Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

1/60 000

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mangrove, 19 Tammikuu 2008.

    Canonin kameroilla on ilmeisesti mahdollista kuvata ohjelmiston "korjauksen" jälkeen jopa 1/60 000 valotusajoilla. Ei ole tosin varmaa minkälaista vahinkoa tämä tekee kameran mekaniikalle. Samalta sivustolta löytyy ohjeet miten voi turvallisesti aktivoida Canonin halppiskameroihin RAW-ominaisuudet. Kuvan otti Canonin S3 IS.

    Samples: High-Speed Shutter & Flash-Sync

    http://images.wikia.com/chdk/images//1/1c/Drop_a.jpg


    ylläpitoedit: muutin kuvan linkiksi!
     
  1. koopees

    koopees

    8
    0
    0
    Vs: 1/60 000

    Ymmärsinkö oikein, et ole kuvannut tuota mutta esität kuvan täällä foorumilla? Onko sinulla lupa kuvan suoraan esittämiseen täällä?
     
  2. Topi

    Topi Active Member

    899
    190
    43
    Vs: 1/60 000

    Kuva näyttää olevan peräisin Wiki-tyyppisestä nettijulkaisusta, jonka käyttöehdoissa sanotaan kuvien kohdalla "vapaasti käytettävien" (Public domain) kuvien olevan etusijalla. Jos käytetään tekijänoikeudella suojattuja kuvia, tekijänoikeus on merkittävä. (No joo joo, kaikissa kuvissa on tietysti tekijänoikeus.)

    Tällöin kyseisen artikkelin tuottaman asiayhteyden perusteella vaikuttaisi siltä, että artikkelin kirjoittaja on itse ottanut nämä kuvat ja julkaissut ne Public domain -periaatteen mukaan. Alkuperäisessä viestissä on myös linkki kyseiseen Wiki-artikkeliin.

    Olisi toki ollut suotavaa mainita, että täällä julkaistun kuvan on ottanut joku muu kuin Kameralaukku-artikkelin kirjoittaja.

    -Topi Kuusinen
     
  3. koopees

    koopees

    8
    0
    0
    Vs: 1/60 000

    Kiitoksia tuon julkaisun Public Domain periaatteen esille tuomisesta! Hyvä tietää. Kuvaajan nimi olisi silti tosiaan suotavaa mainita.

    Mielenkiintoinen artikkeli kyllä, kiitos ketjun aloitajalle, täytyy lukaista artikkeli kunnolla vaikken "kikkailukuvia" itse yleensä niin harrastakaan.
     
  4. Vs: 1/60 000

    Ei tämmöisessä mitään eksotiikkaa ole. Millä tahansa kameralla voi tämmöisiä ottaa, vaikka aikavalotuksella. Koskapa salama ne pysäyttää, eikä suljin. Esim. Nikonin vanha SB-28 salama välähtää lähietäisyydeltä, pienellä teholla 1/28000s. Linkin kuva on filmijärjestelmäkameralla, mutta on tuollut noita otetuksi taskudigilläkin.
     
  5. Vs: 1/60 000

    Se tuossa onkin ihmeellistä, että salamaa ei tarvitse kun vain kuvaa pienimmällä aukolla (f2.7 tms.). Salamaa käyttäessä pitää käsittääkseni kuvata pimeätä huonetta, aikavaloituksella. Esimerkkikuva on otettu normaalivalaistuksessa. Projektin keskustelualueella on jopa esimerkkikuvia auringosta, eivät ole paljoa ylivaloittuneita.
     
  6. Vs: 1/60 000

    Ihan normaalivalossa itsekin kuvasin, tosin sisävalaistuksessa. Miksi tehdä niin vaikeasti, kun voi vain kuvata ilman mitään ostoksia tai modaamisia? Jotka voivat toki sinänsä olla kiinnostavia, en itse edes jaksanut linkkejä availla...
     
  7. Vs: 1/60 000

    Missä noin luki?

    Ei tarvitse, verhosuljinjärkkärin salamasynkka-aika riittää. Ja kun herkkyyttä/aukkoa pienentää, voi kuvata normaalissa kotivalaistuksessa ihan hienosti.

    Linkki?
     
  8. Vs: 1/60 000

    Toi tyyppi kuvas CRT-ruutua eikä pisaroita? Tähän mennessä näkemäni tippakuvat joka tapauksessa oli tavallisia salamakliseitä.

    Ilmeisesti ne tosiaan saa canonin elektronisesta sulkimesta lyhyitä aikoja ainakin jonnekin 1/32000 asti. En pitäisi maata mullistavana kun Nikonin D70 on halpa ja kuvaa 1/8000 asti ylivertaisella kuvanlaadulla. Eikä D1-sarjalaisetkaan enempää maksa niillä pääsee 16000 asti. Ei mahu kyllä taskuun.

    No eipä siinä auringonpilkkuja näkyny..

    Silti, n6mod:ia lainatakseni:
    Don't get me wrong, this is *really* cool.
     
  9. Vs: 1/60 000

    CRT-ruudun avulla määriteltiin uudet suljinajat. Toinen mittaustapa oli ottaa kuva 32000 rpm pyörivästä laikasta (työkalusta) ja mitata suljinaika sillä.

    Opiskelijan budjetilla 130 euroa (halvin Ixus) on vähemmän kuin 300-400 euroa (käytetty D70?). Lisäksi siellä oli muutama esimerkkikuva kolibreista 1/9000 valotusajalla ilman salamaa. Kuitenkin huomattava ero alkuperäiseen 1/3200 (Canon S2) suljinaikaan.

    Kuva otettiin kameran omalla zoomilla ja cropattiin. Oikealla teleskoopilla oli saanut varmaan enemmän yksityiskohtia esiin. Sitä paitsi Wikipedian mukaan auringonpilkut olivat minimissään 2007 vuoden lopussa. Uusi kierros alkoi juuri.

    Uusissa Canonin kameroissa on vielä parempi DIGIC III, johon vasta tehdään päivityksiä. Esimerkiksi SD1000:een (IXUS 70) pitäisi pikapuolin tulla päivitys.