Kyllä, oikeassa olet. Tämä oli ensikuvaus eikä rekvisiitasta tai asuista ollut vielä sovittu. Siis olemme matkalla vielä ja tarkoitus päästä perille kevään ja kesän aikana. Tämä on siis vain projektin alku.
Jep, meillä on haluttu tyylisuunta aika hyvin hallussa, museoiden kuva-arkistoja on pengottu, nyt vaan täytyy löytää niitä paikkoja mistä sopivia vaatteita alkaisi löytymään.
Jos... vuokraus on kyseenalaista tekijänoikeuden takia. Eli, vuokraus mahdollisesti estety. Tuotantokohtaisia juttuja.
Olet varmaan sen jossain sanonut, mutta kauanko tuollaista levyä pitää valottaa. Meinaan, että pitääkö mallilla olla jonkinmoinen niskatuki apuna?
Kun noita kahta vanhaa kuvaa katsoo, niin helposti huomaa, että ulkona kuvattu ja paljon enemmässä valossa on terävvä ja sisällä kuvattu pehmenee mallien liikkumisen vuoksi. Sisällä niskatuki on aika tärkeä, vaikka ei kunnolla tukisikaan, niin muistuttaa mallia pysymään paikallaan. Kivoja kuvia, aloituksen kummaa pyörrettä en osannut ymmärtää, mistä se on tullut kuvaan.. tai sitten se vaan on kemiaa, mutta jotenkin silmän epätervyyden kanssa hämää? Tuosta on joka tapauksessa hyvä aloittaa ja pyrkiä mahdollisimman hyvään laatuun, sillä niin kuvaajatkin ennen pyrkivät. Kaikki virheet kuvissa ovat nostalgiaa, joita ei kuviin haluttu aikanaan ollenkaan. Jos siis tahtoo tehdä täysin perinteistä kuvaa, pitäisi tehdä kaikkensa, että virheitä ei kuvista löytyisi, kuuluu pelin henkeen.
Tässä aloituskuvassa valotusaika oli reilu 10s. Tilassa ei niskatukea saatu järkevästi paikoilleen ii ettei se olisi näkynyt kuvassa. Siksi myöskään tämä ei ole tyypillinen tuon ajan pose vaan useimmissa kuvissa malli on asettunut suoraan kameraan päin, silloin niskatuki jää mallin selän taakse piiloon. Ja kuten tuossa totesin, tämä oli ensikuvaus mallin kanssa että tietää mitä on tulossa, siksi asut ja kampaus on enemmänkin sitä mitä nyt sattui olemaan käsillä. Projekti etenee ja esim vaatetusasiassa teemme yhteistyötä erään suurehkon teatterin puvuston kanssa. Mitä noihin virheisiin näissä kuvissa tulee, niihin ei pyritä vaan aina tietenkin tehdään mahdollisimman hyvin ja pyritään parhaaseen laatuun. Tässä lajisssa vaan on melkoisen paljon enemmän erilaisia muuttujia kuin nykyaikaisemmissa tekniikoissa, esim levyn valonherkkyys saattaa muuttua levy levyltä. Tässä kuvassa tuo reunan vaalea pyörre on luultavammin kontaminaatiota kemioissa jonkun prosessissa olevan epäpuhtauden kanssa. Samoilla kemioilla oli tehty koko päivä kuvia neljän kurssilaisen kanssa ja kurssipäivän päätteeksi tehtiin tämä koekuvaus. Normaalisti olisin tuon levymäärän jälkeen vähintään suodattanut hopeanitraattiliuoksen. Noissa reunakuvioissa on myös se jännä ilmiö että ovat tässä voimakkaammin näkyvissä ja erikoisesti skannauksessa korostuvat kun levy on skannattu ennen pintavahausta. Valmiissa pinnoitetussa kuvassa se tuskin erottuu. Mutta kuten sanottu tämä aikamatka on alussa, ehkäpä tässä ollaan siellä puolenvälin pysäkillä siitä 100 vuodesta. Töitä kuitenkin tehdään ja projekti etenee pikkuhiljaa. Luonnonvalo lisääntyy ja myös lisää keinovaloa on tilauksessa.