Olenko ymmärtänyt oikein: käyttämällä dpp:ssä monitor profiilina fotonetti.fi tarjoamaa profiiliä, saan (ainakin teoriassa, läppärin näyttö on silmällä säädetty) kuvan miltä tuloste näyttää? Tuli mieleen, että jos näin on ja jatkossakin tilaan ko. lafkalta tulosteita, eikö kannattaisi aina käyttää heidän profiilia?
Vs: DPP + Fotonetti.fi icc profiili Vastaanpa itselleni. Kalibroimattomalla näytöllä varmaan ihan yks lysti. Jos fotonetin profiililla sattuisi näyttö olemaan lähempänä tulostetta, voinee sitä käyttää. Näyttö ja kalibrointivehkeet on tietty se oikea ratkasu ongelmaan.
Vs: DPP + Fotonetti.fi icc profiili Ei, vaan missään nimessä ei. Tulostimen profiilia ei voi käyttää monitorin profiilina.
Vs: DPP + Fotonetti.fi icc profiili Voit käyttää sitä icc-profiilia kuvankäsittelyohjelman softproof-profiilina, mutta näyttö sinun pitää kalibroida ihan normaalisti matchaamaan sRGB-väriavaruutta (yleensä kannettavien näytöt ja pöytäkoneissa jopa laajempia, kuten Adobe RGB).
Vs: DPP + Fotonetti.fi icc profiili DPP:ssä ei löydy mitään mainintaa softproofingista. Toimiiko toi edes jollain tasolla jos asettaa tulostusprofiiliksi ja tulostaa pdf:n? Eroa tuli kyllä mutta ei dramaattisesti.
Vs: DPP + Fotonetti.fi icc profiili DPP on varamaan senverran harrasteohjelma, että erikoisempia profiileja ei voi käyttää.
Vs: DPP + Fotonetti.fi icc profiili Käsittääkseni fotonetti ohjeistaa toimittamaan kuvat sRGB-profiilissa. Minä käsittelen Photarilla kuvat AdobeRGB:ssa ja ennen vedostajalle lähettämistä muunnan sRGB:hen.
Vs: DPP + Fotonetti.fi icc profiili Tuosta näyttöprofiilin ja tulostinprofiilin erosta. Ajattele vaikka että tulostin tekee aidosta "punaisesta" P vähän sinertävää SP P -> SP Jotta tämä korjaantuisi, pitää profiilissa kertoa että punaisesta pitää tehdää hiukan vastakkaista, sanotaan nyt vaikka kellertävämpää KP P -> KP Näin ollen jos käytät tuota profiilia näytöllä, saatkin näytölle punaisesta hiukan kellertävää, eitkä sitä punaista, mitä saisit paperilla. (Tämä esimerkki ei ole todellinen, mutta jotain sinne päin). Softproof ei suoraan ota tähän asiaan kantaa. Kos sinulla on profiilit kunnossa, pitää softproofissakin näkyä, että normaalit värit tulevat lopuksi paperille oikein. Softproofia yleensä käytetään tulostusprofiilin toiseen tärkeään osaan: gamutin testaukseen. Profiilin gamut kertoo siis, mitkä ovat rajat väreille. Miten tummaa tai vaaleaa saadaan, miten saturoituneita värejä. Softproofilla näkee sen, että onko kuvassasi sellaisia värialueita, jotka eivät tulostu oikean värisenä koska tulostin ei tuohon väriin pysty. Se näyttää ns. gamut varoitukset niistä väreistä, jotka tulevat tulostumaan jollain tavoin väärin. Tätä asiaa voidaan myös säätää tulostuksessa ns. Rendering intentin -avulla, joka kertoo mitä näille väreille tehdään. Soft proofilla voi nähdä myös arvion siitä, mitä näille gamutin rajan ylittäville tai rajan lähellä oleville väreille tapahtuu. Jos softproofia ei ole, niin ei sitä oikein voi millään pdf:lläkään tutkia. Senkin näkyminen riippuu näytöstä ja pdf:n näyttöohjelmasta. Ja kuten Ansel sanoi. Fotonettiin lähetetään kuvat sRGB:ssä. He sitten itse käyttävät tulostinprofiilia tuottamaan tuosta vastaavan paperitulosteen. Fotonetin jakamat profiilit ovat vain tuon gamutin arvioimista varten softproofin avulla.
Vs: DPP + Fotonetti.fi icc profiili Kiitos tästä. Minäpä jatkan näillä ja tulevaisuudessa sijoitan näyttöön ja esim. spyderiin.
Vs: DPP + Fotonetti.fi icc profiili Erinomainen valinta. Kiinnitä huomiota näytön kykyyn toistaa vähintään se sRGB-väriavaruus ja mielellään niin lähelle Adobe RGB:tä kuin budjetti antaa myöden.