Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

2500 k/s

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana markku55, 12 Huhtikuu 2015.

  1. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: 2500 k/s

    Näistä asioista melko vähän tietävänä olin tullut maalaisjärjellä suunnilleen samaan tulokseen kuin mitä tuossa linkissä kerrotaan. En tajunnut sitä, että QHD:stä saadaan laadukkaampi HD kuin suoraan kameralla HD:tä kuvatessa, mutta ajattelin muunnoksen olevan mahdollista ja näin 4K materiaalia voisi käsitellä HD:nä. Se, että tuo QHD:stä tehty HD voidaan jopa palauttaa takaisin QHD:ksi oli asia jota toivoin, mutta en uskaltanut sellaista edes möläyttää täällä Quikeron "omalla kentällä".
    Kiitos mainiosta linkistä.

    Noista 2500fps hidastuksista voi hyvin nähdä vaikkapa renkaan kuluneisuuden, saattaa jopa olla, että sitä dataa käytetäänkin esimerkiksi F1 renkaiden kuluneisuuden tarkkaan arviointiin oikeasta renkaidenvaihtohetkestä - no ajaja sen tuntee ja kierrosajat sen vahvistaa, mutta kuitenkin.
    Olisi kiva tietää millaisia herkkyysarvoja käytetään, mikä on todellinen yhden ruudun valotusaika, mikä on käytetty aukko, kennon koko ja polttoväli, syvyysterävyys näyttää nimittäin aika suurelta ottaen huomioon millaisista lähikuvista on kyse ja kamerat on melko kaukana kohteesta. 
     
  2. Vs: 2500 k/s

    Ilman muuta, ja jos kuvattaisiin 10 000 kuvaa sekunnista niin sen näkisi paremmin, noita vain ei kuvata joka autosta ja joka kisassa, ellei talli itse sitä tee -eli ihan silkkaa teorettista höpinää, että tallit olisivat missään suhtessa tv-kuvan lähettämästä tiedosta. On selvää että jos siipi repsottaa  ja se näkyy tv-luvassa, siitä on iloa, mutta ei siipien kunnonarviointia tehdä tv-kuvasta. Mutta ainahan sä voit sanoa että sä keksit sen ja tallit otti sovelluksen käyttöön sun ideasta "kato, meidän auto näkyy nyt kuvassa" ;-)

    Ja mistäs sä siihen päätyisit miten tuota kannattaa käsitellä, kun ei sulla ole edes 4K-kameraa, sä vaan toistelet mitä muut puhuvat, ja väität niitä omiksi päätelmikseksi. Mutta annetaan se vapaus, omia muiden jutut soveltuvin osin, eihän se tyhmää ole, vain läpinäkyvää jeesustelua ja säälittävää yritystä itsensä nostoon...  ;-)
     
  3. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: 2500 k/s

    Sua taitaa vituttaa olla joskus väärässäkin ;DD