. Ammattilaisista ainakin osalla on alan koulutus, Yleensähän oppilaitoksissa asia mennee näin: a) asia opetetaan b) opiskelija pyrkii osoittamaan oppineensa opetettavan asian c) opiskelija saa palautetta siitä onko oppinut vai ei, tarvittaessa häntä opastetaan eteenpäin, toisin sanoen sama alkaa uudestaan mutta hieman eri tavalla (dialektiikkaa!!). Tässä kuviossa palautteen kuuluukin olla yksiselitteistä, selkeää ja detaljoitua. Muutoinhan homma ei etene. Toisin sanoen opettaja joka sivuuttaa opetettavan tekemän työn puutteet ja virheet, ei ole mikään opettaja. Asetelma on kuitenkin ajatuksellisesti toinen jos tekijä (so. valokuvaaja) on harrastaja jolla ei ole koulutusta ja kriitikko on saanut alan koulutusta. Silloin on vastatuottoista heti kovin vauhdikkaasti alkaa mätkiä harrastajaa kuonoon hänen tekemistään virheistä. Eiväthän ne välttämättä hänen ymmärryksessään ole olleet mitään virheitä. Ensin voisi olla hyvä perustella hänelle miksi ja mistä lähtöoletuksista ne ovat virheitä, opastaa eteenpäin. Eiköhän kaikilla aloilla koulutetun ja kouluttamattoman viitekehys ole aika erilainen.
  EDIT Typoja korjattu
   
  Viimeksi muokattu: 18 Marraskuu 2019
  JPu, Est ja SakkeM tykkäävät tästä.