Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Apua järjestelmäkameran valintaan

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana illu1978, 2 Toukokuu 2021.

  Hei,

  Olen hankkimassa ensimmäistä järkkäriä ja olen katsellut Nikon D7500 ja Nikon D750. Mitä käytännön eroja noissa on? Rungon lisäksi tarvitsee hommata objetiivi ja minkälaisen kannattaa hommata, jotta kuvaamisessa pääsisi hyvin alkuun?
   
 1. rarehanu

  rarehanu Active Member

  395
  70
  28
  D750 on täyskenno (24.3 Mpixel.) eli siinä on isompi kenno, D7500 joka on croppi eli APS-C (20.9 Mpixel.).
  D7500 on tullut myyntiin n. 3 vuotta myöhemmin ja siinä on jo kosketusnäyttö sekä 4K 30 FPS video.
  D750 on kaksi korttipaikkaa, kun D7500 on yksi paikka.
  Molemmat ihan hyviä runkoja, valinta riippuu myös siitä mitä kaikkea kuvaa.
  Tuolta löytyy perustiedot ja esimerkkikuvia.

  Nikon D750 : Specifications and Opinions | JuzaPhoto
  Nikon D7500 : Specifications and Opinions | JuzaPhoto
   
  Viimeksi muokattu: 2 Toukokuu 2021
 2. saloma-3

  saloma-3 Well-Known Member

  1 348
  430
  83
 3. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  394
  503
  93
  En ole noista kummallakaan kuvannut, mutta... Tärkeimmäthän tuossa tuli jo ilmi, eli D750 on ns. täyskennoinen, kun 7500 on kroppikennoinen, eli pienemmällä kennolla. Käytännössä pienempi kenno näkyy kohinassa, terävän alueen syvyydessä ja sävyskaalan syvyydessä. Teoriassa isompi kenno on aina parempi, mutta toisaalta se voi olla aloittelijalle vähän haasteellisempi. D750 on monin paikoin noteerattu yhdeksi parhaista peilikameroista ikinä, eli sen tuottama kuvanlaatu ei varmasti ihan heti lopu kesken.

  Kannattaa kuitenkin vähän ajatella, että mitä ehkä haluaisi kuvata, ja mitä lasia siihen kuvaamiseen saattaisi tarvita. Täyskennoisen lasi on yleensä vähän kalliimpaa, joskin sitä on käytettynä yleensä hyvin saatavilla. Jos ei nyt välttämättä riistaa halua kuvata, niin kinovastaavana joku 24-105 -millinen zoomi on hyvä lähtökohta. Eli kroppikennolle 16-80 -millinen, tai jotain sinne päite. Huonoon valoon sitten kaveriksi joku valovoimainen kiinteä, yleensä ns. nifty fifty.

  Peilittömyys on selkeästi tulevaisuutta, sitäkin kannattaa tosiaan miettiä. Sillä puolella etabloituneita merkkejä ovat Olympus, Panasonic ja tietenkin Sony. Noille on jopa käytettyäkin lasia saatavilla, ja valikoimaa on jonkun verran. Canonin ja Nikonin peilittömille valikoima on harvempaa ja kalliimpaa.

  Jos nyt välttämättä noista kahdesta mainitusta vaihtoehdosta pitäisi valita, ottaisin minä D750:n ja sen nokalle 50/1.8 ja 24-120 -lasit. Ihan ilmaiseksi ei pääsisi, mutta noilla varmasti pääsisi jo pitkälle. Siitä sitten sommittelu- ja jälkikäsittelytaitoja opiskelemaan...

  Sen verran kuitenkin vielä sanon, että unohda merkit, etsi käteesi sopiva kamera ja siihen käyttöösi sopivat lasit. Mainospuheet ja DxOmarkit voi unohtaa, koska kentällä speksejä enemmän harmittaa se, ettei sen halvatun rakkineen nappulat ole oikeilla paikoilla.
   
  niffe tykkää tästä.
 4. rarehanu

  rarehanu Active Member

  395
  70
  28
  Ei niitä merkkejä kannata kokonaan unohtaa, jos esim. käytetyt lasit/rungot on vaihtoehto niin Canon ja Nikon on silloin vahvoilla.
  Se on selvä että runko pitää olla käteen hyvä ja siinä pitää olla hyvä kahva ja tämä toteutuu hyvin Ca/Ni peilirungoissa.
  Peilittömistä valitettavan moni on huono käteen, koon ja kahvan puuttumisen takia ja tämä tietysti korostuu mitä isompi kätinen on ja harvoin ne nappulatkaan silloin osuu oikeaan kohtaan.
   
 5. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 866
  374
  83
  Täältä ääni D750:lle. Nokalle Sigman 24-105mm ja 35mm kiinteä (mikä brändi tahansa).