Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Eka filmijärkkärini

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana Jaava, 1 Heinäkuu 2017.

 1. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 582
  511
  113
  Mistäpä noista tutkimatta tietäisi. Periaatteessa siellä voi olla vaikka vain jokin yksinkertainen sähkövika, taikka sitten jotain vakavampaa.

  Noita runkoja myydään tyypillisesti hinnoilla 50 – 100 euroa, joten jos ajattelee vain kustannuksia, niin lienee edullisempaa ostaa joku toinen yksilö. Jos taas juuri se tietty runko on jostain syystä jotenkin arvokas, niin niitä korjaushintoja kannattaa kysellä kamerahuollosta eikä joltain foorumilta…

  Yksi vaihtoehto huolloksi
  https://www.mechser.com/

  Tosin, toimitusaika voi olla pitkä, kun on kuulemma töistä ruuhkaa.
   
 2. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  1 357
  1 419
  113
  Olympus om 1n. Tällä hetkellä myös viimeinen
   
 3. Pelari

  Pelari Active Member

  922
  56
  28
  Olympus OM-1
   
 4. Ricoh xr-6
   
 5. Ensimmäinen filmikamerani oli Kodak Brownie laatikko, jolla ainakin todisteellisesti kuvasin jo v. 1967. Toinen oli 110-filmikoon pikkupokkari, ehkä Kodak sekin. Kolmas oli jo järkkäri itänaapurin Zenit,ostettu ehkä v. 1972. Valokenno antoi virtaa mittarille. Kuvanlaatu oli hyvä ja kuvasin sillä RUK 147 kuvaajana myös intissä 1974-75 taisteluharjoituksia. Sitten keväällä 1975 tuli japanilaisen vuoro: Konica Autoreflex T3. Seuraava olikin jo järeä ostos: Canon F1, samanmoinen jolla Hannu Hautalakin taisi ottaa kuuluisat kotkakuvansa (toki ilman moottoriperää).
   
 6. Aladdin

  Aladdin Member

  84
  19
  8
  Joskus 1976-77 hankittu uusi Nikkormat FT2 ja 2/50 obiska. Kesti ihme kyllä varusmieesajan rääkin. Kävi välillä velipojalla, mutta läytyy taas kameralaatikosta. F2:ta kuolasin, mytta eihän köyhällä ollut varaa. Ei sitten muun merkkisiä tullut hankittua digiaikanakaan, ennen kuin jotain Olympuksen rimpuloita matkakameroiksi, kun ei enää oikeita jaksanut raahata mukana. Eipä enää ole muutenkaan juuri kuvausintoa ollut; omenapuhelimella jotain räpsinyt huononevan muistin tueksi.
   
 7. Moroos! Minä ostin torista Pentaxin K-1000 filmijärkkärin. Tuota kameraa on tehty vuosina 1976-1997 muistaakseni. Ja taisi olla maailmassa eniten myyty/valmistetty filmijärkkäri. Mukavan simppeli kamera. Itse olen syntynyt 1977 ja vasta nyt ostin ensimmäisen filmikameran. On kyllä todella mielenkiintoista.
   
  Juha Koli ja Mirrored tykkäävät tästä.
 8. tvap

  tvap

  15
  1
  3
  Kuulun kanssa myöhäisherännäisiin tässä asiassa. Valokuvausharrastus heräsi vuosien tauon jälkeen keväällä eloon ja tuli hankittua peilitön. Siitähän se ajatus sitten lähti. "Tähänhän saa nyt kiinni Canonin FD-laseja..." ja kohta olikin kourassa Canon AL-1, se on ensimmäinen filmikamerani, jota en ole vielä käyttänyt -- pitää tehdä uusi paristoluukku siihen. Seuraavaksi tulikin Konica TC, sitten Canon AE-1 Program, EOS 630, Konica FC-1, EOS 30v, Konica TC lähti ja nyt on tulossa Canon A-1. ...missäs se EOS RP olikaan...? :eek:
   
  Speedjani77 tykkää tästä.
 9. Joo, oli kyllä huisin hienoo ottaa eka filmi järkkärillä. Ainut vaan, et filmit on kortilla. Mustavalkoisia saa, mut esim Kodakin Porta ja Ektar in kiven alla