Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Canonin 50mm

Keskustelu osiossa 'Optiikat' , aloittajana plusx, 15 Tammikuu 2013.

  1. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Canonin 50mm

    Moi Quikero, miksi et enää osaa kirjoitaa kahta vokaalia peräkkäin?
     
  2. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Canonin 50mm

    En viitsi ruveta tämän takia tarkistamaan mikä noista 50mm 1,8 objektiiveista on vain APS-C riittäviä ja mitkä FF kokoon tehtyjä, mutta näyttää siltä, että Canon ja Nikon ovat halvimmat, sitten tulee Sony ja vasta pitkän raon jälkeen Pentax.
    On selkeästi iso ero, jos objektiivi on FF kelpoinen suhteessa VAIN APS-C riittävään nähden.
    Eli, jos kinaamista jatkatte, niin vertailkaa saman kennokoon objektiiveja, ei sekaisin FF ja APS-C sopivia.
     
  3. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Canonin 50mm

    Miten kroppikenno tähän putkahti? Eikös kaikki 50 milliset piirrä täydelle kennolle?
     
  4. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Canonin 50mm

    No ei todellakaan, sinulla näyttää olevan iso aukko tiedoissasi:D
     
  5. RB

    RB Well-Known Member

    9 345
    1 234
    113
    Vs: Canonin 50mm

    Mutta Canonin 50-milliset piirtää, siitähän tässä on kysymys.
     
  6. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Canonin 50mm

    Vai on näistäkin jo tingitty...:-( Kumpi, Sony vai Pentax tekee lillerikennon 50 millisiä?
     
  7. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
     
    Viimeksi muokattu: 16 Maaliskuu 2019
  8. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Canonin 50mm

    Noista halvoista vain Canon ja Nikon on FF kokoon kelpaavia, Sonyn ja Pentaxin kelpaa vain APS-C kokoon, silti ne on kalliimpia kuin nuo "merkki" objektiivit.
    Onnen pekat te canikonit.
     
  9. Vs: Canonin 50mm

    Olet huomannut näppiksen tökkimisen muutoksen, milloin se järkyttävä muutos tapahtui?
     
  10. RB

    RB Well-Known Member

    9 345
    1 234
    113
    Vs: Canonin 50mm

    Nii, miksi pitäis yrittää väkisin olla erilainen, kun voi olla onnellinenkin?
     
  11. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 336
    541
    113
    Vs: Canonin 50mm

    Canonin 50mm f1.8 -objektiivi on 30% halvempi kuin Nikonin vastaava, mutta siitä huolimatta saa aikaan samanlaisen laadusta kertovan rattlesnake-äänen ravistettaessa kuin mikä Nikonin automaattitarkenteisista objektiiveista lähtee.
     
  12. Vs: Canonin 50mm

    Ei kannata ravistaa Canonialaista! Lentää etuelementti vaan jo takuuaikana lattialle tuolla touhulla!
     
  13. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 336
    541
    113
    Vs: Canonin 50mm

    Ai, eikö Nikonin linssistä saa etuikkunaa irti homeenpoistoa varten? Se on kyllä selkeä puute tuossa hintaluokassa.
     
  14. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
     
    Viimeksi muokattu: 16 Maaliskuu 2019
  15. Vs: Canonin 50mm

    Joo, eivät ymmärtäneet automatisoida sitä ;-)
     
  16. Mikaa

    Mikaa Member

    142
    14
    18
    Vs: Canonin 50mm

    Nyt kun tässä kuume laski, niin jokohan sitä jaksaisi vastata tähän?

    Kyllä tyhjiöhöyrystyskoneet ovat kehittyneet myös, ja kerrospaksuuksien hallinta on jatkuvasti parantunut. Parikymmentä vuotta vanhalla höyrystyskoneella saatiin toistakymmentä kerrosta, nykyisillä pääsee satoihin kerroksiin. Silloisillakin huippukoneilla kerroksia toki saatiin kymmeniä, mutta silloin komponenteille tuli myös hintaa. Lisäksi osa heijastuksenestopinnotteiden pohjamateriaaleista on, noh, eksoottisia, joita ei aiemmin välttämättä ole ollut saatavilla siihen tarkoitukseen.

    Yksinkertaisimman, eli neljäsosa-aallonpituuden pinnotteen kanssa (OOOOH! Sub- wavelength!!!) heijastushävikki on verrannollinen lasin indeksin neliöjuureen, jos kyse on ilma-lasi rajapinnasta. Esim N-BK7:n kanssa (n=1,51) ideaalisen pinnoitteen taitekerroin on 1,225. Hyvä, eiköstä joo, mutta tällaista materiaalia ei vaan nykyään tunneta, ja sen vuoksi on tyytyminen magnesiumfluoridiin (n=1,335), jonka takia pinnoitteen hyötysuhde laski samantien kaksi prosenttia.

