Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

,

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana jaahv, 15 Tammikuu 2012.

  1. erginool

    erginool Member

    181
    0
    16
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    taidan päätyä mustaan.
     
  2. Jukkis71

    Jukkis71 Active Member

    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Just kun tuo fuji kuume on mennyt, niin nyt tämä.
    Kyllä taitaa hopeiseen mennä...
    T Jukka
     
  3. RB

    RB Well-Known Member

    9 324
    1 223
    113
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Onneksi kuvaaminen ei ole itsellä niin välinekeskeistä, että tarvittis joka uutuutta kuolata, saa olla ihan tyytyväinen nykyisiin kapistuksiinsa.
    Lisäksi ei ole rasitteena mitään vanhoja objektiiveja kun hankkiuduin filmiajan ja alkudigin Nikoninrojuista oikeaan aikaan eroon.
     
  4. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Ihan normi järkkäriltä näyttää. Vähän hoikempi ja kulmikkaampi, mutta ei tätä ainakaan muotoilun perusteella minulle myydä.
     
  5. pmu

    pmu Well-Known Member

    2 052
    44
    48
  6. helu

    helu Active Member

    694
    34
    28
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Oletko nähnyt pentaxin uutta peilitöntä, minusta se on ruma, olympus taas klassisen kaunis mutta makuasioista ei sovi kiistellä...
     
  7. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

     
  8. jaeaetee

    jaeaetee Member

    223
    1
    18
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Njaa. Olyn on ilmeisesti pitänyt tehdä tuosta etsimen möykystä korkea siksi, että salamakengän alapuolinen lisätarvikeliitin mahtuu messiin. Sen takia tuo lienee korkeampi kuin mitä tarvitsisi, ei mennyt miniatyrisointi ihan putkeen :) Ihmettelen myös mode-kiekkoa, vaikuttaa siltä että edistyneemmän kuvaajan kamerassakin siinä on joitain scn- ja art-diibadaabamoodeja, eikä tarpeellisempia user-muistipaikkoja, höh.
     
  9. c

    c Well-Known Member

    5 364
    104
    63
  10. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    ,
     
  11. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Minä tykkäsin muotoilusta.

    Tosin nuo erikseen kiinnitettävät akkukahvat tms. ovat kaikilla kameroilla melkoisen surkeita esityksiä noin ulkonäön kannalta. Kun suhteuttaa takatelkkarin koon itse runkoon, vaikuttaa laite sangen pieneltä.
     
  12. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Vaikuttaisi matalammalta kuin E-P3 + VF-2...
    -p-
     
  13. Jukkis71

    Jukkis71 Active Member

    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Niin tämä on siis pienempi kuin filmi  om?
    Itse pitäisin eniten om4+kahva yhdistelmästä.
    Se oli hieno peli.
    T Jukka
     
  14. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Tässä linkattujen kuvien perusteella OM-4:ään verrattuna näyttäisi olevan leveydeltään pienempi, syvyydeltään paljon pienempi, korkeudeltaan jokseenkin sama jolloin itse runko matalampi.
    -p-
     
  15. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Muotoilun näkökulmasta OM-sarjan filmikamerat muuntuivat 1:sen klassisesta lookista 4:sen kulmikkaampaan kasari-designiin. Sen perusteella mitä näistä tuhruista tiiserikuvista voi päätellä, niin OM-D jatkaa tuota kasarilinjaa. Ainakin näin mustana, olisko kromiversio sitten klassisemman näköinen?

    80-luvulla tapahtui ikimuistoisia juttuja. Ruutuhousut, Miami Vice ja Lamborghini edustivat vapautumista. Musiikkikin oli voimissaan. Ritari Ässä jahtasi Kittillä rosmoja. Toisaalta Neukkula oli vielä voimissaan ja suomalaiset ajoivat Ladoilla. Ja Tsenobyl räjähti. Kuussakkaan ei enää käyty mutta ydinsotaa pelättiin.

    Huoh... Tuohon mielenmaisemaan tätä Olympusta pitäisi siis asetella... Tyttäreni sanoi juuri perjantaina, että 80-luku on tulossa muotiin, ja kaitpa häntä pitää uskoa, mutta näin itse ajan eläneenä henkilönä en ainakaan vielä ole valmis maksamaan niistä tunnelmista mitään preemiota. Fujin 50-60-luvulla ajatukset vievä tyyli puhuttelee enemmän. Samaten 3 sukupolven E-P-kamerat ovat mielestäni kauniita.

