Onko kukaan kokeillut rakentaa jyrkkyys suotimista maskin? Jos nyt kuitenkin käyttäis muita kalvoja kun itse paperin valmistajan kalvoja. Ainakin tulis edullisemmaksi. http://www.thomann.de/fi/lee_varikalvot.html Toimiiko?
Vs: Jyrkkyysmaski Saattaapi toimia tai ei Pitäisi kokeilla vierekkäin, jotta voi sanoa miten toimivat. Todennäköisesti toimivat täydellisesti, mutta onko se hintaero nyt niin suuri, että kannataa alkaa kikkailemaan?
Vs: Jyrkkyysmaski Itse aikoinaan kokeilin irtojyrkkyyssuotimilla tuota juttua. Jatkoin kuitenkin vanhaan malliin, ei hyvä.
Vs: Jyrkkyysmaski Nyt mää en tiiä ymmärretäänkö me toisiamme. Yritän vielä avata asiaa. Tarkoitin siis että jos tosta halvasta leen kalvosta leikkaa sopivan maskin. Sitten toisesta jyrkyydestä tekee toisen osan kuvasta ja vaikka kolmas osa vielä eri jyrkkyys kalvolla. Siis rakentaa kuvalle eri jyrkkyys asetuksille oman yhtenäisen maskin jossa on useampia eri jyrkkyyden säätäviä kalvoja.
Vs: Jyrkkyysmaski Liekö tuo väri nyt niin viimeisen päälle tarkkaa, kun jyrkkyysmaskien teko onnistuu myös kalvolle mustesuihkarilla suihkimalla.
Vs: Jyrkkyysmaski Komppaisin Vuokkoa. Tosin aikaisemmin noita tehtiin sormia väännellen tai sitten leikkaamalla mustaan pahviin reikiä ja reunoja, ja valottamalla eri suodinarvojen kautta. Ei tuollaisia kalvosuotimia löytynyt netistä (ehkä elokuvapuolella tiesivät), kun ei nettiä ollut eikä noita printtereitäkään. Vuokkosen esittämä keino voisi olla kelpoinenkin, eipä tuollaista tullut koskaan mieleeni, eipä kyllä nettiäkään, eikä tuollaista printteriä. Kapa
Vs: Jyrkkyysmaski Jos jyrkkyysmaskeihin on tarvetta, niin kannattaisiko siirtyä digipimiöön, noin niinkuin lopputuloksen kannalta? Tietysti askartelu ja näprääminen kehittää kädentaitoja.
Vs: Jyrkkyysmaski Kädentaitoja tässä yritetään tehdä ja säilyttää seuraaville sukupolville. Joten suosittelen vain vanhojen kertovan tietonsa.
Vs: Jyrkkyysmaski Monet kädentaitojen mestarit ovat ainakin tuolla ison veden takana siirtyneet isoon diginegatiiviin, jota sitten pinnakkaisena vedostavat. Kapa
Vs: Jyrkkyysmaski Tuo Kapan mainitsema tapa, että tehdään maskit pahvista ja valotetaan kuvan osat eri tavalla filtteröidyllä valolla, on ainakin halvempaa kuin filtterikalvojen palastelu. Pahvimaskeja voi myös yhdistää split-printingiin kuvan osien erilaiseen kontrastin säätöön. EDIT: http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,99870.msg717714.html#msg717714 Kohta 7.
Vs: Jyrkkyysmaski Jos kuvan osat ovat yksinkertaisia, niin käsipelillä varjostelemalla ja antamalla jyrkempää lisävaloa haluttuihin kohtiin tuo sujuu helpoiten. Kontrastimaskeja käytetään lähinnä silloin jos erilaista kontrastia vaativat osat ovat sellaista hajanaista, vaikean muotoista pikkuhilpettä. Way Beyond The Monochrome (2. edition) sisältää tästä esimerkkejäkin.