Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Canon Pixma Pro-100S vs Canon Pixma Pro 10S

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana niffe, 13 Helmikuu 2020.

 1. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 070
  196
  63
  Onko näkemystä 100S:n tulosteiden säilymisestä verrattuna pigmenttitulostimeen? Entä tulostuslaadusta kiiltävälle, matalle ja helmiäiselle? Oletteko käyttäneet oem pigmenttejä tai värejä? Mahdollista hankintaa suunnittelen ja olisin kiitollinen käyttäjien näkemyksistä.
   
 2. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 021
  603
  113
  Kokemusta on aikoinaan 9500 perusversiosta eli ei-pigmentti tulostimesta. Seinälle olleiden kuvien (A3) värit muuttuivat melko punertaviksi parissa vuodessa. Pimeässä värit pysyivät (edelleenkin) kunnollisina. Pigmenttimusteilla tulostetuissa en ole muutoksia viiteen vuoteen huomannut tapahtuneen. Toki paperin laatukin vaikuttaa.
  Joten sen DYE-musteisen 100S:n voi jättää ostamatta. Vanha sanalasku tässä pitää paikkkaansa: köyhällä ei ole varaa ostaa huonoa.
   
  niffe tykkää tästä.
 3. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 070
  196
  63
  Kiitos Pan, autoit juuri tekemään hankintapäätöksen puolestani. Itsekin olen pigmenttivärien kannalla, mutta epävarmuutta aiheutti mielikuva, että yleensä normimusteet tuottavat parempaa kuvanlaatua. Tulostamisen koko idea kuitenkin häviää, jos kuvia ei uskalla pitää näytillä haalistumisen vuoksi. Tarkoitus on tulostaa A4- ja A3-tulosteita seinälle ripustettaviksi. Dye inkeissä on hyvälaatuisina väreinä kuitenkin liikaa tradeoffia säilyvyydessä, joten tulostin hankitaan pigmenttiväreillä.
   
 4. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 763
  551
  113
  Vertailin noita Canonin laitteita joskus. Se 9500 liuosmusteilla teki/tekee kiiltävälle paperille parasta jälkeä, mitä pikkutulostimilla saa. Kestävyyttä en testaillut, mutta yleinen oletushan on, ettei liuosmusteiden kestävyys ole pigmentin tasolla.

  Eikä se laatuero iso ole, oikeastaan vain superkiiltävällä paperilla, joka ei sovellu pigmenttimusteille.
   
  niffe tykkää tästä.
 5. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 021
  603
  113
  Noista uusista Canoneista en tiedä, mutta 9500-sarja jätti Fine Art papereille ylä- ja alareunaan 35mm marginaalin. ja muistaakseni aika ison myös sivuille. Tässä suhteessa Epson on parempi, marginaalit ovat pienemmät. Tulostusjäljessä ei juuri eroja ole.
   
  niffe tykkää tästä.
 6. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 070
  196
  63
  Uudet Canonit tekevät koko paperin alalle reunattomia käsittääkseni. Tuo 35mm on aika paljon, mutta ennen tarvittiin paperin tasaisen kulun varmistamiseksi reunoja.