Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

apua tallentavaan kameravalvontaan ?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Artsi_L, 4 Heinäkuu 2022.

 1. Artsi_L

  Artsi_L Member

  42
  0
  6
  Terve

  Minulla ja vaimolla on maaseudulla syrjäinen vanha maatila jonne olemme kesän aikana vähitellen muuttamassa.
  Tontilla käy joku henkilö meidän poissa ollessamme tekemässä mitä erilaisimpia tihutöitä.

  Tarve saada vaatimattomalla budjetilla kasattua jonkinlainen ehkä 2-4 kameraa käsittävä valvontasysteemi. Varmaankin jonkinlainen windows pöytä-PC ja siihen sopiva videokortti kiinni, johon kamerat kiinni (joko wlanilla tai verkkokaapelilla).

  Joku softa siihen mikä ymmärtää laittaa tallennuksen päälle vasta sitten kun kuvassa joku liikkuu.
  Nyt ensialkuun ei infrapunajuttuja, ihan näkyvän valon tallennus riittänee.

  Onko ehdotuksia mistä pääsen liikkeelle?

  - terveisin Arto
  arto.juhani.lehikoinen@gmail.com
  puh 0443074422
   
 2. RB

  RB Well-Known Member

  8 588
  797
  113
  Joku sim-kortillinen kamera joka lähettää kuvan suoraan kännykälle ja tallentaa samalla muistikortille.
   
 3. teemup.net

  teemup.net Member

  39
  20
  8
  Ehkei kuitenkaan enää kannata millään videokorteilla ja analogisilla kameroilla lähteä leikkimään kun ip-kamerat hoitaa homman helpommin ja sisältävät nykyaikaisia ominaisuuksia, joista on enemmän iloa.

  Wlan lienee helpompi, mutta epävarmempi ja hitaampi. Ethernet paaaljon luotettavampi mutta kaapelien veto toki rajoittava tekijä. PoE-ominaisuudella varustetut kamerat mahdollistavat virransyötön sitä samaa verkkokaapelia pitkin, joilloin ei kamera ei tarvitse akkua taikka pistorasiaa. Akkukäyttöiset wlan-kamerat taas voi sijoittaa minne vain kunhan wifin kantaman sisällä pysytään. Toki niitä sitten saakin olla lataamassa x kuukauden välein.

  Itselläni on kokemusta akullisista kameroista mm. Arlosta, eufystä, Kamista ja muutamista halpiskameroista. Akkukestoissa ja ominaisuuksissa hurjia eroja. Valitettavasti todellista laatua ei näe hintalapusta vaan toinen 40 €:n kameroista on yllättävänkin hyvä omaan käyttötarkoitukseensa.

  Verkkovirtaa käyttävistä ulkokameroista taas omalla pihalla on Foscamia, Imouta ja Dahuaa. Aivan kaikki kamerani ovat wlanilla verkossa. Osa kameroista ei osaa palauttaa verkkoyhteyttä jos tulee katkos langattoman verkon toimintaan. Tätä ongelmaa ei ethernetillä kytketyissä kameroissa ole.

  Dahuaa lukuun ottamatta kaikki kamerat sisältävät MYÖS kännykkään asennettavan sovelluksen, jolla saadaan hälytyksiä niiden havaittua liikettä. Ja liiketunnistuksissakin on valtavasti eroa.

  Koska kameroita on niiin älytön määrä markkinoilla, niin tarvittaisiin paremmat speksit, jotta pystyisi suosittelemaan jotain tiettyä pakettia - tai edes merkkiä.

  EDIT: Kaikki kamerani on varustettu microSD-kortilla jonne videot tallentuvat. Kaikkien tallenteita voidaan katsoa kännykällä ja kahta luk.ottamatta myös pc:llä. Näitä kahta luk.ottamatta kaikki kamerat on myös yhdistetty 24/7 päällä olevaan läppäriin, joka tallentaa videot myös sinne ja lähettää ne Dropboxiin "off premises"-backupina siltä varalta, että kamerat ja läppärit vietäisiin tai hajotettaisiin tms.
   
 4. ppohja

  ppohja Member

  335
  11
  18
  Minulla on kännykässä Foscam -ohjelma, joka on liitetty toimistolle olevaan serveriin. Siinä palvelimessa on oma w-lan, ja neljä kameraa liitettynä. Palvelimessa on SATA-kovalevy, joka tallentaa kuvaa noin kahdeksi viikoksi.

  Ostin paketin Verkkokauppa.comin outletistä alennuksella.
   

  Liitetyt tiedostot:

 5. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 748
  377
  83
  Eikös tuommoiseen käyttöön sopisi ns. riistakamera, ellei aivan välttämättä tarvitse saada reaaliaikaista kuvaa.

  Ovat usein edullisia ja helppoja ottaa käyttöön.
   
 6. motris

  motris Well-Known Member

  4 479
  638
  113
  Onhan noita riistakameroita lähettävinäkin, jos verkkoa piisaa. Pari kameraa kustantaa kaiketi viitisensataa euroa. Kai joissain on toimivat hälytyksetkin, mikäli alkaa tallentamaan.
   
