Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

A3+ tulostin?

Keskustelu osiossa 'Muut kameravarusteet' , aloittajana Olli Knuuttila, 2 Joulukuu 2020.

 1. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 277
  418
  83
  Nyt olis kiire, olis hienoa jos jollakulla olis kykyä lausua jotain viisasta pian. Mä en ole tulostamisen asiantuntija, diletantti pikemminkin. Tulostan kyllä paljon, mutta luotan siihen että vehkeet toimii ilman jatkuvaa pelaamista. Mun Epson SC P600 on alkanut tulostaa värit päin persettä enkä saa tuota korjattua. Heitän tuolla vesilintua.
  Ensi viikon lopulla pitäisi taas saada tulostettua asiakaskuvia. Nyt kaipaisin vinkkejä A3+ tulostimista, saako esimerkiksi Canonilta käypäistä alle 600€ ja mitkä ovat tuonhintaisten (esim 400-600€) Canonien laatuerot. Vähän meni usko tuohon Epsoniin. Vai olisko jollain heittää tuohon sarjaan joku muu hyvä vaihtoehto. Ei oikein olis hirveästi kalliimpaa varaa hankkia, mutta jos jotain ylivoimaista olis olemassa vähän tuon hintaluokan yli saa myös ehdottaa...
   
 2. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Canonilla on ne Pro 100 musteilla ja Pro 10 pigmenttiväreillä. Mun mielestäni tekevät oivallista kuvaa.
   
 3. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 277
  418
  83
  No joo, noita mä tässä olen katsellut vähän sillä aikaa kun odottelin sanoisko joku jotain. Verkkokauppa.comissa olis 170 € eroa jos raaskis tuon pigmenttiversion ostaa. Kyllä kai mä kestävyyttä ehkä preferoisin. Oletko noita käyttänyt, onko Pro 100:ssa henkilökuvien väreissä sit enemmän kirkkautta, tai siis näkeekö eroa?
   
 4. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 277
  418
  83
  Joo, mulla on ollut käytössä yhdistelmä omia tulostuksia ja ostettuja, sekä itselle että asiakkaille molempia, vähän tilanteesta riippuen. Kohtuullisesti on mennyt, molemmissa on puolensa.
   
 5. RB

  RB Well-Known Member

  8 452
  711
  113
  Itse ostin syksyllä Epson SC-P 900:n. Aika prutku edelliseen SC P 7000:een, painoakin yli 100 kg vähemmän, 7000 alkas tekemään raitaa, vaikka mitä yritti.
  Elämää ei oo ilman tulostinta, 7000:lla tulostin lähes kaikki, vain kerhokuvien jääkaappimagneetit ja tarrakuvat tilasin Colorilta.
  Jos luovun tulostimesta, lopetan kuvaamisen.
   
 6. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 461
  1 155
  113
  Mulla on ollut tuo P600 neljä vuotta ongelmitta. Epsonilla tulostettu noin 10 kasettisettiä. Mutta tulostankin kerran viikossa hieman postimerkkiä suuremman testikuvan, niin pysyy vetreenä. Käytän aina PS:n värienhallintaa paitsi mustavalkoisissa Epsonin omaa.
  Sitä ennen Canonin 9500 II-malli vain kaksi vuotta ennenkuin siitä hajosi väripäätä kuljettavasta kelkasta jokin muovikorvake. Canonin ongelmana oli myös fine art paperien isot 3,5" ylä ja alamarginaalit. Uudemmista en tiedä.
   
