Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? Tuo voi olla totta. Toisaalta ihmisen persoona kehittyy 25-30-vuotiaaksi. Noin suunnilleen. Toisin sanoen kolmikymppisenä ei pitäisi hetkauttaa enää kielioppivirheet. Ja jos hetkauttaa, niin "yleisiin käyttäytymisnormeihin" kuuluu kertoa, jos ei ymmärrä jotain.
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? No siihen, mutta muuten luulin että viittasit kimon ja mun sanailuun kun Savo kuulemma voitti Stadin ja siksikin etsin virheitä omasta jutustani, jotta olisin ymmärtänyt kuinka se tapahtui. Käytin myös sanaa kadunkieli. En näe sitä virheeksi, eli kenties se on vakiintunut ilmaus kuten kehonkieli. Lehmän kielen kanssa on toisin, ellei tarkoiteta lehmää, jota lehmät tunnetusti puhuvat. edit. Isot kirjaimet Savo ja Stadi. Paikoista oli siis kyse siinä kohtaa eikä kielistä.
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? Juu. Sori. Ei ollut niin vakavissaan. En kirjoittanut kielikeskellä. Aloitukseen palatakseni. En ymmärrä. Toisaalta aina niitä kielioppivirheitä itse kullakin on. Esim. "edukas", onko se jokin opiskelleille tarkoitettu juttu? Tai "tunnettavuus"; viittaako se (kenties lapsuuden aikana koettuun) empatiavajeeseen vai sittenkin tarkoitetaanko sillä oikeammin "tunnettuutta"?
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? Ennen oli helppo syyttää wordiä joka ei osannut yhdys sanoja. Henkilökohtaisesti minkä itse olen oppinut kielestä, sen olen oppinut lukemalla. Ja virheet unohtamalla. Alkaa olla jo niin yleistä virheily, että ei enää jaksa tulistuakaan. Naimani kielinatsikin alkaa olla jo vanha ja leppoisa.
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? Ensin perustetaan nipotusketju ja sitten valitetaan nipotuksesta. Koskaan ei ole hyvä.
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? Mikä vitun voitti ? Varmasti kaikki ymmärtää mistä puhutaan, vaikka oli isolla tai pienellä. Toi stadin slangi kuullostaa oikeastaan aika naurattavalta jos totta puhutaan. Toki Savo vie naurattavuudessaan voiton,mutta eipä juuri ahdista. Yhtä lämpöstä paskaa työnnetään
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? Mun arkipäiväkaupassa Alepassa on alettu _halpuuttamaan_ hintoja. Ottaa niin pattiin, että harkitsin jopa kaupan vaihtoa. Tiedä mikä tässäkin on. Kummallisia äkkivääryyksiä alkanut ilmenemään vanhemmiten. Muuten en ole kovin tarkka. Kunhan nyt on yhdyssanat ja välimerkit sen verran paikalla, niin ja kappaleet, ettei tarvi erityisesti alkaa tekstiin keskittymään.
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? Yleensä kun numerot ilmoitetaan Savo - Stadi 1-0, viittaa se jonkinlaisen pelin voittoon. Kannattaa seurata keskustelua, niin tietää mistä puhutaan. Sinä nyt kuulut ryhmään joka ottaa tämän kovin vakavissaan, koska alat nipottamaan isoista ja pienistä kirjaimista tällaisen oikeinkirjoitusotsikon alla. Minun mielestäni on luonnollista, että tässä voi koittaa vähän skarpata asiassa ja sellaisesta nipottaminen on liiallista vakavuutta. Annetaanko nyt vaan laittaa pilkut paikoilleen, jos se vaikka vähentäisi kaikkialla muissa aiheissa tapahtuvaa pilkutusnipotusta? On kaksi puolta: suomen rakastajat jotka haluavat vaalia sen pysymistä rikkaana ja omanlaisenaan ja nauttivat lauseista ja sanallisesta ilmaisusta. Sitten on ne, joille syntyy huonoja fiiliksiä näistä aiheista, koska ovat kai kokeneet että heiltä vaaditaan jotain, mikä ei kiinnosta tai suju kovin hyvin ja ehkä tuntevat syntipukin virkaa aina asiasta puhuttaessa. Välissä on toki kolmas ryhmä osin molempine piirteineen johon kai lähes jokainen tarkemmin katsottuna kuuluu.
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? Kuulin radiosta yksi päivä kun halpuutukseen otettiin oikein kantaakin kielitoimistosta tms. asiantuntijataholta. On se ihan loogisesti johdettua suomea. Ymmärrän tarpeen uudelle muodolle, koska halvennus olisi jotensakin halventavan kuuloista, halpa-arvoista.
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? Miksei hintoja voi alentaa tai laskea kuten tähän asti on tehty? Siksi toisekseen hintoja ei voi halpuuttaa. Kun tuotetta halpuutetaan, muuttuu se halvemmaksi kun sen hinta laskee tai alenee. Toisin sanoen tuotteen halpuuttaminen on sen hinnan laskemista. Mutta itse hintaa ei voi halpuuttaa, koska hinnalla ei ole hintaa. Mutta kai on kohtuutonta olettaa, että mainoshenkilöt ymmärtäisivät kieltä näinkään paljoa.
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? En osaa täydellistä äidinkieltä, myönnän. Jotenkin olen tullut toimeen. En myöskään googlettele päivät pitkät saadakseni hyvän vaikutelman
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? Hintaan voi liittyä monenlaisia asioita kuten kalleus tai halpuus, korkeus, edullisuus... (mikä muuten olisi edullisen vastakohta?) Minusta olette nyt kovin liian tarkkoja ja turhia uusia sääntöjä asettamassa suomelle. On jyrkkää ja yksisilmäistä väittää että sinun tapasi on ainoa kieltä ymmärtävä oikea tapa. Näen että perustelusi ontuu pahasti sille ettei hintoja voisi halpuuttaa vaan vain alentaa. Hintoja voi jopa viilata, nakertaa, murentaa, syödä... ja syötättää.
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? Niin sinähän kysyt aina minulta yv:nä, saadaksesi hyvän vastauksen. "Sinä kun osaat etsiä tietoa, osaatko sanoa miten..." tai sen suuntaista aina tulee.
Vs: Eikö kouluissa ole enää äidinkielen opetusta? Ihan huvikseni jankutan odotellessani ruoan kypsymistä. Koska halpuuttaminen on nimenomaan hinnan alenemista, ei hintaa itseään voi halpuuttaa. Hintoja sen sijaan toki voi viilata tai nakertaa koska sellainen toiminta kohdistuu itse hintaan. Halpuuttaminen taas kohdistuu myytävään tuotteeseen. EDIT Tottakai on jyrkkää se, että kukaan muu minun lisäkseni ei loppujen lopuksi ymmärrä miten kieltä kuuluu käyttää. En kuitenkaan voi sille mitään. Onneksi olen vähitellen oppinut tämänkin taakkani hyväksymään enkä kovin kovaan ääneen tässä asiassa vähempiosaisia tuomitse.