Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Onnea vaan ja tsemppiä! Kaipa se E-6 -kehityskin sieltä tulee. Itselleni projisointi on ainoa oikea tapa katsella kaitafilmejä
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Kiitos kupariketulle kattavista vastauksista! Katsotaan vähän, minkälaisella meiningillä sitä lähtisi kokeilemaan. Katsoin myös noita 16mm-videoita ja pakko myöntää, että niissä oli kyllä tunnelmaa. Kutkuttaa saada nyt joku kamera käsiinsä ja päästä testailemaan.
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Labran sivuille on nyt päivitetty tietoa laboratoriosta, hinnasto sekä filmien lähetysohjeet. http://alhoslab.fi/index.html
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Perhanan kuparikettu kun oot postaillut kaikkia mielenkiintosia linkkejä ja kaitafilmiprimereitä tänne. Sait mut innostumaan kaitafilmauksesta vaikka elävää kuvausta en ole juurikaan harrastanut jonkun ala-asteen kouluesitelmän jälkeen. Viikonloppuna hain iloisesti raksuttavan nizo 1048:n talteen ja pistin trixiä ja vision3 50d:tä tilaukseen. Suunnitelmissa jotain fiilistelypätkää..musavideota..ehkä jopa "juonellista" lyhäriä. Onneksi on sentään videokuvaajia lähipiirissä niin voi jotain konsulttiapua kuvaustilanteisiin kysellä. Mites alas porukka on saanut painettua superkasin minuuttihintaa? Nopeesti laskettuna filmi (ebay)+kehitys ja digitointi (Alhonen) hinnaksi tulee 15-20e/min. Projisoimalla tietenkin jotain säästöä voi saada mutta vaatiikos se sitten jo leikkauspöytää että saa fiksun kokonaisuuden kasattua?
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Halvimmillaan superkasin minuuttihinnan (24 fps) saa jonnekin kahdeksan euron tietämille. Tämä onnistuu kuvaamalla esimerkiksi Wittnerin uutta 200D E-6 värikääntöä -- ostat bulkkina (http://www.wittner-kinotechnik.de/katal ... _meter.php"]http://www.wittner-kinotechnik.de/katalog/04_filmm/s8_meter.php) ja lataat itse uudelleenkäytettävään kasettiin. Bulkkirullalle filmiä (72½ metriä) hintaa tulee vajaa 50 euroa. Tarjolla on myös mustavalkofilmiä. Kääntöpuolena tietty on se näpertelyntarve, ja etenkin tuon värifilmin osalta jotkut ovat todenneet että se on vielä haastavampi muovipohjan vuoksi saada kasetteihin kätevästi itse. Mustavalkoinen ORWO UN54 sitten onkin perinteistä asetaattia, eli sen kanssa ei samaa ongelmaa ole. Tässä vielä videolinkki tuollaisen itsetäytettävän kasetin täyttämiseen: Wittner myy näitä kasetteja hintaan 20 euroa kpl, joten pienen alkusijoituksen joutuu tekemään. Ja kuvaamalla 18 kuvaa sekunnissa harrastus halpenee taas jonkin verran kun 15 metriin filmiä menee 3 minuuttia 20 sekuntia. Projisointia silmälläpitäen leikkauspöytä ei ole välttämätön -- riittää että on katselulaite (suunnilleen tämän tyyppinen: http://www.ebay.de/itm/Kelvin-Dual-8-Si ... 2a2b86238b"]http://www.ebay.de/itm/Kelvin-Dual-8-Single-8-Super-8-Editor-Viewer-Large-Screen-In-Box-Manual-/181118837643?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item2a2b86238b) ja leikkaus&teippauslaite (http://www.maitolaituri.tv/product_info ... ducts_id=4"]http://www.maitolaituri.tv/product_info.php?cPath=3&products_id=4 teippejä tarjolla samalta myyjältä myös.)
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Vaihtoehto teippaukselle on liimaus. Liimauslaitteita saa käytettyinä puoli-ilmaiseksi ja liimapullo kestää puoli ikuisuutta. Katselulaitteen sekin tosin vaatii, mutta niistäkään ei juuri mitään tarvitse maksaa. Ja kaitafilmin tunnelmaan pääsee vain projisoimalla. Se on parasta, kun huone pimennetään, esille otettu vanha valkokangas tuoksuu patinalle, projektoriin vuosien saatossa kertynyt pöly käryää ja selän takaa kuuluu armoton trätätys. Siis oikeesti.
