Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Nikon Z6II ja salama

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana elmeri13, 22 Maaliskuu 2023.

  1. elmeri13

    elmeri13 Well-Known Member

    490
    853
    93
    Moi. Saisiko täältä vinkkiä mikä salama olisi toimiva ja kohtuu hintainen harraste käyttöön? Kiitos
     
  2. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Riippuu paljon siitä, miten haluat salamaa käyttää. Yksi salama kamerassa kiinni? Salama irti kanerasta?

    Z6 sisältää salamanojaustoiminnot. Jos niitä haluaa hyödyntää, ei vaihtoehtoja ole paljoa. Vain ko. kameran kanssa yhteensopivat mallit tulevat kysymykseen. Ehkä SB-500 on se kohtuullisin vaihtoehto. Olihan halvempi SB-300 joskus kaupan, ja joku Godox -malli on sitä vastaava. Jonkun kympin säästöillä tuskin on merkitystä, salamat ovat hyvin pitkäikäisiä ja voivat palvella kameramallien vaihtuessa. Minullakin on 20-25 vuotta käytössä olleita.

    Jos salamaa tyytyy käyttämään perinteiseen tapaan ilman rubgon ohjausta, on valikoima tietysti suuri. Melkein mikä hyvänsä käy. Halvimpia rimpuloita välttelisin juuri tuosta pitkäaikaisen kestävyyden näkökulmasta johtuen.

    Godox V1 taitaa olla sekin aika suosittu. Onhan siinäkin vastaavat toiminnot, ja ruokahalun kasvaessa radiolaukaisinjärjestelmäkin. Sekin kuulemma toimii ainakin silloin tällöin.
     
    Chimping ja elmeri13 tykkäävät tästä.
  3. elmeri13

    elmeri13 Well-Known Member

    490
    853
    93
    Kiitos. Itselläni ei ole kokemusta salama kuvauksesta juuri ollenkaan joitain kokeiluja 80 luvulla, tarkoitus olisi aloittaa salama kamerassa kiinni. Täytyy tutustua SB-500
     
  4. Jona

    Jona

    19
    4
    3
    Käytin itse godox triggerit ja se sb-500 alkuun. Sen jälkeen ostin Profoto A1X + perus profoto trigger käytettynä ja se oli paljon helpompi käyttää ja valo aina hyvä.
     
    Chimping ja elmeri13 tykkäävät tästä.
  5. Nykykamerat ovat sen verran hyviä, että tarvetta kuvata salama kiinni rungossa on melko vähän. Salaman käyttäminen suoraan kohteeseen on usein myös huono ratkaisu. Tämä ongelma voidaan ratkaista käyttämällä salamaa epäsuorasti - esimerkiksi heijastamalla sitä vaaleasta katosta tai seinästä. Tällainen epäsuora valaistus luo usein luonnollisemman ja miellyttävämmän valon kuviin. Mutta paras olisi harjoitella kuvaamaan salama irti kamerasta. Erityisesti Nikonin vanhemmat salamavalot, kuten SB-800 tai SB-80DX, ovat hyvä valinta aloittelijoille. Ne ovat edullisia ja niitä voidaan käyttää langattomasti käyttämällä radiolähetintä ja vastaanotinta. Salamavalon asettaminen jalustalle ja kiinnittäminen sateenvarjoon tai muuhun valonmuokkaimeen mahdollistaa luomaan monipuolisen valaistuksen.
     
    elmeri13 tykkää tästä.