Kävin turistina Kiinassa ja jokunen kuvakin tuli otettua, tässä muutama. Kevät on siellä jo pitkällä, luumut kukkii ja jokunen muukin. Liikennekulttuuria Shanghai
Hienoja kuvia. Hassua aatella että n. sata vuotta sitten yks sukulainen asusteli tuossa maassa, työn merkeissä. Oli, kuvista ja jutuista päätellen, varsin eri näköistä ja oloista.
Koska sain yhden kommentin ja tykkäyksiä, kiitokset, niin ehkä pari lisää.. Fillarerita Nämä tosiaan ulottuu välillä pilviä piirtämään. Saalistus käynnissä, vaikka haaveksi jäi, paikallinen harakka on liian fiksu kisun suuhun.
Oivallisia matkakuvia. Kaikki ovat kiehtovia kuvia, erityisen hieno on toi Shanghain skyline. Jotain tollasta on varmaan ollut mielessä, kun Shanghain valot biisi on tehty.
Hyviä kuvia - varsinkin tuo ensimmäinen liikennekuva ja nuo Hanfu-asuiset neitokaiset. Hanfu ymmärtääkseni tarkoittaa yksinkertaisesti vain valtaväestön Han-kiinalaisten käyttämää kansallisasua, jonka suosio on sosiaalisen media myötä melkoisesti kohonnut. Tämä Kiinan kuvasetti pisti silmään, kun olen itsekin lähdössä lomailemaan ensi viikolla just Shanghaihin. Olen siellä muutamaan otteeseen ollut enimmäkseen työasioissa. Eka visiitti oli käärmeen vuonna 2001, mutta nyt kun edellisestäkin käynnistä on vierähtynyt jo kymmenkunta vuotta, niin tulee olemaan jännää nähdä mikä kaikki on muuttunut. Ajattelin pakata kameralaukkuun Olympus OM-2N:n ja Lomo LCA:n. Käytitkö muuten Alipayta kaikkeen ja toimiko se ongelmitta? Kiinahan on ilmeisesti "virtually cashless society" tehtyään suuren harppauksen käteisestä korttivaiheen yli suoraan mobiilimaksamiseen, mikä aiheuttanee jonkin verran päänvaivaa ennen kuin tottuu vaadittavien sovellusten käyttämiseen paikallisessa ympäristössä.
Hyvä matkakuvia. Osa kuvista voisi olla lännestäkin jos kirjoitusmerkit olisivat toisenlaisia. Shanghain iltanäkymä on minun silmiini jo vähän luotaantyöntävä, liikaa värejä, liikaa krumeluureja ja liian uutta. Kuvat kyllä laittavat miettimään, missä määrin läntinen teollinen- ja kulutusestetiikka on syrjäyttänyt kai alunperin varsin omalaatuisen kiinalaisen taiteen ja estetiikan. Toki jo jonkin aikaa maailma on alkanut näyttää enemmän ja enemmän samanlaiselta eri maailmankolkissa.
Alipay toimii ongelmitta, mutta ongelmia voi tulla suomalaisten korttien kanssa joka siihen täytyy kytkeä, että voi maksaa. Meillä esim. Nordean kortit olivat aivan katastrofi, niiden suojat liian vahvoja ja kortin kytkeminen yhtä tuskaa. Toisen pankin kortilla ei mitään ongelmaa.. Suosittelen ottamaan vaihtoehtoja mukaan. Kiina määräsi lailla, että myös rahan on kelvattava maksuvälineenä, mutta ihmiset eivät sitä tahdo ja se on heille hyvin vaikeaa, edes kerjäläinen ei rahaa tahdo vaan näyttää tagia johon alipayltä laittaa minkä antaa jos antaa.. Pankkikortii eivät kelpaa kuin suurissa kansainvälisissä hotelleissä, muualla alipay. Alipaylla saa kaiken maksettua, taksin tilattua jne (matka tilataan alipayllä suoraan kohteeseen ja kun taksi on kohteessa maksu menee automatik. koko prosessia voi seurata reaaliajassa kartalla, taksin tuleminen ja kulku kohteeseen). todella toimiva kun sen saa toimimaan oman korttinsa kanssa. Mutta suomalaisella puhelinkortilla tuolla ei voi toimia, puhelut maksaa 3 egee minuutti, mutta heti lentoasemalta saa kiinalaisia liittymiä jotka ihan kohtuuhintaisia ja kattavia esim. 30 päivän ajaksi, meillä maksoi kortti noin 45 euroa tuon parin viikon ajalle kun siellä oltiin ja dataa jäi käyttämättä. Googlen mikään sovellus ei tuolla toimi, apple-maps toimii ja etukäteen kannattaa asentaa free VPN, jotta somea voi seurata, muuten sen blokkaa kiinan suojat. Asentaminen ei siellä enää oikein onnistu, paitsi puhelimeen, mutta kannettavaan kannattaa tehdä ennakkoon.
Korttien kytkemiseen tarvitaan yleensä pankkien tunnuslukulaitteita, eli sellainen mukaan! ja vastaavasti passi tarvitaan joka paikassa, mutta myös alipayn kytkemiseen käyttöön, kuvia passista ja kuva passista, jossa on itse kasvojensa kanssa passi kädessä. Kiinalaisilla on ehkä parhaimman kasvojentunnistussoftat ja haluavat kontrolloida missä porukat liikkuu tai kuka maksaa ja mitä. Kiinalaisten ja suomalaisten välinen rahaliikenne on blokattu pankkien välillä, ulkomaalaisen toiminta on rajoitettua.