Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Canon EOS 50D - 90D sulkimien kokonaiskestomäärä?

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana pikselituhlari, 14 Maaliskuu 2023.

  Mulla on muutama Canonin perus- ja keskitason digijärkkäri: 400D, 50D, 80D ja 90D. Lähinnä nuo 50D - 90D "elinkaari" kiinnostavat. Onko noilla keskinäistä eroa kestävyydessä? Mikä mahtaa olla näiden kameroiden REALISTINEN sulkimen kesto. Siis max laukaisumäärä käytännössä - ei paperilla. En oikeastaan luota valmistajan ilmoituksiin, siksi kyselen täällä kokemusperäistä tietoa asiasta.
   
 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 267
  2 344
  113
  Suomalaisen miehen elinajanodote on 79 vuotta. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki kupsahtaisivat justiinsa sen täytettyään. Joku paljon aikaisemmin, joku huomattavasti myöhemmin. Suurin osa kuitenkin niillä kulmilla - mutta, ei siitä voi päätellä kenenkään yksittäisen henkilön tilannetta.

  Sulkimet (ja kamerat) ovat nekin yksilöitä, joita käytetään eri tavoin. Joku paukuttelee pitkiä sarjoja maksiminopeuksilla, joku laukoo harvakseltaan ja harkiten. Sitten vielä satunnaisuuskin astuu kehään. Yksi kestää 400 000, toinen hajoaa alle 40 000. Ne julkisuudessa esiintyvät luvut ovat ehkä keskimääräisiä - mutta, ei niistäkään voi ennustaa yksittäisen kameran - just sen sun - tulevaisuutta.

  Jos/kun jotain kameramallia tutkitaan, saadaan esimerkiksi seuraavan näköinen kuvio:

  Screenshot 2023-03-14 at 16.31.04.png

  Kyseiselle kameramallille siis hajoamisen keskiarvo näyttää sattuvan jonnekin 100000 paikkeille, mutta onpa jollakin yksilöllä päästy miljoonaan ruutuunkin.

  (Kuvion alkuperä Camera Shutter Life Database )
   
 2. Kiitos tiedosta. Lienee parasta lopettaa noiden sarjojen laukominen maksiminopeudella? Jos kuitenkin suljin hajoaa/leikkaa kiinni, niin onko mahdollista kohtuukustannuksin korjauttaa sitä jollakin kamerapajalla?
   
 3. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 267
  2 344
  113
  En itse asiassa tiedä, onko sillä sarjakuvauksella merkitystä :)

  Suomessa taitaa JAS olla ainoa sulkimen vaihtoja puuhaava. Tallinnassa on huhujen mukaan joku paja, joka saattaa olla hiukan edullisempi. Huollosta kysymällä asia selviää parhaiten. Aemmoinen arvaus on, että vaihto ei ole kannattavaa. Vanhoja Canoneita saa toimivina 300-500 euron hintaan, ja sulkimen vaihto taitaa olla joskus kalliimpaa - mallista riippuen semmoisista 700-750 euron laskutuksista on puhuttu.