 7. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Tietämykseni on yleistasoista, ei suoranaisesti Canoniin liittyvää ja ehkä osin vanhentunutta, mutta ero voi olla hienoinen mustesuihkarin eduksi laadullisesti. Eroa syntyy erityisesti kiiltävällä ja puolikiiltävällä pinnalla. Jotkut tykkäävät tulostaa pigmentillä mattapaperille, mutta en muista mitään mittaustuloksia paljonko eroa D-maxissa pigmenttimustalla tulee. Yleensä pigmentin musta pää on joka tapauksessa tukossa ja sävytöntä. Pigmentti kestää ehdottomasti paremmin, mutta jos ei tulosta jatkuvasti, niin se menee paljon nopeammin tukkoon. Kannattaa funtsata mihin käyttöön kuvat tulevat ja kuinka usein tulostinta käytetään. Jos niistä on tarkoitus tulla ikuisia, niin pigmentillä ja pelkästään maksimilaatuisia, niin musteella vähintään kirkkaahkolle lustre-pinnalle.
   
 8. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 277
  418
  83
  Aikataulu sen verran tiukka, että joku päätös piti tehdä. Kertaalleen täytin jo tilausta Canon PIXMA PRO-10S-laitteeseen mut peruin ja tilasin sit Canon PIXMA PRO-100S:n. Sillä pitää pärjätä...
   
  saloma-3 ja niffe tykkäävät tästä.
 9. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Laita sitten vähän viestiä kokemuksistasi, kun olet ehtinyt tulostella jotain. Täällä on jo jonkin aikaa mietitty näitä samoja asioita.
   
  Olli Knuuttila tykkää tästä.
 10. saloma-3

  saloma-3 Well-Known Member

  1 445
  530
  113
  100s mullakin. Jotenkin Canonin softan kanssa oli vaikeuksia Macissä. Muttei niitä nyt niin tarvitakkaan. Samaten paksun paperin syöttö takalokerosta oli konstikas. Pitää vaan uskaltaa työntää perille asti.. Yleisesti toiminta on ollut mutkatonta.
   
  niffe tykkää tästä.
 11. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  448
  651
  93
  Kuinkas tuon 100s:n kanssa onnistuu mattapapereille tulostus? Olen itsekin tuota vähän silmäillyt, mutta tuleeko sellaisella jälkeä esim. Hahnemühlen German etchingille?
   
 12. saloma-3

  saloma-3 Well-Known Member

  1 445
  530
  113
  En ole mikään velho tulostamaan, mutta rosopintaisen mattapaperin kanssa on ollut vähän vaikeata. Tulee helposti hailakkaa. Väri ikään kuin hukkuu pintarakenteeseen. Mutta joillakin toimii paremmin kuin toisilla. German etchingistä ei kokemusta. Kaikki Canonin omat paperit on toimineet.
   
 13. D300

  D300 Member

  495
  8
  18
  Aikoinaan tuota Varimportissa ihmettelin ja siellä sanoivat, että Applen ja Canonin yhteistyö ei tulostinajureiden osalta oli parhaimmalla mallillaan, siksi niitä vaikeuksia...
   
 14. Itse ostin 1000 pro ja hinta järkytti.
  Vielä enemmän järkytyin kun jouduin ostamaan lisävärit 1 kk sisällä, vähissä olevat värit 4 kpl.
  Muistakaa tulostaa 1-2 kertaa viikko jos ostatte ison tulostimen, ettei huolto syklissä tulostin puske värejä hukkaväri säiliöön. Kallista lystiä 80 ml säiliöitä on 12 kpl ja niiden hinta on 55 euroa kpl. yksi hukkavärisäiliö täynnä 2 kk oston jälkeen.

  Laatu on ahtavaa.
  Suosittelen sen takia.

  [​IMG]
   
 15. RB

  RB Well-Known Member

  8 452
  711
  113
  Itte oon tulostellu syksystä asti Epsonin P 900:lla. Tulostuslaatuun oon tyytyväinen mutta tuntuu että kovin paksulle ja röpölöiselle taidepaperille ei onnistu. Tulostuspää menöö niin liki paperia että naarmuja tulee.
  Kyllä on ikävä P7000.....tai onhan se tulostushuoneen nurkassa tilaa viemässä kun kukaan ei oo viitsinyt kantaa sitä yläkerrasta pois.
  Nyt kyselin justiinsa mahrollisuuksia saada Miragen toimimaan tolla 900:lla, on niin persustasta tulostaa tulostimen omilla ohjelmilla. Saattaa onnistuakkin.

  vieläkin oon sitä mieltä että lopetan kuvaamisen jos omaa kunnon tulostinta ei ole. Tai eihän P900 ole kunnollinen....
   