 7. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 748
  377
  83
  Tällaisissa hommissa se kuuluisa mopo lähtee hyvin usein käsistä heti alkuun.

  Siis, spekseissä oli: ”Tarve saada vaatimattomalla budjetilla kasattua…”

  Haluaakohan joku sijoittaa systeemiin esim. 500 €, nähdäkseen kuka vieras käy tontilla hiippailemassa(??).

  Mutta joo, jos on haluja sijoittaa kunnon järjestelmään, niin tavaraa kyllä löytyy.
   
 8. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 490
  1 194
  113
  Mulla on mökillä kolme kameraa, joista yksi on vain Wifi-yhteydellä ja muuta ethernetillä. Varsinaisena "serverinä" on vanha pöytäkone, Athalon II prossulla ja 128GB SSD ja 1TB HDD. Verkkokortteja on kaksi, toinen suljettua kameraverkkoa varten ja toinen internet-yhtyettä varten. Kamerat eivät siis näy/näe sellaisenaan internetiin lainkaan. Nämä halpiskameroiden softat nimittäin "vuotavat" internetin kautta ties minne ja kuvamateriaali kulkisi kiinalaisen välipalvelimen kautta. Siis yksityisyyden kannalta olisivat oletuksena auki maailmalle. Lisäksi niiden softien laatu aiheuttaa runssasti virhehälyjä.

  Joten kameroille on oma reititin johon on myös kytketty valvontaa tekevä PC. Valvontasoftana on ainakin vielä ilmainen iSpy, joka sejuraa kameroiden kuvanäkymää ja liikkeen havaitessaan aloittaa tallennuksen. Tallennukselle voi myös määritellä ennakon eli softa puskuroi muistiinsa tarvittaessa kuvaa, joka tallentuu. Eli jälkeenpäin tallennus näyttää alkavan ennen liikkeen havaitsemista. Mutta ominaisuus syö resursseja runsaasti, kuvan laatumäärityksistä riippuen. Serverille on myös asennettu Teamviewer etähallintasofta (ilmainen kotikäyttäjälle). Sillä voi sitten sen toisen verkkoliitynnän kautta ottaa etäyhteydellä operoida valvonta PC:tä kuin olisi paikan päällä. Toki tämä systeemi ei lähetä ilmoituksia uusista tallennuksista, mutta sekin onnistuu, jos hankki softan, joka ilmoittaa kun uusi tallenne ilmestyy määriteltyyn hakemistoon. Mulla on tosin n. 20v ikäinen liiketunnistin systeemi, joka lähettää tekstarin puhelimeen, joten en tarvi sähköposti-ilmoituksia. Tästä simmistä maksan toistaiseksi 0,90€/kk. Toki se PC tarvii oman modeemin+reitittimen (mulla on MESH), jolla se kytketään internetiin.
  Ylläpitokulut ovat siis 10M liittymällä 16,90+0,90/kk. Tällä systeemillä poliisi sai kolme bulgarialaista roistoa kiinni verekseltään ja valtion leipiin kolmeksi vuodeksi.

  Tämä sama systeemi on kloonattu taloyhtiööni ja tyttären omakotitaloon. Kameroista on hyvä
  löytyä mahdollisuus luoda peittävä maski kuva-alalle, jotta voi rajata jonkin näkymän (naapurin tontti,sauna tms) pois. Ja siitä valvonnasta on syytä laittaa johon sopivaan paikkaan ilmoitus. Jo se saattaa käännyttää jonkun pois.
   
  motris ja teemup.net tykkäävät tästä.
 9. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 874
  738
  113
  Paljonko tietokone kuluttaa sähköä ja entä mikä on sähkökatkon vaikutus?

  Riistakameroilla on hyvät puolensa.
   
 10. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 874
  738
  113
  Vanha läppäri akkuun kytkettynä ja akku älylaturilla seinässä? @Pan ?
   
 11. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 490
  1 194
  113
  Sähkökatkoista ja sähkö palautumisesta saan ilmoituksen tekstarilla sekä vanhasta systeemistä että sähköfirmalta.
  Läppärillä tietty hoituu serverin sähkö, mutta kameroille ja erilliselle reitittimelle auttaa vain UPS tms. Mun wifi kamera on kytketty etäohjattavaan pistokkeeseen, joten pystyn palauttamaan kameran wifin etänä. Kun reititin toipuu kameraa hitaammin, niin wifikamera pitää kaynnistää uudelleen hieman myöhemmin, jotta yhteys palaisi.

  Mulla oli alkuun vanha läppäri, mutta se oli liian tehoton useamman kameran hoitamiseen. Nykyisin sähköä menee vuodessa ehkä 50_60€. Säästöpuolelle tulee vahinkotapauksissa omavastuun poisto. Ja mielenrauhallakin on merkitystä.
  Kameroita on nykyisin melko edullisia POE-virransyötöllä, joten vain reitittimellä (ja PCllä) tarvii UPS, jos haluaa systeemin katkottomaksi. Täällä kaivettiin sähköjohdot maan sisään 2v sitten ja sen jälkeen on ollut vain yksi sunnittelematon sähkökatko.
   
  Mirrored tykkää tästä.