Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Aika rivoa

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana Pan, 13 Syyskuu 2019.

 1. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 017
  601
  113
  rivoa.jpg
  Tältä näyttää Kaunispään huippu UKK-puiston puolelta Iisakkipään rinteeltä :(
   
  motris tykkää tästä.
 2. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  1 631
  529
  113
  Samaa mieltä. Siis rivoa.
  Piipahdin tuolla tunturissa ylhäällä vuonna 1959 ja silloin sieltä löytyi pieni koppi, jossa oli tarjolla matkamuistoja. :)
  Voihan helvetti, nykymaailma on täynnä idiootteja, joiden on päästävä 1200 km:n päästä tunturiin tunnissa nauttimaan erämaan rauhasta diskojytinän tahdissa.
  Niin ja tuskinpa kukaan on tavannut näitä Greenpeaceidiootteja kahlitsemassa itseään diskojen oviin tunturissa suojellaakseen maailman ilmastoa.
  Sorry, että kommentoin hyvää kuvaasi.
   
  mlphotic, niffe ja motris tykkäävät tästä.
 3. motris

  motris Well-Known Member

  3 373
  289
  83
  Joo. Näähän on vaikeita juttuja. Kymmenisen vuotta sitten mulla oli "projekti", jossa tarkoitukseni oli kuvata luontoa parin kilometrin säteellä kotoa. Asuin silloin Pitäjänmäellä, Helsingissä. Varsin haastavaa oli. Ja näkymät muuttuneet siitäkin, vaikka olisi kyse detaljista.

  Tosi vaikeita juttuja. Hyvä esimerkki Saanan portaat. Ollako tekemättä mitään, vai nostaako esiin.

  Kuva menee vähän samaan edellisen kappaleen kanssa. Itse en osaa sanoa; enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Ja se hyvä tässä kuvassa.
   
 4. PHy

  PHy

  10
  3
  3
 5. AndyCapp

  AndyCapp Well-Known Member

  3 563
  109
  63
  Niin, tuo rivo tuo työpaikkoja ja turisteja
   
 6. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 318
  1 261
  113
  Miltä muuten näyttävät noi Saanan uudet portaat?

  Olen kanssa seurannut Saariselän alueen rakentamista jo vuosikymmeniä, vähän kaihistuneenakin välillä. Ymmärrän kovasti kollega Seppo R:n näkemystä. Toinen puoli ssiaa on sitten tietenkin jo mainittu työllisyys- ja matkailutulonäkökulma. Luonnon ehdoilla pitäisi mennä niin, että noi investoinnit keskittyvät muutamiin - jo tärveltyihin - lentokenttien lähellä oleviin kohteisiin, niin etteivät bile- ja ökyturistit valtaa koko Lappia.
   
  Seppo R tykkää tästä.
 7. motris

  motris Well-Known Member

  3 373
  289
  83
  En ole itse käynyt katsomassa. Kuvia vain nähnyt. Esim. tuolla näyttäisi olevan muutama kuva:
  Saana houkuttelee jo 26 000 retkeilijää vuodessa – Vastavalmistuneiden portaiden avulla korjataan kulumisvaurioita rinteessä, mutta palautumisessa voi kestää 30 vuotta

  Bile- ym. turistit on tietty helpoimmin saavutettavilla paikoilla. Toisaalta liikuntaesteiset pitäisi huomioida. Ja pyrkiä myös estämään maaston liiallinen kuluminen. Tuossakin on jo kolme muuttujaa, jotka on jo sinällään hankalia sovittaa keskenään yhteen. Sitten vielä taloudelliset ja muut arvot sovitettava yhteen, niin lopputuloksesta tulee väkisinkin jostain näkövinkkelistä torso.

  Noista portaista vielä... Kuvien perusteella ne eivät mun silmää miellytä, mutta enpä olisi parempaakaan keksinyt.
   
 8. jeesuksen_mopo

  jeesuksen_mopo Member

  434
  1
  18
  Saamelaiset ja Greenpeace - ei suurteollisuuden rataa Saamenmaalle - Greenpeace Suomi

  https://www.greenpeace.org/archive-finland/fi/media/blogi/nellimin-kiista-ratkaistu/blog/31272/

  Puhe usein käännetään niihin, jotka todella pyrkivät asioita muuttamaan kuten tässä Greenpeaceen. Otetaan toinen esimerkki. Jasper Pääkkönen ja hänen luxus-lomaresorttinsa Nanguniemessä. Kuvion taustalla on Metsähallituslain muuttaminen ja Metsähallituksen taseissa olevien maa-alueiden siirtäminen luonnonsuojelupuolelta taloudellisesti hyödynnettäviin. Taustalla Suomen luonnonsuojeliitto on pitkään tehnyt töitä Inarijärven kaavoittamista vastaan ja alueen säilyttämiseksi erämaiseksi. Sekä SLL että Greenpeace tuovat toistuvasti esiin pohjoisen maankäytön ongelmia ja ILO169-sopimuksen ratifioimattomuuden aiheuttamia ongelmia. Faktat haltuun.

  Jos maailmassa asiat vaikuttavat menevän pois tolaltaan, siihen voi jokainen vaikuttaa.
   
  motris tykkää tästä.
 9. motris

  motris Well-Known Member

  3 373
  289
  83
  Jonkun verran olen seurannut sivusta keskusteluja kaavoituksesta ja erämaa- ym. tonttien myynnistä.

