Syksyn paras puoli on (muutamien muiden sivuosaan jäävien asioiden lisäksi) vaimon tekemä omenapiirakka. Onneksi se on myös innostunut tekemään niitä. Poikain kanssa pistellään varmaan tuollaiset kymmenen levyllistä viikossa näin sesonkiaikana. Toinen syksyherkku on omenavuoka, jonka kanssa syödään vaniljajäätelöä. Kaalikääryleet pitää kuitenkin edelleen teettää äitimuorilla, sillä samalle tasolle niiden maussa ja rakenteessa ei ole vielä yltänyt kukaan muu. Liittyykö muilla syksyyn tällaisia makuaistimuksia?
Supparisoppaa pusasin toissapäivänä. Tosin viime kesän sienistä, koska tämä syksynä ei noita ole vielä tarvinnut paljon poimia.. Kaalikääryleet ovat hyviä, muta niin työläitä ettei niitä mies viitsi tehdä. Teen sen sijaan kaalikeittoa ja kaalimuhennosta, mukana toki hevosenlihaa jauhettuna! Parhaillaan täällä on markkinat ja siellä syödään perinteisesti paistettuja neulamuikkuja, mutta nyt sekin jäänee väliin kun on pientä kuumetta..
Ehdottomasti kuuluu. Lammaskaali. Yök kun sitä on ja slurps kun sitä ei ole. Lisäksi borssikeitto. Sitten talven jo koittaessa gulassi ja kuuma kaakao. Van Houtenista tietty.
Laittakaas omenapiirakkareseptiä jakoon! Olis hirveä läjä omenoita parvekkeella odottamassa, että niille tehtäisiin jotain!
Vähän samaa. Toisaalta eikös martat purista itseviedyistä ompuista omenatuoremehua hyväntekeväisyyshintaan. pakastettuna säilyy pitkään ja auttaa moneen talvenrapulaaamuun...
Tai sittenhän sen voi pistää pakkasen sijaan käymään ja jos ei ihan viiniä saakaan niin ainakin saa sen rapulan...
Riistaliha yleisesti, tarkennettuna riekko, teeri, metso, pyy.... siinä nyt vaikkapa muutama hyvä. Jänis on OK, jos on oikein nälkä =)
Hmm, meillä on kaikenlaisten omenaherkkujen (muuten uskomaton määrä taas tänä syksynä omenoita, vaikka puita ei ole kuin kolme) lisäksi uutena syksyn spetsialiteettina omista rypäleistä mehumaijalla tehty rypälemehu (3/4 rypäleitä ja 1/4 omenoita). Eipä olisi nuorempana uskonut, että vanhoilla päivillään on oikea viinitilallinen - edes joku ilo ennenkuin ilmastonmuutos tekee meistä eteläsuomalaisista venepakolaisia.
TEMPPA! LAITA VOI SULAMAA... SULATA VOI JOTAI 10MINSAA, ETTÄ SE O 2000% ASTEISTA... KAADA SULA VOI MUNAN PÄÄLLE. :---DDDD sori oikeesti: osta murotaikinapohja, voitele piirakkavuoka ja veä se siihe. Laita pilkotut omenat siihe päälle ja reilusti sokeria. Sitte, sekota kermaviili ja yks muna !!11 ja heitä ne siihe omenoitte päälle. = det här är mummonmarjapiirakka, mut munalla, eiku omenalla. sit uunii n. 30min 200C ..helvetin hyvä ja helppo, eikä tarvii ees välttämät vaniljahässäkkää päälle.
Ilokseni huomasin että Salossa tapahtuu samalla kun scannailin. On se hienoa että älykkä Salosta jaksaa pää vinossa naputella sormet nilellä näppäimiä, kertoen sienisopasta tai jauhelihakastikkeesta joka on tehty hevosesta. Jatka vaan, kiva näitä on lukea samalla kun scannailen...On se hyvä että elämää on muuallakin kuin Mosassa BUAHAHAHHAHA HELL JEA !!!
Pääseekö ottamaan ryhmäpotrettia Tare Kuikerni ja JPu syömässä hirvisoppaa sienimuhennoksella.....Leegoja voitte kaivaa vaikka kaivaa niilä neulamuikuilla.
Taas näke miten arvostettava persoona olet. Onko tuo mosa joku kaatopaikka? Sinusta on tietysti käsittämätöntä että ruokakeskustelussa puhutaan ruuasta, mutta onneksemme koitat korjata asiaa.