Objektiiveja on alettu kutsua useammin linsseiksi kuin objektiiveiksi. Nyt, kun joku viittaa linssiin, ei ole lainkaan selvää, tarkoittaako hän linssiä vai objektiivia. Jotta eri asioihin viitattaisiin selkeästi eri sanalla, ehdotan, että linssejä aletaan kutsua objektiiveiksi. Tällöin olisi yksikäsitteistä, että tarkoitetaan objektiivia, kun sanotaan linssi, ja linssiä, kun sanotaan objektiivi.
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi Minä taas näen asian kovin yksinkertaisena. Objektiivi koostuu linssistä/linsseistä. Linssi ei koostu koskaan objektiiveistä. Linssi on on objektiivin yksittäinen osa. Objektiivi on objektiivi, tai nykyjään jopa lasi.
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi Koska amerikkalaiset puhuvat linsseistä, luultavasti pian kaikki muutkin. Esim. Kirjasin: Geneva. Fontti: Geneva 12 pistettä, lihavoitu. Windows-suomennus (ja sitä kautta suomi): kirjasin = fontti ja fontti = fontti.
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi Juu, muovi on lasi. Tai kuten Kökarin isäntämme muovilasia kynnellä kliksuttaessaan ylpeänä totesi: "plastiik!"
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi koska objektiiveja kutsutaan myös primeiksi ehdotan että luovutaan linssi termistä ja valitaan sen kovin kilpailija eli prime. zoom objektiivi voisi olla zoom prime.
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi Vaihtoehtoisesti voitais kutsua kaikkia objektiiveja zuumeiksi koska se on niin cool ja ihq sana, ja niitä praimeja voitais sitten kutsua kiinteix zuumeix. Dig it?
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi Minusta linssikeitto olisi hyvää. Vaihto-oppilaamme söi sitö koko ajan, koska suomalainen hernekeitto ei kelvannut. Objektiivi on objektiivi ja linssi on linssi. Sanan "linssi" yleistynyt käyttö sanan "objektiivi" sijaan johtunee englanninkielisistä teksteistä - threadeistä, joissa yleisesti käytetään lens-sanaa.
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi Zoom monille tarkoittaa samaa kuin tele "tsiigaa noita zoomeja futiskentän laidalla".
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi Ja vielä useammalle tele tarkoittaa samaa kuin pitkä polttoväli.
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi Useimmille muuten pitkä polttoväli tarkoittaa suurta määrää millimetrejä! Kyllä useimmat on nii--iin pihalla.
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi Wikipedia "Optiikka eli valo-oppi (muinaiskreikaksi ὀπτική, optike, ’näyttää’) on fysiikan valon tai yleisemmin sähkömagneettisen säteilyn käyttäytymistä ja ominaisuuksia sekä valon ja aineen vuorovaikutusta tutkiva osa-alue."
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi tää omp paras! rautian hinnastossa rautakanki on terässeiväs, niin siinä käy kun alkaa liikaa miettimään yksinkertaisia asioita ;-)
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi Valitettavasti Wikipedia on keksitty paljon sen jälkeen kun optiikka-sanaa on käytetty sen seitsemässäkymmenessä eri optisia laitteita koskevissa yhteyksissä. Onneksi sanoilla on monta merkitystä...
Vs: Ehdotus terminologiseksi käytännöksi Mitä sillä loppujen lopuksi on väliä, millä nimellä kukin tötteröön kutsuu? Tämä koko asia on vain ja ainoastaan näiden pilkun nussioiden/kansan kynttilöiden pätemisen tarvetta ja paskan saivartelua.