Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. Oliskohan tuo EOS M vähän eri kohderyhmän sirvilä kuin Fujin X-sarja. EOS M:ää saa objektiiveineen 300 eurolla, kun taas halvimmat Fujit olivat taannoin tonnin luokassa - ilman objektiiveja...siihen nähden sillä varmaan pärjää ihan mukavasti.
Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. Alkaa esirippu heilua. EOS-M3 kuvat ovat "vuotaneet" julkisuuteen ennen tulevan perjantain esittelyä. Kuvantamistekniikka paljastuu esittelyssä. Mekaniikasta sen sijaan näkyy että irto EVF etsimeen (2.36MP XGA LCD) ovat päätymässä. Sama malli on jo tarjolla PowerShot kameraan. Takanäyttö on kääntyvä ja koneessa on yhdysrakenteinen salama. Muotoilua hieman muutettu ja koneeseen on tullut muutamia käyttökytkimiä lisää. Objektiivisarja on jo aika kattava ennalta. Laajakulmazoom, kiinteä pikku laajakulma ja tele zoom EF-M sarjaa. Systeemi huolii natiivin veroisina kaikki EF ja EF-S objektiivit ja muut lisävarusteet kuten loitot ja telejatkeet. Jos kameralaukussa on jo kattava sarja Canon varusteita, tämä on varmaan aika helppo valinta. EOS-M3 ei kilpaile suoraan Olympus OM-D tyyppisten koneiden kanssa. Niissähän on kiinteästi kunnollinen EVF. Ehkäpä Olympus PEN on sen lähin kilpailija? Hinnoittelun kanssa saavat olla tarkkana, jotta markkinarako löytyy.
Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. Olipas Canon tullessaan halpa! Siitä peukkua!
Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. No miksi Canon sitten olisi eri ryhmälle ajateltu kuin Fuji? Siksi koska Canon vaan on maasoille, käy kauppa tai ei?
Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. En tunne taustoja, enkä koko EOS-M-kameraa, mutta, mutta...enkä pidä suuremmin laumatovereitamme halveksuvasta käsitteestä "massalle", mutta varmaankin suurelle yleisölle mukana kulkevaksi järjestelmäksi tai ensimmäiseksi järjestelmäkameraksi. Fujilla on aika lailla erilainen lähestymistapa. Siinä samaa kameran ydintä saa viisillä eri kuorilla ja lisäoptioilla, joilla varioidaan kameroita lifestyle-kamerasta semiprooksi ja siltä väliltä. Niistä voi siis valita pienestä järkkäristä isoon järkkäriin kaikilla herkuilla ja erikseen vielä kiinteillä objektiiveilla jne. Tuo mainintasi "käy kauppa tai ei" on siltä osin asiatonta viisastelua, että niin kauan kuin muistan, Canon ollut valokuvausalan vakavaraisimpia, ellei vakavaraisin kameranvalmistaja.
Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. Peilittömien markkinoilla ilmeisesti Japanin kolmonen. Europassa ja Amerikassa kauppa ei käynyt alkuperäisellä firmiksellä alkuperäiseen hintaan
Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. Canon ei usko edelleenkään peilittömien vetovoimaan USAssa: http://www.dpreview.com/articles/4715674623/hands-on-with-canon-eos-m3 [QUOTE> [/QUOTE] http://sulantoblog.fi/canon-eos-m3-on-julkistettu/ Canon EOS M3 tulee myyntiin toukokuussa ja hinta 18 – 55 mm zoomin kanssa on 799,- euroa.
Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. Muistan, että kallis oli tullessaan, mutta nehän pudottivat sen hinnan jo viiteensataan ennen kuin edes ehti kunnolla jakeluun täällä.
Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. Halvin Fuji oli nyt karvan alle viisisataa objektiiveineen, mutta se on noita etsimettömiä räpsyjä. Paria halvinta mallia ei näytä olevan Suomen tuontiohjelmassa? Sen sijaan kiinteällä elektronisella etsimellä varustettua X-E1:stä saa f/2.8 27 mm pannarilla hintaan 599€. Tuota voi pitää järkevänä, pienikokoisena kamerana moneen käyttöön ja esimerkiksi lapsille ihan ok ensikameraksi. Canonin virhe peilittömissä oli aloittaa malliston pahnanpohjimmaisesta, kun Fuji, Oly ja Pana ovat tehneet koko skaalaa aloittaen kuitenkin ihan käyttökelpoisista rungoista. Myös objektiivitarjonta Canonilla oikein huutaa: emme ole tosissamme. Nikonin logiikkaa en koskaan ole ymmärtänyt. Kenno on yksinkertaisesti liian pieni, kun 4/3 on siellä rajoilla. Minusta peli on aika selvä. Juna meni jo. Canon ja Nikon dominoivat kinokokoisia peilikameroita, joissa APS-C on katoavaa kansanperinnettä. Fuji, Oly ja Pana ovat johtavat peilittömien valmistajat ja pitäytyvät pienemmässä kennossa. Sony ei oikein onnistunut kameranvalmistajana, vaikka tekee hyviä kennoja monelle, koska eivät pystyneet hyödyntämään ostamansa Minoltan muotoilu- ja objektiiviosaamista. Ainoa ehkä kirjoittamaton luku on, miten lopulta käy keskareissa.
Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. Mulla on sellainen räpsy X-M1 ja se on ihan sama kamera kuin malliston kunkkukin, paitsi etsimeltään, ohjelmistoltaan, kooltaan ja ergonomialtaan. En tunne EOSM-sarjaa, mutta veikkaan, että ainakin uusimman mallin yhteensopivuus ef-s -objektiivien kanssa on aika myrkkyä monessa suhteessa muille. Ne kun ovat hyviä ja halpoja. Fujin lasitavara on puolestaan järkyttävän hintaista, eikä siitä saa käytettynä paljoakaan. Mainitsemasi 27-millinen on varmaan Fujin paras lasi, mutta yksi objektiivi ei vielä järjestelmää tee. Toki jos jostain pitää aloittaa järjestelmän rakentaminen, niin Fujilla tuo on juuri se objektiivi.
Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. Nykyisellä ideologialla on vaikea keksiä varsinkaan edullisempaan peilittömään mitään uutta. Jos sovitteita on tarjolla, käyvät lähes kaikki optiikkamerkit kiinni, joten kyllä niitä tarpeeksi löytyy... Tosin kyllä paksut ja monimutisetkin sovittet veivät omalta oaslataan ideaa siitä, että peilitön olisi pieni ja mukava kantaa mukana. Silloin pikku-DSLR ovat jo vahvasti kisassa mukana. Meillä vaan tupataan kuvittelemaan, etteivät ne olisi täysmittaisia kameroita.
Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. Fujin lasitavara on edullista, kun ottaa huomioon myös laadun. Fujilta puuttuu ehkä ne kaikkein huonoimmat pullonpohjat markkinoilta, millä Nikon, Canon ja Olympus ajavat pakettien hintoja alas. Parasta tuossa 27 mm objektiivissa on koko. X Pro1 menee sillä varustettuna takintaskuun.Se piirtää kivasti, mutta onhan sen valovoima huonohko. Kolmevitonen on ihan ihan hyvä normaali, laajakulmaksi valitsin itse 14 mm:sen valovoimasta huolimatta. Telenä on tällä hetkellä 60 mm, mutta joskus kun on taas rahaa säästössä, niin se vaihtuu 56 mm:een. Se lienee Fujin hienoin objektiivi tällä hetkellä. Myös 23 mm laajakulmaa pidetään aika hyvänä. Tuo X M1 kannattaisi vaihtaa jo lopetettuun X E1:een, kun niitä saa tällä hetkellä todella edullisesti. http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=fujifilm_xm1&products=fujifilm_xe1 Ainoa, missä häviää, on video. Sen sijaan E:ssä on etsin ja silti painoa tai kokoa ei tule merkittävästi lisää.
Vs: Canonilta Pokkarikokoinen järkkäri ja uusia putkia. Tuo X-E1 on ihan sama kamera kuin X-M1, mutta vanhemmalla prosessorilla ja evf-etsimellä. Kuvanlaatu on omissa vertailuissani ollut ihan samanlainen, en vain pitänyt vieläkään evf-etsimestä, joten säästin 200 euroa siinä kohden. Voi olla, että X-M1:n uusi prosu jopa tekee parempaa jälkeä kohinanpoistossa. Sitten siinä on face detectionia, videota ja muuta tämän päivän herkkua mitä E-X1-mallissa ei ole. En ole myöskään aivan varauksettomasti samaa mieltä objektiivien laadusta. Minulla on nuo molemmat järjestelmät ja jälkikäsettelyn osalta Canoneissa pääsee helpommalla LR:n Lens Corrections-osiossa. Lisäksi nuo Canonin objektiivit ovat selvästi halvempia. Jopa yli puolet halvempia. Puhun nyt siis Canonin STM-malleista, enkä mistään 20-25 vuotta vanhoista sotakorvaus-EF-malleista.