Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Canon Pixma Pro 200

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana m-kooteevee, 8 Heinäkuu 2021.

 1. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  520
  816
  93
  Piti ihan kokeeksi tulostella yksi excel-taulukko kun kerran kysyttiin. Joo, onnistuuhan toikin, mutta ei tuo erityisen nopea ole dokumenttitulostimena. Hätätilanteessa... Kyllähän toi enemmän yrittää olla nimenomaan valokuvatulostin.
   
  Jari_S tykkää tästä.
 2. RB

  RB Well-Known Member

  8 589
  803
  113
  Mulla on Epsonin 2650 Ecotank dokumenttitulostimena ja SC-P 900 valokuvatulostimena.
  Kun koneella tehdään muutakin kuin kuvia niin oletustulostimen valitsemisemisessa on ollut vähän vaikeuksia.
  Nyt on 900:nen oletuksena……mutta justiin nyt huomasin että oletukseksi pitääkin vaihtaa EcoTank. 900:n piti laittaa oletukseksi kun tulosti photoshopin kautta, mutta nyt on varmaan puoli vuotta ollut taas Miragen tulostusohjelma käytössä, se meneekin automaattisesti 900:lle.

  SC-P 7000:lla ja sen edeltäjällä 4900:lla mulla on ollut Mirage. Onneksi sen sai asennettua tuolle pikkunaksullekkin…..ei oo sitä pimiöprintin tuskaa….vaan yhtä tulostamisen Juhlaa!:)
   
 3. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  520
  816
  93
  Mulla on vanha HP:n värilaseri dokumenttitulostimena. Iso, painava ja pitää pahaa meteliä, mutta kun siinä on vieläkin alkuperäisiä musteita jäljellä, niin hittojako sitä vaihtamaan.

  Oletustulostimista en tosin sitten osaa sanoa mitiä. Olen valokuvat nyt tulostellut Canonin omalla PPL-softalla, joka vaikuttaa sen verran käyttökelpoiselta, ettei ole tarvetta vaihtaa. Nykyisellä näytöllä soft proofing on vähän sinnepäin, mutta niinhän kai aina... Muuten olen kyllä tuolla softalla saanut just sitä mitä olen tilannutkin, ja näytön kalibroinnilla pääsisi varmasti lähemmäs.
   
 4. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 754
  377
  83
  Tuota… Ei kai laser-tulostimessa musteita ole? ;)
   
 5. RB

  RB Well-Known Member

  8 589
  803
  113
  Mulla oli HP:n värilaaseri. Silloin tulosteltiinkin enemmän, mutta oli kallista tulostamista. Kun siitä oli 3 värikasettia ihan tyhjät ja 1 puolillaan….niin Heitin Pois.
  Ecotank on ollut 3-4 vuotta ja pari 10 € mustaa pulloa oon siihen ostanut ja nytkin on säiliö täynnä, muita värejä ei oo tarvinnut lisätä.
  P 900:nen on ollut vuoden, kasetteja on vaihdettu 2 ja kolmatta kierrosta.
   
 6. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 754
  377
  83
  Meneekö ne mustesysteemit tukkoon, jos ei kovin usein tulosta?
   
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 721
  2 007
  113
  Makuasia, miksi niitä kutsuu. Mustavalkolasertulostimiin myydään yleisesti mustekasetteja, värilasereissa sama kasetti on musta väri. Jauhettahan se toki on, mutta kyllä sitä musteeksikin voi sanoa.
   
 8. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 721
  2 007
  113
  Kirjoittimesta riippuen. Joissakin on automaaginen systeemi, joka huolehtii suuttimista, kunhan pitää virrat päällä. Jos ei ole, on syytä ajaa suutintesti tms. aika-ajoin, jottei muste kuivu reikiin.
   
 9. RB

  RB Well-Known Member

  8 589
  803
  113
  Kyllä niitä joskus on pitänyt putsata.
  Vähän murehduttaa musteen säilyvyys kun C M Y säiliöön ei oo tarvinnut vielä koskaan lisätä mitään….ja tulostimellä on tosiaan jotain 3-4 vuotta ikää.
   
 10. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  520
  816
  93
  Mulla on toi vanha HP mennyt nyt alkuperäisillä värikaseteilla vissiin vuodesta 2008. Oli ehkä viimeisiä HP:n tulostimia, jotka myytiin täysillä värikaseteilla - 6000 sivua mustalle ja 4000 väreille. Vieläkin on orkkiksia jälellä... Sikäli haukkunut 399€ hankintahintansa. Orkkiskasetithan tuohon maksavat nykyään ihan naurettavia, taitaa olla pari hunttia per pönttö. Mutta tarvikevärejä näytti saavan 69,90€ hintaan joltain sivulta, ja eBaystä vielä paljon halvemmalla. Pidän varmaan niin kauan kuin vain jaksaa ronksotella.

