Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Diy 5x7 kamera

Keskustelu osiossa 'Tutoriaalit ja DIY / TSI (Tee-Se-Itse)' , aloittajana jopu100, 28 Elokuu 2020.

 1. Heiskis

  Heiskis Active Member

  511
  62
  28
  Sarjanumero alkaisi UU tai VV jos on Dallmeyer.

  Jos sopimusnumero on 14A/3254 - niin on Taylor Hobson.
   
 2. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 346
  302
  83
  Ideoita sulkimeksi löytyy hakusanoilla diy large format shutter
   
 3. Okei! kiitoksia. Tuota en tiennytkään. Se on juurikin tämä jälkimmäinen eli Taylor Hobson. Osaatko sanoa minkä vuoden kampe tuo voisi olla?
   
 4. Joo! Kyllä niitä on katseltukin. Giljotiini tyyppinen olisi aika helppo tehdä, mutta kaikki kallistelut sitten voi vaikuttaa valotusaikaan.
  Kiinnostais rakentaa tai ainakin vähän joskus enemmän perehtyä semmoseen roller blind shutter hommaan. Sellaiseen kuin ne thornton pickard shutterit oli.
   
 5. IMG_20200831_033044.jpg
  Näppäsin vielä paremman kuvan filmi ja tähyslasi osastosta. Puuilosta ostin tuollaiset näppärät alumiiniprofiilit, mistä sai rakennettua noi reunat tukemaan filmikasettia, kun ruuvas 3mm ruuveilla yhteen ja upotti ne kannat, että ei törmää filmikasettiin. Musta maali auttaa valon kanssa.
   
 6. kuvvooja

  kuvvooja Active Member

  340
  164
  43
  "Pysyy hauskuus harrastuksessa." Juuri oikea periaate. Itse tekemällä oppii enemmän.
   
 7. Päivitystä pitkästä aikaa. Kamerassa oli valovuotoa ja lopulta selvisi että ostettuna vajaa filmipaketti oli saanut valoa pussin suusta sisään. Se aiheutti liukuvärin tavoin tulevan tumman reunan filmiin. Filmi oli 8x10 kokoista jonka leikkasin 5x7 sopivaksi. Se vaikeutti valovuodon löytämistä kun se tumma reuna saattoi olla kummassa reunassa hyvänsä. Lisäksi osa filmikaseteista vuosi valoa ja palkeissakin oli tilkittävää :D

  Kuitenkin ennen valovuodon löytämistä päätin että nyt täytyy tehdä muutoksia. Filmikasetin paikka on nyt varustettu uralla johon on asetettu pinnasta noin millin ylös nouseva solukuminauha. Sain idean kaupallisista kinofilmijärkkäreistä. Nyt filmikasetin pitää painaa jokapuolelta tuo millin korkea solukuminauha pois tieltä uraansa. Että puiset pinnat ovat vastakkain ja tarkennusetäisyys oikein. Tämä vaati taas toisen muutoksen, eli nuo jousilla varustetut kourat.

  Kourat painaa ensin tähyslasia ja kun tarkennus on tehty, niin tilalle vaihdetaan filmikasetti ja tähyslasi päällekkäin. Näin saa varmasti riittävän suuren paineen ja solukumi sekä "labyrintti" valotiivistys takaa että ei taatusti tule valoa läpi. Eikä ole tullutkaan, ongelmat loppui kun kaikki nuo asiat laittoi kuntoon.

  Hyviä puolia on tullut, pitovoimaa kourilla on todella paljon. Filmikasetti/tähyslasi on mukava ja helppo asentaa kameraan, koska se vaan laitetaan siihen koloonsa. Ei tarvitse taistella jousikuormitteista tähyslasia vastaan. Pienempi paha yksi kerrallaan asetella kourat paikalleen eikä ole yhtä hermoja raastavaa vaihtaa kasettia peläten että liikahtaako kamera jalustalla. Nämä ja valotiiveys plussina, niin ei haittaa että on hitaampi ja työläämpi käyttää.

  IMG_4505-tile.jpg
   
  Pentaxmann ja Juha Koli tykkäävät tästä.