Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Amerikkalaiset ovat hulluja ja...

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Tapiola2006, 7 Lokakuu 2009.

 1. jus_si

  jus_si Active Member

  3 150
  0
  36
 2. sahe69

  sahe69 Well-Known Member

  10 486
  44
  48
  Vs: Amerikkalaiset ovat hulluja ja...

  Alati kasvavan infoähkyn kourissa suojattomaksi itsensä tunteva ihminen lisää omaa turvallisuudentunnettaan luomalla itselleen illuusion siitä että asiat ovat kontrollissa. Vähän niinkuin strutsi laittaa päänsä puskaan. Sen sijaan että oivaltaisi että onnellisuus lähtee sen faktan hyväksymisestä että useimpia asioita ei loppupeleissä voi kontrolloida.
   
 3. J.Vuokko

  J.Vuokko Well-Known Member

  8 228
  58
  48
  Vs: Amerikkalaiset ovat hulluja ja...

  Maailma on pelottava kun sitä ei voi kontrolloida.
  Orwell oli oikeassa, mutta ikävän optimistinen. 1984 ei ollut likimainkaan oikea aika, liekö 2024 sitten.

  Mutta kovaa vauhtia mennään kohti totaalikontrollia. Suomi siellä kärkimaiden seassa.

  Jo nyt suomessa on mm. euroopan toiseksi suurin valvontakameratiheys väestöön nähden!
  Ykkönen on tietysti brittilän poliisivaltio - jolla on ehkä jopa vähän perusteita valvonnalle terrori-iskujen ja IRA-historian takia.

  Mitään ei saa tehdä vapaasti, kaikkea saa valvoa. Palveleehan se kunnon hyvän kansalaisen etua! Hyvällä ja rehellisellä ihmisellä ei ole mitään salattavaa eikä hän tee mitään mitä rajoitukset haittaisivat. Tämähän se on pelin henki.

  Sahe69 puhuu kasvavan infoähkyn ongelmasta. Mä nimittäisin tuota kasvaksi populismimedia-ähkyksi. Varsinkin nettiaikaan lööpit ja lehtien nettiversiot tuottavat ties mitä uutisankkaa suurin otsikoin eikä lukijat ehdi tai viitsi edes tutustua asiaan sen syvällisemmin. Kaikki otetaan todesta tai puolitodesta ja jätetään muhimaan jonnekin takaraivon perukoille. Siellä se aikansa käytyään ottaa sitten totuuden muodon.

  Suomessakin turvattomuuden tunne on kasvanut reilusti. Monet muistelevat vanhoja hyviä aikoja kun ei tarvinnut pelätä. Kuitenkin samaan aikaan tilastot osoittavat että nyt nimenomaan on turvallisempaa kuin aikaisemmin, eli ei tarvitse pelätä.
  Mutta kun lehdissä on suuri uutinen siitä kun Köyliön kylällä mummulta vietiin muovikassillinen pullapitkoja mopopojan toimesta niin tottakai se muokkaa turvattomuuden tunnetta.

  Pikkujutuista kasvaa puro ja tulee tunne että kaikkialla on vain vaaroja.

  "Pumping up the fear factor" lie se oikea termi asialle. Mm. Japanissa media on onnistunut tuossa hyvin ja kansa luulee rikollisuuden kasvaneen roimasti vaikka se on pudonnut roimasti 80-luvulta. Etenkin henkirikosten määrä.
  Mutta pelätään. Siellä on kerrostalojenkin hisseissä valvontakamerat. Kai ne tännekin ilmestyvät muutamassa vuodessa vakoilemaan ettei vain hississä tapahdu mitään kamalia.


  Hyväksytään mieluummin se, että elämää ei voi ennustaa ja aina voi tapahtua mitä vain. Vaikka valvontakameroita on joka kulmalla, niin se ei estä liukastumasta lumen alla piilevään jäähän ja taittamasta niskaa.
  Parempi nauttia elämästä - mieluusti valokuvauksen kera...
   
 4. jaguar

  jaguar Active Member

  1 660
  6
  38
  Vs: Amerikkalaiset ovat hulluja ja...

  Voi hitto, pikapanot hississäkin on kohta julkista! Onneks on auton takapenkit ja metsissä sammalmättäitä.
  Joku osasi ajatella: Mitä vähemmän ihminen tietää, sitä epävarmempi on olo. Tällä media jauhaa rahaa. " Kun munkin on pakko tietää . ."  ja mitä turhimmista asioista ja ihmisistä voidaan tehdään lööppejä.
  (Kohta varmaan nähdään: "Menestyvä valokuvaaja ajaa taksia". Eeiks ole tää elämä kauheeta!! ;-).
  /Jaguar
   
 5. Vs: Amerikkalaiset ovat hulluja ja...

  Jotkut jopa kehuvat ääneen saanensa hyvät alennukset -siihen ainakin tulee stoppi ;-)
  Tietysti on paljon piilomainontaa joka kääntyy itseään vastaan. Suunnitelmallisesti. Tiedän yhdenkin Canonistavouhottajan joka taatusti saa rahaa, Nikonilta ;-)
   
 6. Vs: Amerikkalaiset ovat hulluja ja...

  Tuo tilastoihin luottaminen ei oikein taida olla kovin järkevää. Ennen pienetkin risahdukset tilastoitiin ja ilmoitukset otettiin vastaan, nykyään ei. Eli suuri(n?) osa katuväkivallasta jää nykyään tilastoimatta kun niiden ilmoitusten vastaanottamiseen ja tutkimiseen ei enää ole resursseja. Määrä on suurentunut, tutkimis- ja rekisteröintikynnys kasvanut -> tilastot kertovat tapahtumien vähentyneen, just niin. Nyt ei kirjoihin ja kansiin mene enää kuin vakavia fyysisiä vammoja aiheuttaneet tapahtumat. Pikkunujakoita ja päällekäymisiä eivät edes paikalla olleet poliisit noteeraa kirjaamisen arvoisiksi, sen verran paljon niitä tapahtuu. Menisi työaika pelkkään rapotointiin.

  Hyvä esimerkki  tästä on viimeviikonlopun nuorenmiehen sairaalaan potkiminen Tampereella. Kirjoihin teon tehneen porukan toilaukset menivät vasta kun yksi ihminen potkittiin ambulanssilla sairaalaan vietävään kuntoon. Ne edellisten tuntien lukuisat saman porukan  lättyynvetokisat Keskustorilla ovat vain silminnäkijöiden tiedossa, ei viranomaisen tilastoissa.
   
 7. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 568
  173
  63
  Vs: Amerikkalaiset ovat hulluja ja...

  Onhan se noinkin. Tässä piilomainonnassa, samoin kuin Orwellin 1984:ssä, on kuitenkin kyse kontrollista. Kontrolli se vasta pelottavaa onkin. Pelottavampaa kuin kontrolloimattomuus.
   
 8. Vs: Amerikkalaiset ovat hulluja ja...

  Tämähän se on, vaan näyttäkääpä se kunnon hyvä kansalainen,  joka vero- ja vakuutuspapereihin merkitsee säntillisesti oikeat luvut, joka ei koskaan aja ylinopeutta, pysäköi kiellettyyn paikkaan tai hae 1/asiakas tuotteita kahta kertaa.

  Tuo kontrolli nousee arvoon arvaamattomaan, kun yhteiskunnan rakenteet hieman murenevat ja pitää tarkkailla, että prole ei käytä hänelle kuulumattomia palveluja.