Tovin MV-filmejä kehitelleenä pohdin agitointitapoja, monissa ohjeissa käsketään kääntämään tankki ylösalasin mutta olen huomannut saavani mielyttävämpää raetta kevyellä ranneliikkeellä pyöräyttäyttämällä tankkia. Kumpaakin olen kokeillut ja erot tulleet lähinnä rakeen koossa. Onko näissä metodeissa jotain syvempää ero jota en vain ole huomannut?
Vs: Agitoinnista "Joskus" myytiin kehityspurkkeja, joissa oli keskellä tappi. Tappia kiertämällä kierukka pyöri purkissa. Ongelmana oli epätasainen kehittyminen, koska kehänopeuksien eroista johtuen kierukan ulkoreunalla olevan filmin ympärillä oleva kehite vaihtui tehokkaammin kuin sisäkehällä. Purkin kääntely oli ratkaisu. En ole ennen kuullut, että noilla agitointitavoilla sinänsä olisi vaikutusta rakeen kokoon. Ylikehityksellä on.
Vs: Agitoinnista Agitoi rauhallisemmin! Itse agitoin kerran minuutissa, 10 sekuntia. 2-3 kertaa rauhallisesti purkki ympäri.
Vs: Agitoinnista Juu ei kai se rae varsinaisesti kasva reippaassa agitoinnissa mutta kontrasti lisääntyy joten rae tulee selvemmin esiin.
Vs: Agitoinnista Okei pitää siis kokeilla noita kääntöjä vähän harvemmin kun puolen minuutin välein. Onks sit jotain tarkempaa huomioitavaa alkuravistuksessa? 30 sek hyvä?
Vs: Agitoinnista Äskön agiteerasin yhtä negaa ja nyt kun rauhallisemmin kääntelin, niin lopputulos näyttää kummasti paremmalta. Voipi toki olla sattuma, että valotukset oli kerrankin näköön päin.
Vs: Agitoinnista Ite käytän konetta, nopeimmalla asetuksella.. en usko että se agitointi hirveästi vaikuttaa. Jotain väitteitä ois että jatkuvalla nopealla agitaatiolla kontrasti kasvais.. mut mitään mullistavaa en ole huomannut. Ja se ero ton jatkuvan pyörityksen ja minuutin välein kääntelyllä on kumminkin aika suuri. Kehitysajatkin on niin lähellä manuaalista kääntelyä, että olen käyttänyt vaan samoja aikoja lähtökohtina.
Vs: Agitoinnista Vielä suurempi ero on standinä kehittelyyn. Standillähän on tunnetusti tasaava vaikutus. Mutta standissähän kehittymisen ratkaisee kehitteen määrä, ei kehitysaika.