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Joo ehdottomasti itsekkin oon sitä mieltä että projisointi olisi se "oikea" vaihtoehto. Ainut mikä epäilyttää on asunnon neliöt..kun tuota rojua on vähän muutenkin kertynyt nurkkiin. Katsoo nyt miten tässä innostuu liikkuvan kuvan luomisesta ennen kuin rupeaa välineistöä enempää hankkimaan. Digiksi ekat pätkät. nimim. Omaa toteamusta "no ei ne katselulaite ja projektori nyt niiin paljoa tilaa vie" odotellen.
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Paitsi polyesteripohjaisille filmeille, joille teippaus on ainoa tapa.
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Polyesteripohjaisiin filmeihin ei voi liimata näin ollen ääniraitaakaan? Ääniraidan liittäminen ja äänittäminen on tosin puuhaa, jota aloittelevan kaitafilmaajan ei kannata miettiä.
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Mites muuten tuo tapaus kodachrome, mv:ksi sanovat että saisi kehitettyä vielä. Onko perusprosessi (tekeekö esim Alhonen?) Vaikka tuskimpa 20+v sitten vanhentuneesta kelasta saa mitään irti?
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Melkeinpä suosittelisin joo unohtamaan sen kasetin. Alhonen ei kehitä Kodachromeja, pitäisi lähettää johonkin toiseen kuten Rocky Mountain Film Labiin. Ja kun on noin vanhaa, tuskin enää mitään kunnolla tarttuu.
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Mä suosittelisin kehittämään filmin. 20 vuotta vanha sisältö on tunnemielessä arvokasta, vaikkei sieltä teknisesti virheetöntä tavaraa löytyisikään. Itseäni surettaa vieläkin, kun reilusti alle kymmenvuotiaana kuvaamani filmirullat menivät roskikseen niiden lojuttua kirjahyllyssä vuosikaudet. Kun sitten aikamiehenä heräsin, että voishan ne filmit kehittääkin, oli joku juuri ehtinyt heittää ne roskiin. *Tippa linssissä*
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Se on tietty eri asia jos on aikanaan valotettua, sitten voikin ehkä kannattaa kehittää. Mutta jos filmi on valottamatonta, ei kannata vaivautua.
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Joo tässä mun tapauksessa kyse valottamattomasta filmistä, ja 1987 oli parasta ennen. Siispä jätetään paketti rekvisiitaksi
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Tällainen vinkki videotap -etsintä super-8 kameraansa kaipaaville Applen ystäville
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Tässä filmkorn uusi, tuore ja melko mielenkiintoinen kaitissivusto niille, joilta saksa luonnistuu edes käännösohjelmalla. Sivulta näyttäisi löytyvän näin alkajaisiksi mm. D-mount (Bolex H8) linssien testi sekä 16mm Bolexilla kuvattua anamorfista making of -matskua isomman elokuvan kuvauksista.
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Vision3 50D näyttäisi pelaavan superkasissa kivasti yhteen Neat Videon kanssa. Jos siis rae kiusaa silmää tai enkooderia, jälki voi olla vaikka tällaista: Toimii muuten hämmästyttävän hyvin myös 16mm filmin kanssa.
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Pari kysymystä kasimillisen itsepurkituksesta: Voiko tuon purkituksen tehdä valoisassa lukuunottamatta filmin kelausta puolalle, mikä tietenkin on tehtävä pimeässä? Uskaltaako luottaa, ettei filmi pääse valottumaan ollessaan rullattuna? Filmin alkupäästä valottuu muutama kymmenen senttiä, mutta se tuskin hirveitä haittaa. Jos ostaa bulkkifilmiä, mistä tietää, milloin on laittanut kasetin puolalle 15m? Kannattaako ensin kelata tyhjälle 15m:n kelalle, josta vasta kelaa filmin kasettiin?
Vs: Elokuvafilmaamisesta kiinnostuneille Tässä vielä toinen video, joka ehkä valottaa (no pun intended) prosessia: Tuon Wittnerchrome 200D:n kanssa saa sikäli olla muuten tarkkana ladatessa, että polyesterihan on jossain määrin valoa johtava materiaali (light pipe), joten esim. 16mm päivänvalokelojen lataamista päivänvalossa tulisi välttää. Asetaattimatskun kanssa vastaavaa ongelmaa ei ole samassa mittakaavassa.