Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

,

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana jaahv, 15 Tammikuu 2012.

    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Missä ne Cosinan kinokennodigit muuten kuppaavat. Vaikka Zeiss Ikon?
     
  1. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Digital zenit voisi olla kohtuullisemman hintainen.
     
  2. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Totta. Riittävän monta toivojaa voi jopa merkitä todellisuutta. Japanilaisille firmoille on tyypillistä, että yksi mielipide ei ole mitään mutta miljoona kärpästä on oikeassa...
    -p-
     
  3. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Tässä yhteydessä on mielenkiintoista nähdä mikä on Photokinassa 2012 esiteltävä Leica M10. AF willkommen? RF auf wiederschen?
    -p-
     
  4. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Juu, ja digital lomo! Miten se liittyy esittämääni asiaan?
     
  5. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Ach no!

    Etsin-valo-opasteinen AF-systeemi saattaa tulla lisäksi. Contaxin huonot ratkaisut on jo nähty.
     
  6. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 268
    47
    48
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Kunhan vaan tulis kennonpäristin (pölynpoisto), kestävämmät akut ja vielä paremmat korkeat herkkyydet niin olisin myyty.

    edit: niin, ja alemmat hinnat M9:ään :)
     
  7. J.A.K.

    J.A.K. Active Member

    2 581
    22
    38
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Voihan se OM-D "Olympus Mobile Digital" tietty tarkoittaa myös jotakin tällaista:

    BLACK : CASE STUDIES


    jk
     
  8. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Minähän olen täällä aina kirjoittanut, että kompaktikameran kosketusnäyttö mahdollistaisi älypuhelintoimintijen integroimisen kameraan. Ja kuraa on täällä aina tullut niskaan sen jälkeen. Mutta sanokaa mitä sanotte, tuo tulee olemaan hitti lähitulevaisuudessa... Itsellenikin kelpaisi.

    Kamalan kivalta ei kuitenkaan tunnu jos tätä mobile-kameraa mainostetaan Olympus OM brändin alla. Virheen tekevät jos tuohon sortuvat.
     
  9. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Tuskinpa sortuvat. Heitin sen M = Mobilen lähinnä vitsinä. Voihan se olla yhtä hyvin M = minimum, mikro, medium, mega, multi tai mucho...
    -p-
     
  10. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 914
    3 374
    113
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Niin minullekin.  Tavallaan se Polaroid, josta toisessa ketjussa on puhuttu, lieneekin semmoinen.
     
  11. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Katselin huhuja tästä kamerasta. Vaikka "digitaalinen OM" tuntuu kovasti yliampuvalta luonnehdinnalta, melkein pyhänhäväistykseltä, niin aika kivaa m43 kameraa Olympus on ilmeisesti julkaisemassa. Ajattelen erityisesti lupauksia integroidusta etsimestä sekä parantuneesta kuvanlaadusta yhdistettynä siihen mikä nykyisissä m43 kameroissa on hyvää. Ja kun optiikaksi laitetaan normaaliobjektiivin/normizoomin lisäksi uudet 12mm 45mm primet, niin ainakin minä olen kiinnostunut.
     
  12. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Kiinnostavia huhuja tosiaan. PENissä sain takaisin XA:n ja paljon enemmän. Voisikohan, jos mitä sieltä nyt tuleekaan, joskus saada takaisin OM-1:n ja paljon enemmän? Olisin taas niin seiskytlukua...
    -p-
     
  13. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Peilitön rakenne, kuten artikkelissa todetaan ja vähintään NEX-7 tasoinen sähköinen etsin ovat ne tekijät, jolla kamera saataisiin esikuvansa mukaisesti riittävän pieneksi ja etsimeen toivottua OM-kokoa ja laatua.

    Nyt kun peilittömien, isompikennoisten kameroiden merkkivalikoima kasvaa, ei Olympuksella ole varaa epäonnistua, vaan niitä miljoonaa asiakasta on kuultava. Miten sitten kaikki toiveet ja odotukset mahtuvat yhteen pieneen kameraan on ihan toinen juttu.

    Kuvan tapainen tuote näyttää ainakin omasta mielestäni hyvinkin mahdolliselta.

    Kuvalähde: http://photorumors.com/2012/01/18/is-this-the-olympus-om-d/
     
  14. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Mitä tarkoittaa "NEX-7 tasoinen" etsin? NEX-7:n etsin kohisee armottomasti hämärässä (huonevalossa) ja samalla focus peakingkaan ei enää toimi. Toisaalta kuva siinä on hiukan isompi kuin Olympuksen VF-2:ssa, mikä on hyvä asia. Tietyn rajan jälkeen pelkkä pikseleiden määrä ei ole enää niin oleellinen. Tärkeämpää minusta olisi kova virkistystaajuus, kohinattomuus ja laaja gamut.

    Tuo kuva on fotoshopattu E-P3:sta ja OM-1:stä. Prisma ja bajonetin ympäristö OM-1:stä. Sinänsä ihan hauskan näköinen peli.
    -p-
     
  15. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Pitäiskö pistää liikkeelle huhu että Canonin vastaava peilitön on ulkonäöllisesti Canon F1:sen tyylinen, perustuu FD-bajoon ja on 1.3xkroppi ???  :-D
     
  16. Nappe1

    Nappe1 Member

    651
    0
    16
    Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    No OM-1 on käytännössä muutaman hassun millin leveyttä venynyt, prismakotelon verran korkeutta kasvanut ja mountin ympärillä olevan paksunnoksen verran lihavampi versio Pen F:stä. Ero ei todellakaan ole suuri. Pen E-P1 taas on karvan verran laihempi kuin Pen F, mutta muutoin ulkomitat ja ulkoinen habitus on aika samanlainen. 

    Näin ollen tuolle photoshoppaukselle on ainakin historiallinen pohja.

    Maitanin tarina Pen F ja OM kameroiden kehityksestä on varsin hmyilyttävää luettavaa. Helppoa se ei ole ollut; ensiksi tapella yhtiön johto antamaan vapaat kädet ja sen jälkeen tapella alaisten kanssa siitä mikä on mahdollista ja mikä ei. :D

    http://www.olympus-global.com/en/corc/history/lecture/lecture1/part10.html
    ja OM osuus
    http://www.olympus-global.com/en/corc/history/lecture/lecture2/part1.html

    EDIT: eikä taida miljoona asiakasta edes riittää jos ottaa ne kaikki huomioon jotka ehtivät tykästyä OM:ään sen 30 vuotisen historian aikana.
     
  17. Vs: Digitaalinen Olympus OM ??

    Sehän on aivan sama miten esikuvaansa muistuttava muoto on saavutettu. Kuten Olyn EPt ovat osoittaneet, on kansa tykännyt niistä (vaikka kamera on kaukana alkuperäisestä Penistä). Jos tuleva kamera muistuttaa tarpeeksi paljon ensisijaisesti kooltaan OM-sarjalaisia, löytynee ostajia niin paljon, että valmistus kannattaa.

    Pekka: Ilmaisu "NEX-7 -tasoinen" liittyy siihen, ettei (tietääkseni) kameroissa ole vielä parempaa etsintä. Tai jos on niin korjaa. Koska tuohon ei mahdu kunnon prismaa joka saattaa olla liian kalliskin, täytyy etsin korvata sähköisellä. Jos Olylta tulee uusi ja parempi etsin, valmistipa sen kuka tahansa, on asia tietysti hyvä.