Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Ricoh XR1 ja XR2

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana Vasamatti, 14 Maaliskuu 2023.

  1. Vasamatti

    Vasamatti Well-Known Member

    874
    274
    63
    Käsiini päätyi viimevuonna otsikon mukaiset filmikamerat, molemmat erinomaisessa kunnossa, etsimet pölyttömiä, aivan uuden veroiset, moitteettomasti toimivat kamerat, Pentaxin K objektiivikiinnitys.
    Onko jollakin käytännön kokemusta näistä kameroista...???
     
    Viimeksi muokattu: 15 Maaliskuu 2023
  2. Jojje

    Jojje Member

    764
    23
    18
    Mielestäni aliarvostettuja runkoja joissa paljon ominaisuuksia. Taitaa pari olla vielä jossain nurkissa, en juurikaan enää kuvaa kinofilmiä. Minusta parempi etsin kuin esim. Pentaxin K1000:ssa (yliarvostettu). Mutta kannattaa muistaa, että nuo on sähköisiä sulkimia, muistaakseni toisessa Ricoh-rungossani suljin herkesi matalissa lämpötiloissa toimimasta kunnolla.
     
  3. MartinN

    MartinN Active Member

    531
    39
    28
    Viimeksi muokattu: 19 Maaliskuu 2023
    Vasamatti tykkää tästä.
  4. jj

    jj Member

    310
    1
    16
    Minulta löytyy myös nuo kenties aivan ensimmäiset Ricoh rungot XR1 ja XR2. XR1:ssä on täysin mekaaninen suljin ja sitä on toisinaan mukava käyttää vaikka ilman paristoja. XR2 on sähköisellä sulkimella ja aperture-priority automaattivalotuksella varusteltu muuten melko sama kamera. Etsimiä on jo kehuttu ja komppaan. Molemmissa on himmenninnappi, peilin lukitus, jne. Ricohin oma optiikka ei kylläkään ollut aivan Pentaxin veroista mutta se ei ole varsinaisesti ongelma. Monet Pentax-rungot sekä optiikka olivat pienempiä, kevyempiä ja sirompia kuin nämä jos sillä on merkitystä. Tosin jos vertailukohteena on esim. K1000, KX tai KM niin ainakin minusta nämä Ricohit ovat parempia.
     
    Vasamatti tykkää tästä.