  Siinä keskustelussa omaan silmään on pistänyt se, että monet kiivaimmat vastustajat vaikuttavat olevan ns. aikamiespoikia tai -tyttöjä. Eli tulevaisuudessahan (pienet) alueet palautuisivat aika todennäköisesti valtion omistukseen, jos itse ostaisivat. Hyvä vai huono asia? En tiedä. Mutta kyllä Metsähallitus sitä työtä tekee, joka sille on määrätty. Ja vaikka nytkin ollut esillä ja pinnalla myös negatiivisesti, niin väittäisin, että valtion organisaatioista yksi asiantuntevimmista noin laajalla perspektiivillä.
   
 10. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  1 631
  529
  113
  Mielestäni kuva on hyvä myös silloin, kun se aiheuttaa keskustelua.
  Mitä tulee tähän Greenpeace järjestöön, niin vaisusti asiaa seuranneena minulle on jäänyt vaikutelma, että järjestö pyrkii tarkoituksella löytämään näkyviä kohteita. Esimerkkinä vaikka idioottimainen kiipeily eduskuntatalon pylväissä. No, näkyvyys tuo rahaa.
  Tosin Harkki on vakuuttanut järjestön pyrkivän eroon machokulttuurista, mutta vaarantaako se koko järjestön olemassaolon. Se jää nähtäväksi.
   
  motris tykkää tästä.
 11. motris

  motris Well-Known Member

  3 373
  289
  83
  Greenpeacen päämäärät toki yleviä ja sinällään varmaan jollain tasolla jokaisen allekirjoitettavissa. Järjestön vastuusta noin muuten voi olla montaa mieltä.

  Nyttemmin myös Greenpeacen toiminta siirtynyt ns. someen. Itse en tykkää vastuuttomuudesta tai manipuloimisesta. Moni vaikuttaa tykkäävän. Kaikenlainen "tykkäily" on niin helppoa nykyisin. Samasta syystä mm. WWF toimintaan suhtaudun nykyisin huomattavasti kriittisemmin kuin vaikka 20 vuotta sitten. Oma huoleni on, että esim. YK ja sen alaiset järjestöt lähtee samalle tielle em. mainittujen painostuksesta.
   
 12. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 318
  1 261
  113
  Oma valokuvauksen suuntansa tämä. Yhteiskunnallinen valokuvaus termiä käytetään valokuvauksen traditiossa tästä, lähellä tai osa dokumentaarista valokuvausta. Pioneereeeina voidaan pitää Lewis W Hinea ja myöhemmin Dorothea Langia. Meeri Koutaniemi edustaa suuntausta tyypillisimmillään nykypäivänä.
   
  Seppo R ja Mirrored tykkäävät tästä.
 13. motris

  motris Well-Known Member

  3 373
  289
  83
  Nyt on pakko kysyä, mitä tarkoitat "tällä (tämä)"?
   
 14. motris

  motris Well-Known Member

  3 373
  289
  83
  Miksi kysyin, niin Hineä ja Langea en ainakaan itse osaa asettaa samaan kontekstiin kun Koutaniemeä. Siksi näkemyksesi dokumentaarisen valokuvauksen traditiosta kiinnostaa.
   
 15. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 318
  1 261
  113
  Tarkoitatko "oma valokuvauksen suuntansa tämä". Eli kyseessä on valokuva, joka synnyttää keskustelua, esim. nostamalla esille keskusteluun yhteiskunnallisia olosuhteita, ongelmia, ilmiöitä. Usein tuo on juuri kuvaajan tarkoituskin - ei siis vain kuvata ja kertoa todellisuudesta, vaan myös vaikuttaa siihen. Välttämättä aina näin ei ole, jolloin kyse on enemmänkin dokumentaarisesta valokuvauksesta.
   
 16. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 318
  1 261
  113
  Mielestäni Koutaniemi nostaa tyypillisesti esille yhteiskunnallisia ilmiöitä, ihmisoikeuksia, tasa-arvoa, vähemmistöjä. Samaa teki Hine 1900-luvun alussa ja mm. Lange, Evans, Lee, Parks myöhemmin 30-luvulta eteenpäin.
   
  motris tykkää tästä.
 17. motris

  motris Well-Known Member

  3 373
  289
  83
  Näköjään tarkoitin.

  Noin yleisesti. Miksi kuvata, tai tehdä ylipäätään mitään, jos sillä ei olisi tarkoitus vaikuttaa. Eihän yksikään kuvaaja lähde kuvaamaan ilman motiivia? Raha on motiivi, joo. Mutta saman saa kuvaamattakin.
   
 18. motris

  motris Well-Known Member

  3 373
  289
  83
  Totta. Mutta aika toinen. Hyvä huomio sinänsä, mutta ei avaa, jos ei itse mieti. Eikä kaikki mieti (MOT).
   
 19. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 521
  104
  63
  Se on sosiaalinen realismi, johon lokeroon Hine ja Koutaniemi tipahtaa yhtä hyvin.
   
  motris ja Mirrored tykkäävät tästä.
 20. motris

  motris Well-Known Member

  3 373
  289
  83
  Maailma tarvitsee ihmisiä, jotka sanoo asiat niin kuin ne ovat.
   
  Mirrored tykkää tästä.