    Täytyy siis siirtää katse OM-D:n mahdollisuuksiin objektiivien saralla. Olympuksella on tähän jo kiva (joskin kallis) laajis-prime ja vielä kivempi (ja onneksi aika edullinen) potrettitele. tarvittaisiin siis hyvä ja valovoimainen normaaliobjektiivi joka on hinnaltaan lähellä Panan 1.7/20 millistä. Tuommoisen paketin kanssa OM-D saattaisi puhutella.

    Pekka Potkan blogissaan äskettäin testaamasta 12-50mm zoomista jäi ristiriitainen maku. Objektiivi on m43 lasksi suurehko, optisesti se ei räjäytä pankkia ja valovoimakaan tai testitaulukuvat eivät puhuttele. Silti Pekka sitä kehui. Ok, onhan tuossa niin laaja zoomialue ja rakenne ilmeisen vakuuttava. Saa nähdä mitä se näyttää tämän utuuskameran keulalla.

    Hienoa kun ei ole ostamisen täpinä :)
     
  16. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Noh, otetaan nyt kuitenkin tämä kehuasia uudestaan. Kirjoitin näin: "M.Zuiko 12-50mm f/3.5-6.3 on erittäin kohtuullinen objektiivi valokuvaukseen polttovälialueensa pidemmässä päässä ja erityisesti makroasennossan. Muuten se sopii äänettömän ja nopean tarkennuksensa sekä äänettömän power-zoominsa ansiosta paremmin videokuvaukseen. Sinne laatu riittää hyvin." Vetäköön siitä itse kukin johtopäätöksensä.
    -p-
     
  17. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Ok. Speksejä katsoessani ja "lomaobjektiivia" etsiessäni kiinnitän huomion siihen, että kiva kun polttovälialue alkaa jo 12 millistä eikä 14 millistä. Ja tietenkin, onhan mekaaninen laatu yksinkertaisesti vain kiva asia. Olympuksen nykyinen m43 normizoom tuntuu rimpulalta, etenkin se prhanan lukitusmekanismi.
     
  18. Nappe1

    Nappe1 Member

    651
    0
    16
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Se vähä mitä olen siitä lukenut niin 12-50 on rakenteellisesti samassa luokassa kuin Pro-sarjalaiset (11-22, 12-60, 14-54, 50-200)  ovat vanhemmalle kiinnitykselle. valovoiman osalta 12-50 taas jää noista (kaikki ovat 2.8-3.5) mutta Panasonicin viimeisimmissä messuvitriineissä olleet 12-35/2.8 ja 35-100/2.8 vaikuttavat lupaavilta. kokokin on jäämässä noissa selvästi 4/3:n vastineita pienemmäksi.
     
  19. Nappe1

    Nappe1 Member

    651
    0
    16
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Ja tässäpä kuvaa vempeleestä ilman molempia lisäkahvoja. (edellisessä oli 3 laukaisunappia jos joku ei huomannut.)

    <IMG src="http://farm8.staticflickr.com/7156/6819939175_bdc5dd985a_o.jpg"][​IMG]</IMG>

    ja hopea versio:
    <IMG src="http://farm8.staticflickr.com/7173/6819939105_006bc2cc96_o.jpg"][​IMG]</IMG>

    tuossa pannukakussa on 37 mm suodinkierre, joten siittä sitä voi laskeskella paljon runko on kuhmun kohdalta korkea. ilman kahvoja väittäisin tätä selvästi pienemmäksi kuin E-420. JOS siinä todella on sääsuojaus siihen kokoon niin aletaan puhua vaihteeksi taas siittä että on laitettu pienuusennätyksiä uusiksi.

    Kaksi saatavilla olevaa lisäkahvaa noiden kahden rungon päällä olevan säätöpyörän lisäksi viittaa kyllä kertaluokkaa vakavampaan kohderyhmään. Liekkö tämä on nyt sitten micro mountin E-30?


    ja tässä variaatiot:
    <IMG src="http://www.seriouscompacts.com/atta...mages-olympus-e-m5-om-d-leaked-%u002529md.jpg"][​IMG]</IMG>

    kuvat tulevat täältä: http://www.seriouscompacts.com/f38/images-olympus-e-m5-om-d-leaked-6471/