Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Apuva....tulostukseen.

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana ookke66, 31 Lokakuu 2020.

 1. ookke66

  ookke66 Active Member

  217
  85
  28
  Eli on epson et-2550 ja elements 18 . Kaikissa kuvissa on yleissävy pinkki kun yritän tulostaa...miten korjaan asetuksen ?
   
 2. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 241
  840
  113
  PSE:stä en muista pystyikö siinä määrittelemään paperikohtaisen tulostusprofiilin vai käytetäänkö Epsonin omia. PS:ssä ainakin onnistuu.

  Jos PSE hallitsee profiileja, niin silloin pitää kertoa printterin ajurille, ettei se saa muuttaa mitään. Ja PSE:n print-ikkunassa pitää olla ko. paperin profiili valittuna.
  Jos taas käytetään Epsonin omia profiileja, niin silloin PSE:ssä se pitää kertoa. Ja valita Epsonin ajurissa paperikohtainen profiili.

  Jos profiilinhallinta on kunnossa, niin silloin jokin väri on Epsonista loppu/tukossa. Se selviää tulostustestillä.
   
  keegan tykkää tästä.
 3. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 142
  528
  113
  Näin juuri. Toisin sanoen molemmat, PSE ja tulostin eivät saa hallita värejä. Jompikumpi muttei molemmat. Jos tulostinta ei ole vähän aikaan käytetty, on hyvinkin mahdollista, että yksi tai useampi väri on tukossa.
   
 4. ookke66

  ookke66 Active Member

  217
  85
  28
  Asia korjaantui seuraavasti: Latasin epsonilta uudet ajurit (ei vaikutusta). Puhdistin tulostuspäät (suuttimet), ei vaikutusta. Sitten tein viimeisenä oljenkortena seuraavaa: Otin yhden vanhan elementsillä tehdyn kuvan, jossa oli värit omasta mielestäni kohdillaan ja otin siitä yksinkertaisesti tulostimella kopion. Tämä korjasi väriprofiilin takaisin adobe sRGB:ksi.
  Tarkastin vielä , että väriprofiili pysyy...kaikki ok nyt. Nyt jälkeenpäin ajateltuna yhden julisteen tekemiseen käytetty ohjelma oli kaapannut tulostimen väriprofiilin...ja muuttanut sen. Oli vaan työläs korjata.
  Kiitokset avusta.