Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Daguerreotypia-valokuvauksen peruskurssi

Keskustelu osiossa 'Suomen Pimiötaiteilijat ry' , aloittajana jhaili, 23 Toukokuu 2019.

 1. jhaili

  jhaili Member

  76
  1
  8
  Harvinaista ja edullista herkkua tarjolla vielä kahdelle nopealle:

  Daguerrotypia oli ensimmäinen luotettavasti toimiva ja kaupallisesti menestynyt valokuvausmenetelmä. Se julkistettiin käyttöohjeineen vuonna 1839. Daguerrotypia on positiivimenetelmä, joka toteutetaan valokuvaamalla suoraan peilikirkkaaksi kiillotetulle hopeapintaiselle levylle. Jokainen lopputulos on uniikki. Prosessin rikas historiallinen perintö on osittain kadonnut kuluneiden yli sadan vuoden aikana. Sillä on kuitenkin runsaasti tutkimatonta potentiaalia myös nykyajan valokuvataiteilijan tarpeisiin.

  Daguerrotypialla on maine vaarallisena menetelmänä, jossa käytetään tappavia myrkkyjä. Kurssilla työskentelemme kuitenkin turvallisella, ns. Becquerel-tekniikalla, jota voidaan harjoittaa esimerkiksi tavanomaisessa mv-pimiössä. Kurssilla opitaan kaikki tarvittavat vaiheet omien daguerrotyyppien valmistamiseksi sekä saadaan opastusta laitteista ja tarvikkeista oman työskentelyn jatkamiseksi. Opettajana toimii historiallisiin ja vaihtoehtoisiin menetelmiin erikoistunut valokuvaaja ja opettaja Jalo Porkkala.

  www.photoporkkala.com


  Pe 14.6. klo 17–20: Daguerrotypian historiaa ja teoriaa, tutustuminen välineisiin ja materiaaleihin.

  La 15.6. klo 10–18: Levyjen kiillotus, herkistys ja valmistelu kuvaukseen. Osallistujat valmistavat ensimmäisen daguerrotyyppinsä: kuvaus, kehitys, kiinnitys ja kultaus.

  Su 16.6. klo 10–18: Levyjen herkistys ja valmistelu kuvaukseen. Osallistujat valmistavat toisen daguerrotyyppinsä: kuvaus, kehitys, kiinnitys ja kultaus. Valmiiden levyjen suojaus ja kotelointi.


  Kurssimaksu 150€ (huom. erikoishinta) sisältää materiaalit. Osallistujilla on mahdollisuus valmistaa kaksi omaa daguerrotyyppiä. Kurssin järjestäjä tarjoaa käyttöön muutamia kameroita. Käytettävän kuvauslevyn koko on 9x12cm. Omia 9x12cm/4x5” standardikasetteja hyväksyviä kameroita voi käyttää.

  Kurssille osallistumiselle ei ole erityisvaatimuksia, mutta jotain kokemusta mv-työstä ja pimiörutiineista sekä laakakameran käytöstä olisi hyvä olla. Pimiö on hyvin tuuletettu ja työturvallinen, mutta suosittelemme oman hengityssuojaimen hankkimista etenkin, jos olet herkkä hajuille tai sinulla on allergioita tai astmaa.

  Opetuspaikkana Suomen Pimiötaiteilijat ry:n pimiö Mörk, Nilsiänkatu 11–13F, 00510 Helsinki. Käynti Nokiantien puolelta, 3. kerros.

  Kysymykset kurssin sisällöstä ja lisätiedot: Jalo Porkkala, p.0500 729224, jporkkala@gmail.com

  Ilmoittautumiseen ja maksamiseen liittyvät kysymykset: yhdistyksen toiminnanjohtaja Natalia Kopkina, nkopkina@gmail.com

  Ilmoittaudu mukaan Holvi-verkkokaupassa: https://holvi.com/shop/pimiotaiteilijat/