Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Canonin valokuvapaperivalikoima?

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana Gnitor, 25 Huhtikuu 2021.

 1. Gnitor

  Gnitor

  23
  0
  1
  Tietääkö joku, onko Canon supistamassa rajusti valokuvapaperivalikoimaansa? Valikoima esimerkiksi Verkkokauppa.comissa on romahtanut.
   
 2. saloma-3

  saloma-3 Well-Known Member

  1 506
  539
  113
 3. Gnitor

  Gnitor

  23
  0
  1
  Valikoiman niukkuus verkkosivulla oli tosiaankin väliaikaista. Verkkosivuja ilmeisesti uudelleen järjesteltiin? Mutta jatketaan samasta aiheesta eli valokuvapapereista. Osui silmääni tallainen:

  https://www.bhphotovideo.com/c/product/969424-REG/kodak_kpro8511mtl_pro_ij_photo_ppr.html

  Onkohan kellään kokemusta tästä paperista? Vaikutelman pitäisi olla samankaltainen kuin muinoin Cibachromella/Ilfochromella? Jokin aika sitten Suomestakin sai vielä suhteellisen edullisia Kodakin Metallic - valokuvapaperille (hopeapaperille) valotettuja kuvia, mutta nyttemmin valmistus lienee lopetettu? Tunnin kuvakin taitaa olla lopettanut tämän paperin käytön? Tuolla linkissä kuitenkin kerrotaan, että nyt saisi mustesuihkupaperia, jolla olisi samanlainen kiiltovaikutelma kuin edellä mainitsemallani metallic-hopeapaperilla. Linkin arvosteluissa (reviews) kerrotaan, että vastaavaa paperia valmistaisivat muutkin yritykset. Arvosteluissa moititaan jonkin verran tumman pään toistoa, mutta itse olisin arvostellut vaaleimman pään toistoa (tilaamissani vastaavissa hopeapaperikuvissa esim. lumessa ei aina ollut kovinkaan paljon yksityiskohtia, mutta kokonaisuutena vaikutelma oli silti kiehtova). Ongelmana taitaa kuitenkin olla se, miten hyvin printteri (minulla Canon TS8350) on yhteensopiva tämän paperin kanssa. Joten onko kenelläkään kokemusta tästä paperista ja sen yhteensopivuudesta?

  Lopuksi vielä "normaaleista" hopeapapereista. Tilasin pitkästä aikaa hopeapaperille valotettuja kuvia (Fujin viimeisin paperiversio, Fotoyks-kuvavalmistamosta) ja olin todella positiivisesti yllättynyt. Aiemmin mattapintaiselle hopeapaperille valotetut kuvani olivat lähes aina epäteräviä ja väreiltään aivan liian vaaleita (haalistuneita, ikään kuin värit olisi pesty pois) ja kiiltävät taas hyhmäisiä, ikään kuin kuvan päälle olisi levitetty kiiltävää rasvaa, mutta nyt tilaamani mattapintaiset kuvat olivat käytännössä identtisiä mustesuihkutulostimella printattujen kuvien kanssa eli siis erinomaisia: loistava terävyys ja mattapintaisetkin kuvat tummuudeltaan miellyttäviä. Kuvan pintavaikutelmakin oli siis silmää miellyttävä. Joten voi sanoa, että kehitys on kulkenut todella paljon eteenpäin näinä vajaana kymmenenä vuotena, jolloin viimeksi tilasin hopeapaperikuvia kuvavalmistamosta.