Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

8×10 Film vs 150MP Digital: Can 150 Megapixels Compete?

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana Est, 25 Maaliskuu 2020 klo 15:47.

 1. Est

  Est Well-Known Member

  13 386
  678
  113
 2. L and Scape

  L and Scape Active Member

  588
  89
  28
  Kuvaan 8x10 filmille ihan muusta syystä kuin kilpaillakseni digin kanssa. Tiedän, että 8x10 erottelukyky on omaa luokkaansa niin värissä kuin mustavalkoisellakin. Ison koon käyttö on hidasta ja vaatii huolellisuutta kompositiosta alkaen, mutta hitauden myötä tulee yleensä vähemmillä valotuksilla enemmän onnistumisia. Tämä on vain oma mieltymykseni, kaikissa kuvauslaitteissa on omat hyvät puolensa.
   
  Juha Koli, niffe ja Keni tykkäävät tästä.
 3. forestgrapher

  forestgrapher Member

  38
  7
  8
  Vaikea sanoa, johtuuko taidoistani, mutta minun käsistäni lähtee näyttävämpää kuvaa skannatusta filmistä, kuin digikamerasta. Olen käyttänyt tosin vain 50 mpix runkoja versus 6x6 niin paljon, että otanta riittää.
  Jos tarkastellaan kuvan kohinaa vs rae, niin toki, vaikkapa 50 ISOlla digi yleensä voittaa vastaavan filmin.
  Jos katsellaan valo/väridynamiikkaa, niin filmillä on niin monta seikka jotka siihen vaikuttavat vs. digi, että vertailu on kotikonstein vaikeaa.
  Pikselien hyöty ei tule esiin kuin oikein hyvillä linsseillä, ja niitä osattiin tehdä filmiaikaan filmille optimoituna myös varsin hyvin. Ristiin näiden käyttö voi tuoda ihan kiinnostavia tuloksia, mutta absoluuttinen laatu ( ? ) ei välttämättä parane.
  Jokatapauksessa käsitykseni mukaan16 bit digitaalinen RAW kuva kennon natiiviherkkyyksin tai sen alle, hyvässä valossa kuvattuna ja 400 mpix resoluutiolla, sille valmistetulla linssillä toistaa tästä maailmasta sen mitä silmäkin. Ja filmi ei tähän kykene.

  Mihin tuota sitten tarvitsee? Aika harvoin, ainakin minä. Etenkin kun tuota kuvaa ei pysty vieläkään monitoroimaan juuri missään.
   
  Mirrored tykkää tästä.
 4. Heiskis

  Heiskis Active Member

  362
  37
  28
  Hassu aihe (minusta)...
  Objektiivien takia kuvataan 4x5 ja 8x10 jne. kameroilla...universal heliar, portrait euryscop, dallmeyer A3, taylor series IIa jne..
   
  forestgrapher ja Mirrored tykkäävät tästä.
 5. forestgrapher

  forestgrapher Member

  38
  7
  8
  Niinpä: ...Voigtländer, Schneider.. .