Vs: Digillä videokuvaus Oikeilla jäljillä olet mielestäni. Ei tuotteen hintaa voi laskea suoraan siihen lisättyjen ominaisuuksien määrästä.
Vs: Digillä videokuvaus Tulisi mieleen mallikkona veikata että tuommoinen rajoitus ei voi olla (Suomessa - tuskin monessa muussakaan maassa) lainvoimainen. Saahan sitä kaikenlaista vaatia käyttöoppaassa mutta kyllä kai tuossa pitää olla jonkunlainen sopimuksen hyväksyminen jossain välissä että vaade olisi pätevä.
Vs: Digillä videokuvaus Pentax käyttää myös MJPEG:iä. Ja netti huhujen mukaan samasta syystä, eli lisenssien takia.
Vs: Digillä videokuvaus On se ihan laillinen rajoitus ja pätee Suomessa siinä missä muuallakin. Kameravalmistajat ovat tehneet käyttöoppaassa kuvatunlaisen sopimuksen MPEG-LA:n kanssa videoiden käytöstä ja käyttäjä hyväksyy ko. sopimuksen ottamalla kameran käyttöönsä. Periaatteessa koko asiasta ei tarvitse välittää jos kuvaa vaan omaan käyttöönsä videoita mutta käytännössä tilanne voi olla vähän mutkikkaampi koska nyt ollaan ajamassa läpi sellaista tulkintaa, että video muuttuu kaupalliseksi jos samalla sivulla on vaikkapa kaupallisia mainoksia. Youtubeen uppaaminen tekee videosta siis kaupallisen ja MPEG-LA saisi perusteen vaatia rojaltteja videon tekijältä. Toistaiseksi siis kaikki hyvin mutta yllätyksiä voi olla tulossa. Sama käyttörajoitus on muuten ujutettu ammattilaisten videokameroihinkin. Heidän luulisi välittävän.
Vs: Digillä videokuvaus Vaan toisaalta, jos tuuppaan editorista ulos videon jollakin toisella kodekilla, niin mistäpä se loppukäyttäjä tietää millä se on kuvattu.
Vs: Digillä videokuvaus Pitääkö tuollaista edes ajaa? Päivänselvä juttu maalaisjärjellä. Nykyisin tosin ajetaan myös paljon ajatusta, että mainoksessa esiintyminen ei ole kaupallista toimintaa, vaan työtä.
Vs: Digillä videokuvaus Täällä kyllä asioiden pätemistä "siinä missä muuallakin" rajoittaa paikallinen lainsäädäntö, siinä missä muuallakin. Esimerkiksi erinnäisten tallenteiden kansimateriaalissa voi lukea että kaikenlainen kopiointi on kielletty. Silti se taitaa olla Suomessa sallittua esim. omaan käyttöön omaan MP3-soittimeen tai vaikkapa kaverille, täysin riippumatta siitä mitä kaikkea kansimateriaaliin on keksitty kirjoittaa. Linkatun artikkelin (muoks: tarkoitan tuota suomenkielistä blogipostausta) kommenteissa on asiaan otettu kantaa myös (tosin noissakaan ei ole viitteitä mihinkään luotettavaan lähteeseen).