Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

21. - 23.8.2015 Vaihtoehtoiset vedostukset, jalovedostus [OHJELMA]

Keskustelu osiossa 'SVHY ry' , aloittajana Haapalahti, 10 Elokuu 2015.

 1. Haapalahti

  Haapalahti Active Member

  2 347
  8
  38
  21. - 23.8.2015 Vaihtoehtoiset vedostukset, jalovedostus [OHJELMA] Kurssi täynnä!!
  Lisää tietoa:
  http://www.svhy.org/?x103997=352507

  Kurssilla käsiteltävät asiat
  - Historialliset vedostusmenetelmät, yleiset ominaisuudet - pinnakkaiskopionti, suurnegatiivi ja sen tuottaminen - valoherkkiin rautasuoloihin perustuvat menetelmät, syanotypia, kallitypia, vanDyke - kolloidi-dikromaattimenetelmien perusteet, kumipaino

  Kurssin on työpaja, suurin osa ajasta käytetään osallistujien omien kuvien vedostamiseen valittuja menetelmiä käyttäen. Kurssilla on mahdollista tehdä syanotypiaa, kallitypiaa, ruskovedostusta (vanDyke) ja kumipainoa.

  Kaikkia aihepiirejä ei kuitenkaan lyhyen kurssin kuluessa voida käsitellä kovin perusteellisesti. Jos osallistujilla on mielessään kysymyksiä tai aihepiirejä, joita toivotaan käsiteltävän, niin olisi hyvä kertoa niistä jo etukäteen. Kurssin sisältöä voidaan muokata vastaamaan osallistujien toiveita. Kurssilaisten kokemus ja kiinnostuksen kohteet voivat vaihdella, tarkoitus on kuitenkin tarjota kaikille jotain.

  Kurssin työskentelymenetelmät
  Vedostaminen tapahtuu kurssilaisten omista negatiiveista, joista suurennetaan suurnegatiivi joko pimiössä tai digitaalisesti. On myös mahdollista kuvata ja kehittää tarvittava suurnegatiivi (8x10") kurssilla.

  Kouluttaja: Olli Jaakkola, Hopeavedos.fi