 16. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 450
  334
  83
  Sitäkö ei sitten mitenkään pysty korjaamaan?
   
 17. RB

  RB Well-Known Member

  8 452
  711
  113
  Kyllä, 1500 €....ja tuntui olevan ettei takeita jatkosta oikein annettu. Mietin kauan olisko pitänyt ostaa uusi samanlainen, näin jälkeenpäin olis kannattanut. Potuttaa vaan kun oli 3 vuoden takuu ja vähän ennen 4 vuotta simahti.
  Kylläkait tuon vieläkin vois korjata, mustekasetit vaan jämähtää ja vanhenee sisään.
  Muttamutta, taivaantosi on kuitenkin että meikäläisen kuvaukset pikkuhiljaa vähenee, vielä tämä koronakin.....niin kyllä tuo pikkunaksu menettelöö.
  P7000:lla tulostin lähes kaikki, vain jääkaappimagneetit ja tarrakuvat tilasin Colorilta. Nyt pitää Canvas-taulutkin teettää muilla eikä kaikkia 10-kuviakaan viitti 900:lla tulostaa.
  Ja samalla kun ulkoistin kuvanteon, niin kauhee kyttääminen laadussa. Kovin passelia kuvantekijää ei oo lähimailla ja postin kulkuun en nykypäivänä perusta mitään.
  Voivoi kun on ankeeta.
  Mutta normaalikuvat A3 mitä oon tulostanut, niin P900 tekee ainakin yhtä hyvää jälkeä kuin P7000, mutta ne tekniikan ja rakenteen puutteet käytössä tulee heti vastaan kun yrität jotain erikoista.
  Plussana tuossa P900:ssa on kans 3 vuoden takuu, ei taatusti mene niin kauaa.
   
 18. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 450
  334
  83
  Sitäkö ei käsistään kätevä henkilö kykene itse korjaamaan?

  ”Elämä on”, tai sitten ei… :)
   
 19. RB

  RB Well-Known Member

  8 452
  711
  113
  En oo kätevä käsistäni, korjaan ennemmin 165 Massikkaani joka sekin on ihan paloona.
  Eikä tuttavapiirissäkään niin käteviä taira olla.
   
 20. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 815
  113
  Noi tulostimet ovat joiltakin osin aika tarkkoja vekottimia. Epsonkin pruuttaa sen 2880 pisaraa tuumalle, tarkkuus on siis karvan alle 0,01 mm. Sen sadasosamillin heitto asennuksissa saattaa näkyä tuloksessa. Viasta riippuen voi olla epätodenäköistä, että "käsistään käteväkään" saa huoltoa onnistumaan. Toki vikoja voi olla muuallakin kuin tulostinpään siirtelyssä.
   
 21. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 450
  334
  83
  Niin no, riippuu toki viasta. Jos korjauksessa tarvitaan jotain spesiaali tietoa, tietynlaisia mittalaitteita ja/tai joitakin erikoistyökaluja yms. niin sitten jäänee homma kotiasentajilta tekemättä.

  Sen sijaan, jos kyseessä on vaikka jonkin elektroniikkakomponentin vaihto tms. niin homma voi hyvinkin olla itsekin tehtävissä. Ei ne huollon henkilötkään ihmistä kummempia ole.

  Hyvää noissa rikkinäisten laitteiden korjausyrityksissä on se, että jos laite korjausyrityksessä hajoaa vain entistä enemmän, niin eipä tuo useinkaan haitanne, sillä rikkinäisenä laite on yleensä kuitenkin kokolailla arvoton.
   
  SakkeM tykkää tästä.