  Tuo Pro-200 saa sitten mennä ihan rehellisenä valokuvatulostimena mulla. Ellei sitten tule pakottavaa tarvetta tulostella A3-dokumentteja. Joku skema tai kotelon porauskaavio joskus ehkä, mutta nekin on tähän mennessä tullut sitten tulosteltua duunissa. Jännä nähdä sitten ajan kanssa, että mikä on se tosiasiallinen värien kestävyys liuosmusteilla. Jonkun testin olen joskus nähnyt - en tietenkään löydä sitä enää - jossa parhaat liuosvärit olivat kestävämpiä kuin huonommat pigmentit, ainakin joillain papereilla. Aika näyttää. Ainakaan tuoreeltaan kuvanlaatu ei tosiaan häpeä Px000 -sarjan Epsonilla teetetylle kuvalle. Bonuksena mulla on nyt täysi kontrolli siitä, miltä lopputulos näyttää. Ja Ilfordin paperille näyttäisi tosiaan tekevän printtiä inasen halvemmalla kuin mihin Ifolor pystyy, jos laskee vain muste + paperi -kustannukset.
   
 11. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 754
  377
  83
  Saako udella, mitä siinä skemassa voisi olla? (Ei tietenkään ole pakko vastata, jos ei halua…). :)
   
 12. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  520
  816
  93
  Nyt kun en enää tee tuota duunikseni kuin satunnaisesti, todennäköisimmin jonkun sortin audioelektroniikkaa. Ja yleensä lasitavaraa käyttäen.
   
  Jari_S tykkää tästä.
 13. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 754
  377
  83
  Juu, kyllähän kuka tahansa ihminen saa käyttää mistä tahansa asiasta mitä nimitystä vaan tahtoo. Ei sille tarvitse lupaa hakea eikä väärän nimityksen käytöstä saa sakkoja.

  ”Kansan suussa” jää helposti erilaiset väärät nimitykset elämään, kun kaikki vaan toistelevat sitä mitä muilta ovat kuulleet, viitsimättä koskaan miettiä, mitä jokin nimitys oikeasti tarkoittaa.

  Minusta on kuitenkin hassua, jos esim. työkseen tulostustarvikkeita myyvä yrittäjä myy laserkirjoittimeen ”mustekasettia”. Antaa vaikutelman, että tyyppi ei oikein ole alastaan perillä, varsinkin kun se oikea nimityskin olisi tarjolla, niin miksi käyttää väärää?

  Mutta joo, eipä tämä mikään iso asia ole.
   
  Viimeksi muokattu: 23 Heinäkuu 2021
 14. RB

  RB Well-Known Member

  8 589
  803
  113
  Voisko ajatella että on jauhemustetta, liuosmustetta ja pigmenttimustetta?
   
 15. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 754
  377
  83
  Niin tai, että on värijauhetta, liuosväriä ja pigmenttiväriä...
   
 16. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 721
  2 007
  113
  No ei. Kieli on kuitenkin monimuotoista, ja ortodoksisen oikeakielisyyden asemasta käytössä on monenlaista sanastoa. (Joku esim. ripottelee kananmunan päälle suolaa, eikä natriumkloridia. Aika löperöä, suolahan on yleisnimitys kaikille happojen ja emästen reaktioissa syntyville yhdisteille.) Joillakin sanoilla on jopa synonyymejä, turhan sekavaa sekin.

  Pikaisella googletuksella näyttäisi kauppiaitten näkemys menevän aika tasan, puolet myy mustaa väriä ja toinen puoli mustekasetteja. Jos listassa on muitakin värejä, on mustakin todennäköisemmin väriä.
   
 17. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 721
  2 007
  113
  Voisi. Lisäksi vielä sublimaatiovehkeitten kiinteät musteet.
   
 18. RB

  RB Well-Known Member

  8 589
  803
  113
  Kalvomustetta?
   
 19. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 754
  377
  83
  Yhteen aikaan niiden mainittujen kemiallisten yhdisteiden nimi taisi olla suolo, eli viimeinen kirjain on ”o” eikä ”a”, mutta, ehkäpä tämäkin on muuttunut(??). Se natriumkloridi taisi sitten olla oma juttunsa, eli se suola.

  Juu, synonyymejä on paljon kieltä rikastamassa ja suurin osa niistä on ”virallisia”. Sen sijaan, ainakin minulle muste on nestettä, joka sisältää erilaisia väriaineita, enkä todellakaan pidä synonyymeinä sanoja ”muste” ja ”väri”, tai ”muste” ja ”jauhe”.

  Mutta, mitäpä näistä. Halukkaat saavat ostaa laserkirjoittimeensa ”mustekasetin” jos joku sellaisia myy. Itse en moisilta kauppiailta osta yhtään mitään.
   
 20. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  520
  816
  93
  Nonni. 91 A4-sivua myöhemmin on ensimmäinen mustekasetti finito; harmaa piiputti justiinsa. Vähän jäätiin alkuperäisestä arviostani, että suunnilleen sata A4-sivua olisi mahdollista, toki tämä aina vaihtelee kuvien mukaan.