Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Anti-reflection tähyslasi

Keskustelu osiossa 'Tutoriaalit ja DIY / TSI (Tee-Se-Itse)' , aloittajana L and Scape, 28 Huhtikuu 2021.

 1. L and Scape

  L and Scape Active Member

  629
  102
  43
  Kävipä viime kesänä Lofooteilla pieni onnettomuus, kun myrskytuuli puhalsi kameran kumoon ja tähyslasi hajosi. Nyt sain viimein aikaiseksi ja tein uuden. Normaali lasin asemesta ostin AR-lasia, jonka valon heijastus pitäisi olla vain 7% luokkaa. Vasemmalla perinteinen tähyslasi ja oikealla AR-lasista tehty. AR-GG.jpg
   
  Keni, niffe, pr and 2 others like this.
 2. retina

  retina Well-Known Member

  405
  324
  63
  "Normaali lasin asemesta ostin AR-lasia, jonka valon heijastus pitäisi olla vain 7% luokkaa. Vasemmalla perinteinen tähyslasi ja oikealla AR-lasista"
  Mitä tuo AR-lasi on ja mistä sitä saa. Entäs tuo ruudukko? Kerrotko myös lasin tekemisestä? Käyttökokemuksia?
   
 3. L and Scape

  L and Scape Active Member

  629
  102
  43
  Lasia saa kehysliikkeistä, jotka tarjoavat "museolasia". Aika paljon tyyriimpää kuin tavallinen lasi, mutta ei heijastumia. Ruudukko on tarkka reproduktio Ebonyn originaalista, ihan ite mallinsin. Kuvatessa toimii yhtä hyvin kuin aikaisempikin. Hiottu 15 mikronin alumiinioksidilla, jota myy Teknofokus.
   
  retina tykkää tästä.
 4. c

  c Well-Known Member

  5 066
  51
  48
  Hieno sovellus, tämä on itelläkin ollut listalla siitä asti kun tajusin että AR lasia saa. Nyt pääsen helpommalla, kun voin kysyä että toimiiko se?

  Onko siitä oikeasti etua? Mietin että suurin etu ois ehkä fresneleiden kanssa, jos lasin kääntäis mattalasi ulospäin.. sillon ois yksi ilmapinta pinnoitettu ja kontrasti ois hieman korkeampi fresnelin kanssa.
   
 5. L and Scape

  L and Scape Active Member

  629
  102
  43
  Moi, kyllä se toimii, kuten alun kuvista voi suoraan havaita. Tarkennushupun alla on silmämääräisesti mahdotonta verrata kuinka paljon vähemmän heijastumia on. Tervetuloa tutustumaan LIVE ennen kuin aloitat oman rakentelun.