Filmijärkkäreinä contaxeja ja yashicoita, melkoinen määrä optiikkaa näille. Digikalusto Nikon D80 ja ihan kattavasti optiikkaa. Olen alkanut miettimään, josko rungon päivityksen sijaan vaihtaisi koko kaluston Canoniksi, jotta pystyisi käyttämään filmijärjestelmän optiikoita myös digijärkkärissä. Esim. 500 mm Yashica voisi olla käyttökelpoinen satunnaisessa tipu tai "tipu" kuvauksessa ja valovoimaisia primejä on paljon, jolloin kittizoomi ja croppilaajis olisivat ainoat hankittavat canon-AF lasit. Mutta en tunne Canoneita, mikä vastaisi esim D90 Nikonia tai D200 / D300 eli käytettynä 200-500 euron runkoja? Entä asettaako c/y lasien käyttö rajoituksia, missä rungoissa niiden kanssa pelaa valonmittaus, vai pelaako missään? Onko hommassa yleensä järkeä, tuntuu että c/y Zeissit ovat kuitenkin Canon kuvaajien suosiossa jostain syystä?
Vs: Canon c/y laseille? No, onhan ne molemmat Zeissini hyviä, ja melko monet Yashican linsseistä ovat myös, jos ei h....tin, niin ainakin hyviä. Pitäisikö siis vaihtaa Canoniin, Nikoniin nuo eivät passaa. Mitä halpaa ja hyvää runkoa suosittelisitte?
Vs: Canon c/y laseille? Vanhaa vitosta olen käyttänyt Zeissien ja Yashican C/Y laseilla. Tuossa tietoa yhteensopivista. Compatibility list of M42 lenses on Canon EOS 5D DSLR
Vs: Canon c/y laseille? Toki pelittää ja varmaankin useampi lasi on yhteensopiva kun peili on pienempi (?).
Vs: Canon c/y laseille? Mitenkä valon mittaus? Onko eroja runkojen välillä? Vai olisiko jotain linkkiä tähän Canon + c/y yhteensopivuushommaan - taulukkoa tms kuten esim Nikonin kohdalla on jos liitetään vanhoja Nikkoreita digirunkoihin.
Vs: Canon c/y laseille? http://forum.mflenses.com/5d-mark-ii-lens-compatibility-chart-t15761.html Vanha ja uudempi vitonen on peileiltään samanlaisia mutta croppikennoiset ovat peililtään pienempiä, eikä osumia peiliin tapahdu ainakaan näissä laseissa. Distagon 35/2,8 on kiikunkaakun ja ainakin minun rungossa hipaisuja tapahtui.
Vs: Canon c/y laseille? Tässä myös hyvä sivusto yhteen sopivuuksista USING CONTAX C/Y LENSES ON CANON dSLRs
Vs: Canon c/y laseille? Kiitos linkeistä. Ymmärränkö nyt oikein että kaikki Canonin rungot toimivat yhtä hyvin noiden manuaalilasien kanssa, ainoastaan croppikerroin vaikuttaa yhteensopivuuteen. Mitenkä valon mittaus? Toimii kaikissa rungoissa vai ei toimi yhdessäkään?
Vs: Canon c/y laseille? Nikon taitaa olla ainoa valmistaja jonka rungoissa mittaus ei toimi millä tahansa lasilla. Aukkoa joutuu toki käyttämään manuaalisesti.
Vs: Canon c/y laseille? Valon mittaus toimii kaikilla Canonin digirungoilla ja miksei myös filmirungoilla, vaikka laittaisit vessapaperirullan objektiiviksi niin valo mitataan.
Vs: Canon c/y laseille? Nikonin systeemit tunnen ja sen miten eri rungot suhtautuvat "kylmiin" optiikoihin tai vaikka loittoihin joissa ei ole sähkökytkentöjä. Siihen nähden Canonin järjestelmät tuntuvat melkoisen selkeiltä - kiitos vaan kun viitsitte valistaa. Rungoista vielä, olisiko esim. 550D suunnilleen D90 vastaava (paitsi että siinä on videokuvausmahdollisuus)? En ala mitään täyden kennon systeemejä hommailemaan...
Vs: Canon c/y laseille? tässä hyvä sivusti c/y ja Leica R- optiikan yhtensopivuudesta Canon-runkoihin. USING CONTAX C/Y LENSES ON CANON dSLRs Käytin canonin aikoina mm. Zeiss Contax 28mm distagon-, 50mm 1.4 Planar-, 85mm Tessar- 60mm macro Planar- objektiiveja af-adaptereilla (ohjelmoitavilla emf, ja ilman). Optisesti erinomaisia kaikki. Niin hyviä että vähän harmittaa kun ei voi käyttää Nikonin rungoissa. Uudet Zeiss ze ja zf -mallit jotka sopivat Canoniin ja Nikoniin ovat optisesti hyvin samaa luokkaa. Jos käsitarkenteisuus ja valotuksen manuaalikorjaus ei tuota ongelmia, suosittelen lämpimästi. Canon 5d ja 5dmk 2 rungoissa peilikotelo on sen verran ahdas, että adapereita hankkiessa pitää varmistua että toimivat myös ko. rungoissa. 1-sarjan ammattirugoissa ja kymppi-/sata sarjan rungoissa yhteensopivuudessa ei ole ollut ongelmia.
Vs: Canon c/y laseille? Ehkä se menisi enemmänkin niin, että D90 ja 50D ovat toistensa verrokeita. Mutta CaNikonit on aina positioitu vähän lomittain. Toisaalta eipä niitä kai ihan suoraan tarvitsekaan verrata.