    Eikä tässä vielä kaikki. Vilkastaanpas nyt sitten näitä huippupinnoituksia. Netistä löytyy kivasti mitattuja T-luku arvoja, ja jos vilkaistaan esim. Canonin 24-70:n tuloksia, niin F- luku on noin 2,87 (patentista), ja T-luku on 3,4. Objektiivissä on 16 linssiä 13 ryhmässä, eli yhteensä 26 pintaa. F-luvun ja T-luvun neliöiden suhteesta saadaan objektiivissa tapahtuva valon hävikki. Tässä tapauksessa tulos on n. 30 %.

    Siis herranjumala(!), 30 % kerätystä valosta jäi objektiiviin! Eli vähän päälle prosentti / pinta. Ja tämä tietysti "huippu"-pinnotuksilla (ja tämä ei ole niinkään piruilua valmistajien pinnoitusosaamista kohtaan, vaan lähinnä heidän markkinointiosastojaan kohtaan). Toki tämä on yksinkertaistus, sillä laseilla on myös oma sisäinen absorptionsa, mutta koska objektiivien massa halutaan pitää pienenä, joudutaan käyttämään enemmän elementtejä, jolloin pintakohtainen hävikki jyrää kokonaisläpäisyn tarkastelua.

    Ja jos katotaan 80-luvun objektiivien haamukuva tuloksia esim. 2000-luvun objektiivien vastaaviin, niin väitänpä, että melkoista parannusta on tapahtunut. Tämä on pitkälti pinnoituksien ansiota, osa kunniasta menee toki objektiivien sisälle lisätyille hajavalosuojillekin, mutta niitä ei 50 mm Double Gaussiin objektiivin lyhyyden vuoksi yleensä saa. Tämä siis erona ihan niihin 80-luvun tunnettuihin "huippu"-pinnotteisiin.

    Summa summarum: älkää uskoko kaikkea mitä valmistajat sanoo. "Pinnoituskerroksia niissä on riittävästi, eikä parantamisen varaa oikein ole. " -tyyppiset kommentit saa minut näkemään punasta, tuo on lähestulkoon suoraan markkinointiosaston propagandasta, jolla pyritään vakuuttamaan ostaja siitä, että objektiivin suhteen ollaan tehty kaikki mitä tehtävissä on.

    Jos tuossa sanottaisiin, että parantamisen varaa ei nykytietämyksen, -tekniikan, -materiaalien ja -kustannusten valossa oikein ole, saattaisin jopa hyväksyäkin. Se, että saksalaiset eivät ole keksineet miten jotain pinnotetta parannetaan, ei kylläkään tarkoita sitä, etteikö joku muu keksisi, tai että se ei olisi lähitulevaisuudessa mahdollista.

    Sitten siihen 24-70:n ja 50:n värieroon. Minusta 24-70:n värit on suorilta kirkkaammat, joka sopii minun kuvaustyyliin, enkä silloin tartte kuvan jälkikäsittelyä. 50-millinen on jotenkin laimeampi lähtökohtaisesti, sama tosin tuntuu pätevän 28/1.8:n ja 85/1.8:n kanssa.
     
  17. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 336
    541
    113
    Vs: Canonin 50mm

    Jaan 100%:sti Mikaa:n näkemyksen tuon valmistajia koskevan huomion osalta. Valmistajat valmistavat näitä sirvilöitä ensisijaisesti myyntiin. Eivät suinkaan kilpaillakseen keskenään tai saavuttaakseen jotain kuolemattomuuteen verrattavaa asemaa markkinoilla tai osaamisessa. Tämä vaikuttaa olevan joillekin osallistujille epäselvää, mutta linssien ja elektroniikan valmistaminen on vain businessta raadollisimmillaan. Markkinaosuudet ja "presence" alalla hankitaan lähestulkoon yksinomaan hyvin perinteisin myynnin ja markkinoinnin keinoin.
     
  18. uphouse5

    uphouse5 Member

    169
    0
    16
    Vs: Canonin 50mm

    Kyllä uskomatonta scheissea myydään nykyään kuluttajille, mutta kai se on tää nykyajan "osta paskaa ja oo hiljaa mentaliteetti". Nuo kameravalmistajien peruslasit on tarkotettu lasten hiekkalaatikkoleikeihin, jossa ne käsitellään lähinnä täytemaana.  No, ok, kyllähän niillä muutaman kelpo kuvan saattaa saada, jos ei kallista yhdistelmää liiaksi etukenoon, että etulinssi tippuu.
     
  19. Vs: Canonin 50mm

    Miten te niitä laseja käsittelette jos niistä tipahtelee linssit jne... ?
     
  20. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
     
    Viimeksi muokattu: 16 Maaliskuu 2019