Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Aina vaan filttereitä...

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana keegan, 2 Lokakuu 2021.

 1. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 819
  861
  113
  Päivää
  Nettihän on pullollaa maksullisia ja ilmaisiakin filttereitä (ja presettejä). Pitkältihän ne ovat samantyyppisiä, väännetään vähän värejä tai kontrastia sinne sun tänne. Voipi olla niinkin, että filttereitä ei käyttäjä voi mitenkään säätää. No. Nik Collection on paljolti ihan hyödyllinen. Joka tapauksessa löysin tuollaisen: G'MIC - GREYC's Magic for Image Computing: A Full-Featured Open-Source Framework for Image Processing - Main
  Se on tietty ilmainen ja sen lisäksi yksinkertainen asentaa. Tuossa on paljon kaikenlaista, näyttävät vielä olevan säädettäviä (ainakin ne mitä ehdin katsoa). Osa on hyvin, hyvin "taiteellisia", mutta joukossa näyttää olevan myös hyvinkin toimivia ja käyttökelpoisia filttereitä. Kaikkiaan siis paljon ja monenlaista. Toistaiseksi aino puute on, että nuo eivät tee kuvaan uutta tasoa. Sitäkin voi tietysti kiertää.
  Kannattaa kokeilla. Kun on noin edullinenkin:)
   
 2. rarehanu

  rarehanu Active Member

  502
  122
  43
  Mun mielestä nää on ihan turhaa pas..., ei mitään käyttöä.
   
 3. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 819
  861
  113
  No säästyt sitten kokeilemisen vaivalta. Hyvä homma sekin.
   
  SakkeM, Jari_S ja Esamursu tykkäävät tästä.
 4. emerik

  emerik Well-Known Member

  5 866
  33
  48
  Valokuvauksessa kannattaa toteuttaa itseään haluamallaan tavalla. Eikä mennä niin että mitä muut ajattelee. Pitkälti kuitenkin tätä hommaa tehdään itsensä takia. Jos löytää itselleen mieluisan tavan editoinnin kautta, niin siitä vain. :)

  Nik Collection tuli itse käytettyä aiemmin, ennen kuin se myytiin DXO. Siinä on varsin mielenkiintoisia ja luovia ominaisuuksia sekä erittäin kätevä U-Point. Ilmaisversio siitä on vielä saatavilla, mutta sen teknisestä toimivuudesta en osaa sanoa.
   
  Viimeksi muokattu: 3 Lokakuu 2021
 5. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 819
  861
  113
  Ostin Nikin kaupallisen version joskun kesällä kun oli halvennuksessa. Siihen saakka käytin sitä vanhaa ilmaisversiota, kyllä se toimi kuten ennenkin. Normihintahan tuolla on suhteellisen korkea, saman verran maksavat edulliset "täyden palvelun" kuvankäsittelyohjelmat. Tosin se näyttää taas olevan alennuksessa.