Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

elukkakuvat!

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Vita, 14 Huhtikuu 2005.

  pientä vittuiluntynkää kuulee aina välillä kun noita koirakuvia mm. minulta henk.koht. löytyy, niinkuin ainakin parilta muultakin palstalaiselta.. ja sitten samaan sarjaan voi laskea ainakin kissakuvat ja lintukuvat.. miksei myös hevoset, puput ja muut karva-, sulka-, suomu- tai nahkakasat, mitä ihmisiltä löytyy kotoaan tai sen lähiympäristöstä..

  miksi olen saanut sen kuvan, että näitä otuksia aliarvioidaan kuvauskohteina? tilitantti on ihan tylsä vaikka se seisois päällään, mutta annas olla jos saat kotkasta kuvan, niin johan on jännää. lemmikkikisu on kyllä "ihan söpö, mutta.." -aihe, ainakin verrattuna jäniksenpoikaan. kuvaustilanne ja -ympäristö vaikuttaa kuvaan, tottakai, mutta silti..

  itsekään en jaksa innostua esim. koirien peruspönötyksistä, mutta onnistuneet toimintakuvat säväyttää aina. usein kaikesta huolimatta kommenteissa näkee ensimmäiseksi toteamuksen "jaa, taas koira"..

  onko elukoiden kuvaaminen turhaa? pitäiskö ennemmin kuvata jotain kulttuurihistoriallisesti arvokasta, tai vaikka ihmisiä?
   
 1. Itsehän ajattelin keskittää kaikki ensi kesän kuvaukset kongolaiseen punapersepaviaanin ja tallentaa paljon erilaisia pönötyskuvia.

  Kyllähän niitä koiriakin kattelee mutta kohtuus kaikessa, paitsi kaljan juomisessa. Äksön-kuvat on selvästi mielenkiintoisimpia, aika harvaa ulkopuolista kiinnostaa loppupeleissä katsoa kun se "meidän turre" nukkuu siinä takan edessä.
   
 2. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 681
  78
  48
  Signatureainesta tämä lausahdus.
   
 3. Mikä on pienin pariton pullomäärä, jonka verran voi olutta ostaa? Mun mielestä 15. Koira, kissa, kala, lisko yms. kuvilla on kyllä paikkansa, mutta alan kyllä itsekin taipua siihen, että ns. pönötys tai nukkumiskuvat on tylsiä. Olen varmaan nähnyt ziljoona koirakuvaa, jossa koiraa seisotetaan näyttelyseisonnassa (koirajulkasut + koira-aiheiset nettisivut) Kyllä elukka kuvissa pitää joku jippo olla ennen kuin ne kannattaa kaiken kansan töllosteltäväksi laittaa. Tai kuvan on oltava helvetillisen hyvä, jotta kannattaa.
   
 4. Kuvaaminenhan ei ole turhaa. Alue on vaan niiin paljon koluttu, että pientä harkintaa kannattaa käyttää ennenkuin rupeaa postaamaan n+1 kappaletta koira istuu koira makaa kuvia =) Sama koskee ihan yhtälailla auringonlaskukuvia & kissoja & talitinttejä yms.

  Tai... saahan niitä postailla eihän siinä mitään, mutta rakentavaa kritiikkiä ei varmaan tule kovin paljoa jos kuvassa ei muuten ole mitään muuta mielenkiintoista.

  Asiahan muuttuu heti kun yhdistetään hieno auringonlasku jota koira tuijottaa, kissa pyydystää ja tintti hätistää ;)

  Itsellänikin on 3 koiraa ja niitä tulee kuvattua hyvinkin paljon. Samoin pojastani löytyy n+miljoona kuvaa, mutta nekään tuskin kiinnostavat kovin paljon muita. Mummuthan ovat ihan innoissaan kuvasta kuin kuvasta :D
   
 5. Vaikka vääntäjä oli koiraihminen, oli tässä asiaa.
   
 6. Kaljan ostaminenhan kulkee yleensä tätä rataa:

  Mennään kauppaan "kappas, sixari 5,95€, ei paha". Sitten huomataan vieressä olevasta röykkiöstä "heihei, mäyris 8,95€, pakkohan tuo on ostaa kun litrahinta halpenee". Ja sokerina pohjalla "ei jeesus, koppa 15,95€, tuostahan ei suomalainen kieltäydy" ja loputhan kaikki sitten tietävätkin.

  edit: Eli 24 on siis vastaus :)
   
 7. 24 ei ole pariton =) Vai tarkoititko kenties sitä, että ottaessasi vain yhden korin niin tämä = pariton määrä olusia :)
   
 8. Juurikin sitä kolmatta vaihtoehtoa.

  :D
   
 9. Toi mun kysymys tais olla ajalta jolloin ostettin vielä pussikaljaa :)
   
 10. Se on herttasen yhdentekevää, mitä kuva esittää. Väliä on vain sillä, miten se esittää.
   
 11. Vielä elukoista ja olusista.

  Minusta talitinttikin on nätti luontokappale. Koira ei. Pönötyskuva talitintistä on luonnon kauneuden tallentamista ja siksi suotavaa. Jos kuvassa on jotain ertyistä tai sellaista, mitä emme yleensä näe, on kuvaajalla suorastaan velvollisuus tallentaa se.

  Makromaailmassa on paljon sellaista mitä emme tavallaan näe. Linnuissakin on, koska katsomme niitä yleensä suhteellisen kaukaa ja monia lintuja meistä ei kukaan ole oikeasti tai kunnolla koskaan nähnyt. On paljon muutakin.

  ---

  Olutta en tietenkään särmänä kuvaajana ja perheenisänä kotiin varta vasten kanna, mutta olen toki säätäväinen ja ympäristötietoinen. Jos minulla on kaupasta 3-5 pientä ostosta, niin miksi turhaan ostaisin muovikassin tulevia sukupolvia riivaamaan ja kukkaroani köydyttämään. Ostan korin kaljaa kantoalustaksi ja kaikki ovat voittajia.
   
 12. entä jos se koira on chihauhau? [​IMG]
   
 13. Kyllä itsestä olisi hienoa nähdä esimerkiksi faaroakoira ja siitä hienoja kuvia. Mutta kaikista roduista ei kiinnosta nähdä peruskuvia. Ja tuo koskee kaikkia aiheita.

  Linnut ei kiinnosta tippaakaan ellei sitten niissä ole jotain poikkeuksellista tai harvinaista kauneutta. Uljaat petolinnut on poikkeus ja vastaavat jne.

  Taitaa olla tuokin niin että meitä kaikkia kiinnostaa eri asiat ja suotakoon se kaikille.

  Itse joka tapauksessa enemmän tai vähemmän keskityn siihen missä koen olevani hyvä. Koirat nyt tunnustaa että on luontevin tapa oppia tätä harrastusta. Suurimmat haasteet on oppia hyödyntämään photoshoppia ja luomaan sillä "illuusioita". Myös kiinnostaisi koiran ja ihmisen suhde kuvien muodossa.

  Ja lopuksi kuvaan sitä minkä koen itselleni tärkeäksi, en sitä mitä muut kokevat itselleen tärkeäksi. :)