Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Itsellä ajankohtainen aihe, edullinen yleiszoomi nikon d610:iin. 24-120 ja 24-85 kiinnostavat. Vähän ihmettelen, että tässä 8 sivuisessa ketjussa ei mainita kertaakaan (en ainakaan huomannut) tuota 24-85mm joka on edullinen, erittäin kompakti ja nettitietojen ja kokemusten mukaan optisesti ainakin yhtä hyvä 24-120mm kanssa.
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Vastaus 12 mainitsee sentään. Jupasierran valottamiset kamera-asetuksineen synnyttivät monta sivua. Siinä näyttää olevan melkoiset vääristymät, kun tavanomaisen 24mm tynnyrin lisäksi 50-85 on tyynykin niin selkeä. http://kenrockwell.com/nikon/24-85mm-vr.htm#dist Etäisyys vaikuttaa vääristymään. Tässä siksi toiset tulokset, mutta myös kuvat. http://www.photozone.de/nikon_ff/768-nikkorafs2485vrff?start=1 D610 kai voisi korjata noita jo kamerassa?
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Itsekin käytän nykyään yleensä automatiikkaa. Niin monta vuotta tuli pelattua käsisäädöllä ja ihan alun perin erillisellä valotusmittarilla, että pahimmat automatiikan virheet huomaa yleensä lennosta. Joku ei stemmaa ja tulee tarkastettua rungon "pistemittarilla" tulos. Harrastajana ei toisaalta ole sellaista pakkoa onnistua kuten ammattilaisilla on. Jos minulta jää joku kuva saamatta, se ei kaada maata. Sen sijaan esimerkiksi hääkuvauksessa ammattilaisen on parasta onnistua.
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Manuaalivalotus sopii staattisiin olosuhteisiin ja automaattia tarvitaan muuttuvissa olosuhteissa. Ei se sen kummallisempaa ole.
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Mutta tarvittava valotus muuttuu jo sillä kun sommittelet uudelleen, puhumattakaan kameran kääntämisestä toiseen suuntaan. Joskus saattaa pilvikin lipua auringon eteen. Mitä ovat staattiset olosuhteet?
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Toisaalta automaatti on kätevä ja varma staattisissa olosuhteissa ja käsisäätöäkin tarvitaan tietynlaisissa muuttuvissa olosuhteissa. Se on lopulta moninaista ja käyttäjäkohtaista.
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Kohde ei liiku tai liikkuu hyvin vähän suhteessa valaistukseen.
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Tarkoitetaanko "manuaalivalotuksella" sitä, ettei valotusta mitata? Vai mitä?
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Ei sen koommin, kun se kerran on mitattu ja hyväksi todettu kyseisille valaistusolosuhteille.
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Juu, mutta laiskana miehenä vedän tuohonkin vain plus/miinus korjausta. Lähinnä salamalla kuvatessa tulee (joskus) käytettyä M moodia. Ja tietty yömaisemissa M on paikallaan. Monesti sitä äMMää ylistetään ihan turhaan vaikka akilleenkantapää on valonmittauksessa.
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Ainakin jossain Pentaxissa on vihreä nappi, jolla M-valotuksella saa valotuksen kohdalleen josta on hyvä jatkaa käsin säädellen, sellaisen tahtoisin, toki Olyn varoitusväritkin ovat kivoja vaikka etsin muuten ei ollut mieleinen. Kuvasin yli 2 vuotta pelkällä Mvalotuksella, jonkun aikaa oon ulkokuvissa käyttänyt Avalotusta mutta viimeaikoina on ollut pelkkää Ämmää.
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Ei sitä tarvitse mitata. Katsoo kinofilmin pahviloorasta tai tarkemmin vielä Valota Oikein- kirjasta oikeat arvot ja antaa palaa.
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Juu, ei mulle ole epäselvää, milloin sopii käyttää manuaalia ja milloin annan palaa automaateilla.
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Kun kuvaat M-valotuksella niin nappia painamalla valotusarvot säätyvät sen hetkisen valon mukaan, näppärä kun valotus muuttuu nopeasti mutta haluat säätää käsin. Esim. kun tulee pimeästä sisätilasta ulos, niin muilla kameroilla on aikamoinen kelaaminen että valotuksen saa nopeasti oikeaksi.
Vs: Edullinen yleiszoomi täyskennoon. Eli nappi joka muuttaa M moodin P moodiksi? Vaikuttaa myös herkkyyteen? PS Keskustelun asiaan liittyen. Nikonin 24-70mm/2.8, tämä nyt valmistuksesta poistuva malli, on aivan mainio zoomi tapahtumien kuvaamiseen tms. Taas se tuli käytännön kautta huomattua!